Tranen met tuiten: jongen vindt een Pikachu op het graf van zijn overleden broertje

Zijn broertje overleed 14 jaar geleden, maar door Pokémon Go komt hij toch weer een klein beetje tot leven…

Sinds de introductie van Pokémon duiken de digitale monsters op de gekste plekken op. Bij holocaust-musea, en bij het huis van de nieuwe Britse premier Theresa May. Maar ook op begraafplaatsen, zo ondervond Robin Reijers afgelopen weekend. Hij bezocht daar het graf van zijn 14 jaar geleden overleden broertje Michiel, die op zeer jonge leeftijd het leven liet in verband met hartfalen.

Maar terwijl Robin mijmerde over zijn gestorven broertje, bleek dat de jongen niet alleen was op de begraafplaats. Hij had bij het graf van Michiel gezelschap gekregen van diens grootste idool Pikachu:

pikachu+graf

In tegenstelling tot wat je wellicht denkt was Robin totaal niet ontdaan door de ontdekking: zijn broertje Michiel was namelijk een groot Pokémon-fan. Zeker de gele muis Pikachu was een favoriet, en daarom hadden de anders van Robin en Michiel ook een fraai Pikachu-standbeeld laten bouwen op de laatste rustplaats van de overleden jongen.

De familie vond het een prachtig – onbedoeld – eerbetoon van Nintendo. De vader vertelt geëmotioneerd:

“In een emotioneel gesprek met De Telegraaf vertelt Piet Reijers, de vader van de jongens, dat Robin in tranen was toen hij de Pikachu op het graf ontdekte. “Wij trouwens ook toen we het hoorden. Niet van verdriet, maar van blijdschap. Het klinkt misschien gek, maar we worden hier echt heel vrolijk van. Pikachu was Michiels grote held.””

Bang dat Michiels graf nu een bedevaartsoord wordt voor mensen die ook nog een Pikachu willen vangen in Pokémon, is Piet niet. Michiel had dat juist alleen maar enorm gewaardeed, aldus de trotse vader:

“Ik weet zeker dat hij stiekem meelacht en meezoekt naar Pokémons.”

Het zou toch wat zijn: het hiernamaals dat bestaat uit jongens die Pokémon-meesters geworden zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.