Laat de aan ISIS "ontsnapte" vrouw alsjeblieft daar in Jihadistan

Geen categoriejul 13 2016, 15:00
Gisteren viel ze in handen van Koerdische strijdkrachten: de 21-jarige ISIS-strijdster Laura Hansen. En nu wil ze terug naar Nederland. Wat mij betreft: no way.
In het Engels is er een uitdrukking die de vloer aanveegt met spijtoptanten: 'You've made your bed, now lie in it'. Wees zo mans genoeg om de gevolgen te dragen van de beslissingen die je zelf genomen hebt. Wat mij betreft is dat ook van toepassing op de 21-jarige burqadraagster Laura Hansen. Een Haagse moslima die naar Syrië trok om mee te doen met de heilige jihad van ISIS. Nu heeft de vrouw zich overgegeven aan Koerdische strijdmachten (de Nederlandse pers romantiseert dit naar 'ontsnappen'). En guess what? De arme Laura wil zo spoedig mogelijk weer voet aan Nederlandse bodem zetten:

"De 21-jarige Laura Hansen uit Den Haag die claimt met haar twee zoontjes ontsnapt te zijn uit Syrisch IS-gebied, neemt naar verwachting vandaag contact op met het Nederlands consulaat in de Iraakse stad Arbil. Ze zal vermoedelijk hulp vragen om terug te keren naar Nederland."

Laura heeft zich aangesloten bij een buitenlandse strijdmacht, maar dat is slechts het begin van het verhaal. Deze strijdmacht is in een expliciete oorlog met Nederland, en pleegt ook aanvallen in Europa. Bij de bomaanslagen in Brussel zijn daarbij ook Nederlandse slachtoffers gevallen. ISIS is geen ultra-links idealistisch clubje dat zo nu en dan uit de bocht vliegt: dit zijn terroristen van het ergste soort.
Je bij ISIS aansluiten is hetzelfde als je Nederlandse nationaliteit laten verbeuren, wat ook precies hetgene is wat het ministerie van Veiligheid en Justitie nu moet doen: pak Laura haar Nederlanderschap af. Kijk maar of ze samen met haar Palestijnse man zich kan vestigen in Gaza, of een ander terreurhol. Maar Nederland? Eenmaal aangesloten bij de gezworen vijanden van ons Koninkrijk hoef je wat mij betreft hier niet meer terug te keren. Het verraden van je vaderland is geen vergrijp waardoor ik lichtzinnig ga omspringen met vergiffenis.
Buitenlandse Zaken moet dan ook geen vinger uitsteken om Laura weer naar Nederland te halen. Welke malloot gaat er immers de rode loper uitrollen voor z'n eigen vijanden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten