‘Terroristen kerk Normandië droegen islamitische kleding, riepen “Jihad” en “ISIS”‘

Maar dit heeft natuurlijk helemaal niets te maken met de islam!

Er komt steeds meer informatie naar buiten over de aanslag op een kerk in Normandië, waarbij in ieder een priester vermoord werd en een ander slachtoffer zwaar gewond naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Zo berichten lokale Franse media dat de ‘aanvallers’ islamitische kledij droegen en tijdens hun moordactie riepen dat ze het voor de ‘Jihad’ en ‘ISIS’ deden.

Je zou denken dat het dan vrij duidelijk is uit welke hoek de aanslagplegers kwamen.

Nou, de BBC denkt daar net een beetje anders over. Zoals deze Twitteraar terecht schrijft houdt de BBC namelijk vol dat het nog niet duidelijk is waarom de terroristen de kerk aanvielen en de arme priester vermoordden:

Gelukkig zijn er anderen, waaronder Marion Le Pen, die veel minder moeite hebben om het beestje bij zijn naam te noemen:

Ook de Franse autoriteiten hebben laten weten dat ze het als een terreurdaad zien. Dat is tegenwoordig al heel wat.

Maar: dat moet natuurlijk alleen nog maar het begin zijn. Uiteindelijk moeten we in Europa ook de moed hebben om de Radicale Islam daadwerkelijk eens te bestrijden. Dit betekent onder meer dat we geen massa-immigratie meer moeten toelaten vanuit het Midden-Oosten, dat iedereen met enigszins radicale denkbeelden nauwlettend in de gaten gehouden moet worden, en dat radicale organisaties met geweld van de aardbodem geveegd moeten worden.

Dit is een foto van de priester die vermoord is, pater Jacques Hamel. Deze man werd in 1958 priester en was op de dag van zijn dood 86 jaar oud. In die jaren heeft hij ongelooflijk veel gezien en meegemaakt, waaronder de bezetting van zijn land door de nazi’s. Hij overleefde alles… en diende God in moeilijke en mooie tijden.

Screen Shot 2016-07-26 at 14.09.37

Tot vandaag. Toen kwamen er namelijk een stel radicale moslims naar zijn kerk die hem zijn keel doorsneden (en volgens steeds meer berichten hem zelfs op ISIS-achtige wijze onthoofdden). Het is een vreselijk einde voor een ieder, maar al helemaal voor een hoogbejaarde man die zich onmogelijk kon verdedigen.

Moge God de ziel van deze dappere martelaar, pater Jacques, zegenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Wim

  En we zingen met ons allen.

  https://www.youtube.com/watch?v=o5uvsEs79hM

 2. Ni28

  Zolang onze leiders zullen weigeren dingen met naam te noemen blijven deze moorden mogelijk. Onze leiders zijn medeplichtig aan deze moorden.

 3. ko vadis

  Hallelua!

 4. van Urk

  Een Priester die door Europa gehekelde nazi,s overleefde. Aan mij de vraag waarom de “vreedzame” moslims die door onze politici met open armen zijn ontvangen, deze christelijke priester zijn keel dan hadden door gesneden? Of is dat weer een stomme vraag?

 5. Wachteres

  Het zijn nog lafbekken ook, vrouwen en oude mannen worden door hen aangepakt.

  Natuurlijk moeten we geen massa-immigratie uit het Midden-Oosten meer toelaten, maar helaas regelen wij dat niet, maar degenen die zichzelf boven ons gesteld hebben.

  En zij zijn echt niet van plan die massa-immigratie te stoppen.

  Dat blijkt uit alles.

  1. ceteris paribus

   Mevrouw Wachteres is van de eerste leugen niet gebarsten dus ook haar bewering dat onze regeringen niet alles op alles zetten om de massa-immigratie te stoppen zoog ze probleemloos uit haar duim.

   1. Wachteres

    Wat doen ze dan om de instroom te stoppen, Simon? We zijn benieuwd.

    O je bedoelt Frontex, dat dagelijks in de richting van het Midden-Oosten vaart om vluchtelingen op te halen?

    Of Sicilie, waar de ‘vluchtelingen’ nu met duizenden per dag heen gaan?

    Wie liegt er nu eigenlijk? Geweldig, alles wordt op alles gezet om de vluchtelingen naar hier te halen.

    Turkije is een doekje voor het bloeden.

    1. ceteris paribus

     De EU was de afgelopen maanden fanatiek bezig om een deal met Turkije te sluiten over de vluchtelingenstroomstroom, mevrouw Wachteres.
     De deal was omstreden en loste het probleem maar gedeeltelijk op. Toch leidde het resultaat tot groot gemopper van gemeenten die nu met lege asielcentra zitten.

     1. Wachteres

      http://nos.nl/artikel/2114754-ruim-15-000-bedden-in-asielopvang-leeg.html

      Het ligt allemal een beetje anders dan Simon beschrijft:

      Het kabinet gaat er nog altijd van uit dat de totale instroom dit jaar, net als vorig jaar, 58.000 is.

      Toch is er volgens staatssecretaris Dijkhoff voor Asielzaken nog geen reden de prognoses aan te passen. “Het blijft natuurlijk heel kwetsbaar. Ik zou niet van de eerste zwaluw meteen een zomer maken. Het toont wel aan dat het werk dat we hebben gedaan, leidt tot een lagere instroom. Maar het is nog wel veel werk om het zo te houden.”

      Bovendien verwacht het ministerie komend jaar nog ruim 20.000 familieleden van asielzoekers die hier afgelopen najaar zijn gekomen. Deze zogenoemde nareizigers verblijven slechts korte tijd in asielzoekerscentra, waardoor deze groep in de praktijk weinig bedden inneemt.

   2. Stanly2000

    Wat doen ze dan volgens U dan. Nu de Balkanroute afgesloten is door o.a. het verguisde Hongarije en n.b. een niet EU-land Macedonië, worden ze per schip opgehaald voor de kust bij Libië en dan verder vervoert naar de vetpotten? van de EU.

   3. Houtlijm

    Het zoveelste standaard-antwoord van Ceteris. Hoe vaak hebben we dit nu al niet gehoord? Werk je volgens een vast script, net zoals callcenters doen? Of ben je toch gewoon een digitale robot?

    Hoe dan ook, je bent een gombal met een psychopathische karakterstructuur die zichzelf tot in het oneindige herhaalt en de creativiteit ontbeert om die spiraal te doorbreken.

    1. Wachteres

     Ik ga steeds meer geloven dat Simon voor zijn diensten wordt betaald, @Houtlijm. 😀

 6. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3708401/Dutch-Far-Right-Freedom-Party-leader-Geert-Wilders-says-EU-refuse-entry-Muslim-migrants.html

  ‘We have imported a monster called Islam’: Dutch Far-Right leader Geert Wilders says EU should refuse entry to all Muslim migrants

  Chief of the Freedom Party made comments after the Ansbach bombing
  Called Dutch leader Mark Rutte and Angela Merkel ‘weak’ and ‘cowards’
  He wants EU borders to be controlled better to rid the continent of Islam
  Has talked previously urging Muslims to turn their backs on their religion

  Kreeg ik net toegestuurd uit GB.

 7. Wachteres

  Uiterlijke jihad
  De uiterlijke of kleine jihad is met name in oorspronkelijke betekenis, de gewapende strijd tegen degenen die de islam of de eenheid van de islamitische heerschappij bedreigen. In beginsel draagt de jihad dus een defensief karakter maar volgens sommige islamitische rechtsscholen, met name die van het sjafisme, die in de negende eeuw een theologische onderbouwing probeerden te geven van het feit dat de eerste kaliefen met grote geloofsijver een enorm wereldrijk veroverden, mag de jihad ook gericht zijn op een uitbreiding van deze heerschappij door de strijd tegen ongelovige rijken.

  Deze ‘beesten’ [sorry dieren] riepen ‘jihad’. Ik moet Simon teleurstellen. Wij hebben niets van doen met de haat die dit scum koestert.

  In zoverre dat wij ongelovigen zijn, maar dat kunnen we alleen verhelpen door ons te bekeren tot de islam.

  Maar Simon mag zich best schuldig voelen, daar hebben we geen probleem mee, toch?

 8. Ali Yas

  Wat mij nou zo verbaast is dat allerlei katholieke hoogwaardigheidsbekleders ineens “geschokt” zijn. Alsof het bijzonder erg is dat een priester in een kerk wordt afgeslacht, erger dan dat tachtig onschuldigen op straat worden platgereden. Of dachten deze figuren soms dat ze door hun kruiperige opstelling de dans zouden ontspringen? Wel, die illusie zijn ze dan tenminste armer. Misschien, heel misschien, gaan ze zich iets aantrekken van de instructies van wie werkelijk hun voorbeeld zou moeten zijn, en zeggen waar het op staat: de islam is een weg naar de hel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.