Ze overleefde het maar net. Met dit verhaal wil haar moeder zulke tragische ongelukken voorkomen

Ze legt haar dochter in bed, maar luttele momenten later begint de nachtmerrie al voor deze moeder.

Je moet er niet aan denken: je bloedeigen kind dat een ongeluk krijgt. Deze wereld is al gevaarlijk genoeg, maar als je kind in de gewaande veiligheid van je eigen woning iets krijgt, dan is dat extra pijnlijk. Het valt echter ook te voorkomen, en daarom deelt Amber Boone, de moeder van de drie-jarige Aubrey, dit verhaal met alle welwillende ouders op deze wereld.

Ze zouden de volgende dag op vakantie gaan, dus was iedereen in een prima stemming. Die stemming werd echter bruut verstoord toen de buurvrouw op de deur kwam bonken. Wat ze toen hoorde, was het verschrikkelijkste nieuws wat ze ooit had gehoord: “Ik denk dat je dochter gevallen is, ze is gevallen!”

Ze stormde naar buiten, en inderdaad, daar lag ze op de ruit van de auto, recht onder het raam van haar slaapkamer op de eerste verdieping. Haar eerste reactie was misschien wel levensreddend: ervoor zorgen dat het meisje niet in slaap viel, en vooral niet bewoog. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dankzij de goede zorg van de artsen daar langzaam maar zeker weer aan de herstellende hand is.

Wat wel gezegd moet worden, is dat Aubrey ontzettend veel geluk heeft gehad. Veel kinderen die uit het raam vallen overleven dit niet, of raken voor hun leven lang zwaar gehandicapt. Extra triest hieraan is dat dit soort ongelukken met wat simpele maatregelen goed te voorkomen zijn, zoals ook Amber wil onderstrepen. Met deze tips maak je je ramen al een stuk veiliger voor je kinderen:

  • Sluit ramen zoveel mogelijk en doe ze, indien mogelijk, op slot als er kinderen bij zijn.
  • Laat ramen aanbrengen die je aan de bovenkant in kiepstand kunt openen: zo kunnen ze open staan, zonder dat je kinderen gevaar lopen.
  • Plaats vooral geen meubels onder ramen: kinderen klimmen daar graag op, en lopen zo een grote kans om uit het raam te vallen.

Meer potentieel levensreddende tips kun je hier vinden.

De belangrijkste tip is echter om altijd waakzaam te zijn bij je kinderen, in welke situatie dan ook. Zo voorkom je de meeste ongelukken van welke aard dan ook, en kun je met een gerust hart leven!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ali Yas

    Het kan nog simpeler: een ketting bevestigen zodat het raam niet zo ver open kan dat je koter het pand langs die weg verlaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.