Russische bandietenluchtmacht bombardeert bijna Britten en Amerikanen in Syrië

Als er een overtreffende trap van ‘schurkengedrag’ was geweest, had deze term zonder twijfel ‘Russisch optreden’ geheten.

Alsof het niet al moeilijk genoeg is om in het wespennest dat Syrië op te treden tegen de verschillende gewapende jihadistenfacties die daar rondlopen, -rijden en tegenwoordig ook -vliegen. Kennelijk niet, want Rusland heeft besloten dat het naast ISIS, al-Nusra, en een heel bataljon ‘rebellen’ ook de strijd zal aanbinden met Britten en Amerikanen. Dat lees je goed: bondgenoten in de strijd tegen het terrorisme kunnen er niet meer zeker van zijn dat ome Vlad ze in leven houdt.

Rusland bombardeerde namelijk een legerbasis die van groot belang is voor Britse en Amerikaanse elite-eenheden. Dit zijn dus de bestgetrainde soldaten uit beide landen, die zeer specifieke en gevaarlijke missies uitvoeren wiens werk van levensbelang is voor alle vijanden van ISIS in Syrië en Irak.

Maar Vladimir Poetin geeft daar niet om: die gooit gewoon alles plat wat hem niet zint:

“De Russische luchtmacht heeft aanvallen uitgevoerd op een geheime basis in Syrië die werd gebruikt door speciale eenheden van het Britse en Amerikaanse leger.

De aanval gebeurde op 16 juni, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal vrijdag op basis van Amerikaanse functionarissen. Britse functionarissen wilden niet reageren op de berichtgeving.

Een Britse eenheid van twintig elite-soldaten zou korter dan 24 uur voor de bombardementen nog hebben gebruikgemaakt van de basis in het zuiden van Syrië. Door de aanval kwamen naar verluidt vier rebellen om.”

En dat doet Poetin niet omdat het een foutje is. Het weinig geloofwaardige Kremlin beroept zich daar wel op, maar de inlichtingendiensten weten meer:

“De Amerikanen vermoeden dat Rusland de aanval uitvoerde om de Amerikanen onder druk te zetten voor betere militaire samenwerking in Syrië.”

Dus dan ga je maar afpersen hè? Door andermans vrienden dood te bombarderen. Niet al die rebellen in Syrië deugen even veel, maar het zijn wel ónze weinige deugende rebellen. Ik weet het dus goed gemaakt met Poetin: voor ieder bombardement dat hij uitvoert op Westerse bondgenoten, gooien wij een paar bommen op het Syrische leger – Poetins grote vriendje. Wie niet horen mil, die moet immers maar voelen, en voor Vladimir Poetin wordt het hoog tijd dat hij het eens goed gaat voelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Svetlana

  En wat hebben die Amerikanen in godsnaam te zoeken in Syrie?

 2. Ni28

  Misschien woede over diskwalificatie van de Russische atleten?

 3. CJD

  Prima zou ik zeggen! De Amerikanen hebben idd niks te zoeken in Syrie, een soeverein land waar ze geen uitnodiging hebben ontvangen.

  Wie niet leren wil moet voelen!

  1. ceteris paribus

   En ze hebben ook niks te zoeken in Afghanistan en Irak.
   Wij trouwens ook niet.

   1. CJD

    Dat klopt. Wij hebben niks te zoeken in al die landen. In feite hebben we alle problemen waar we nu mee te maken hebben zoals de vluchtelingen crisis en terrorisme aan onszelf te danken

    1. ceteris paribus

     Eens, we zijn gevangen in een stupide logica: als morgen weer een islamistische krankzinnige in Frankrijk die vanwege het ontbreken van enige toekomstperspectief in de banlieu waar hij is opgesloten besluit zich spontaan tot de islam te bekeren zodat hij een goed verhaal heeft voor de behoefte zijn agressie uit te leven zal Hollande besluiten de bombardementen op Syrië en Irak op te voeren.
     Ook hier tref je die stupiditeit aan: als een islamistische gek begint te schieten meent men dat we ISIS moet uitroeien.

     1. zomaar

      de islam moet uit geroeid worden , te beginnen met die grote zwarte steen .

      er zijn geen groepen radicale , heel de islam is radicaal welke tak of ondertak je ook neemt , alle van hen zijn ervan overtuigt dat de ongelovigen uit geroeid moet worden , of zich bekeren tot de islam .

   2. zomaar

    @cp , sterker nog alle moslims hebben hier niets te zoeken !.

    of moet hetgeen zij zoeken hier, onze sociale geneugte zijn .

    dus nogmaals eruit met dat tuig , telkens weer blijkt dat de door jou bejubelde moslim , hier geboren en dus in jou (jullie) ogen een verrijking is westerlingen afslacht uit naam van (en door )zijn geloof , een geloof wat haaks staat op onze manier van samen zijn en leven .

    1. ceteris paribus

     Zomaar sluit zich aan bij de ‘Moslimrein-beweging’ van Vigo en Suijkerbuijk, een heuse versterking.

     1. zomaar

      @cp , heb je daar wat op tegen ?, ga jij nu beweren dat er ook nog andere moslims zijn , of dat er een andere islam is ?.

      oke kom op met je onderschrijving dat er ook nog andere moslims zijn die niet!! elke anders gelovigen naar het leven staat , ik verneem het graag van jou .

      afin kom niet met een lul verhaal , van jou buurman is er zo een , ook jij weet dat niet voor 100% zeker , morgen kan jou buurman wel je beul zijn .

      en dit blijkt uit alle nieuwsfeiten , dat zelfs die moslim met een keurig gedrag , ineens een moordenaar is uit opdracht van zijn geloof .

 4. Bart

  Wat een ontzettend onzinnige lap tekst weer, de VS en de Britten hoorden daar al helemaal niet te zitten, en ze waren blijkbaar op de hoogte gebracht want ze waren allemaal een dag voor de aanvallen al vertrokken.
  Dit conflict in Syrie zou snel voorbij zijn als de VS en Saudi Arabie zouden stoppen met in het leveren van wapens aan de terroristen in Syrie, want er zijn geen gematigde terroristen. Je hebt alleen maar extreme, en nog extremere terroristen.
  Gelukkig maar dat het Syrische leger van de nog steeds LEGITIEME president van Syrie steeds meer terrein aan het winnen zijn en een paar strategische aanvoer routes hebben afgesneden.

  En Hollande moet ook eens stoppen met zijn akties, na een door een Tunesier uitgevoerde aanslag een land in het midden oosten bombarderen is 1 ding, maar dan ook nog zo onnauwkeurig dat je daarbij zo een 140 burger slachtoffers maakt in het stadje Manbij is gewoon schandalig.

  Moeten maar hopen op een Presidentschap van Trump, die is bereid om met Poetin om de tafel te gaan, en volgens mij kunnen die 2 er vast wel uitkomen hoe ze samen eerst IS en Al Nusra van deze planeet af kunnen helpen.

  Dus Go Poetin en Go Assad!

  1. Peter Selie

   Mee eens Bart!

  2. Ali Yas

   De Russen doen het inderdaad zo slecht nog niet. Ze hebben in elk geval een helder en bereikbaar doel: het herstellen van het centrale gezag in Syrië, in samenwerking mét dat centrale gezag. De rest rotzooit maar wat aan, en NAVO-lid Turkije streeft zelfs naar het tegenovergestelde doel. Wrijf je ogen eens een keer uit, Tim!

 5. Peter Selie

  VS generaal: “Landverraders hebben Amerikaanse politiek overgenomen”

  Generaal Wesley Clark was generaal voor het Amerikaanse leger die als Supreme Allied Commander van de NAVO Operation Allied Force heeft geleid. We kennen hem onder andere van zijn betrokkenheid bij de Vietnamoorlog en de Kosovo oorlog.

  Hij heeft het Amerikaanse leger 34 jaar gediend en Clark ging met pensioen als een viersterren-generaal. Hij ontving vele Amerikaanse en internationale onderscheidingen voor zijn dienst.

  Hij reist tegenwoordig de hele wereld over en praat met overheden, met inwoners van diverse landen en houdt veel lezingen rond zijn eigen stelling dat een groep ´landverraders´ de politiek in de Verenigde Staten hebben overgenomen.

  Nederlands ondertiteld
  https://youtu.be/qKWyqWpFEuU

  1. ceteris paribus

   Dit is een buitengewoon heldere video, Peter Selie, het legt precies bloot waarom de Amerikanen ons in deze smerige strijd trokken en opzadelden met het islamitisch terrorisme.
   Obama had dit ook door en probeerde de V.S. terug te trekken uit deze brandhaard waar ze niets te zoeken hebben. Dat is hem slechts ten dele gelukt.

   1. Wachteres

    Volgens Simon hoort Obama niet bij de landverraders.

    Merkwaardig, want links én in Europa [Evil Europe] én in de VS zijn in principe de grootste verraders van hun land en van onze cultuur en onze vrijheid.

    In feite haten ze die. Vandaar de instroom van de islam onder links.

 6. hans-e-pans

  Wat is het verschil tussen het bombarderende Russische bandietenluchtmacht en de bombarderende NAVO landen?

  1. vigilante

   De Russen zijn daar met toestemming van de Syrische regering,de NATO niet.

  2. Anna

   Amerikanen hebben alles al platgebombardeerd met honderdduizenden doden, gewonden en gehandicapten. Met goedkeuren van Assad de president van soeverein Syrië steunt het Russische leger de Syriërs die door meer dan honderd islamitische stammen samengevoegd tot ISIS worden uitgemoord.

 7. janszm

  Heel af en toe is de DDS wel te lezen. Alleen die Bert. Deze schrijft niet vanwege zijn kennis omtrent het wereldgebeuren. Wat een ongein. Om te prikkelen zie ik toch liever iets anders.

 8. Anna

  Waarom hebben de Britten en Amerikanen een geheime basis in soeverein Syrië? Hebben ze daarvoor toestemming gekregen van het Syrische Parlement. Stel dat Assad een geheime basis laat aanleggen in de VS of VK.

 9. Bes Tolen

  Het zit al lang fout in Amerika en dat moeten wij ook bezuren met een uitbuitingspolitiek leidend tot minder welvaart of tot helemaal niet meer, steeds grotere groepen vreemdelingen onder ons zodat we intern volledig verdeeld raken en kapot gemaakt, vijandigheid tegenover nabuurland Rusland, als concurrent (grondstoffen) gezien en waar ik die kolonialen van verdenk: het mee via de NATO en aangesloten landen organiseren van propaganda en militaire opbouw om een grote vernietigingsoorlog in Europa en omgeving te voeren waar tientallen miljoenen Europeanen aan zullen worden opgeofferd. Dan kan de oorlogskliek zich weer na de verwoesting in de handen wrijven. Geef mij maar gauw lieden als Wesley Clark en Donald Trump voor onze veiligheid en voortbestaan.

 10. Bobzelf

  de amerikan hebben “”EEN VERMOEDEN ”

  DUS DUIDELIJK ,, ZE WETEN HET NIET , dus deed Vlady het ??????

  dus hoelaat begint op deze side de roep , dan wel kreet ;

  HET WAS EEN BUKRAKET ??, whahahahahaah

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.