Ziek: ISIS-supporters juichen om bloedbad op ‘ongelovige kruisvaarders’ in Nice

Fans van ISIS gaan helemaal los van vreugde over de gruwelijke aanslag.

De aanslag in Nice is nog niet opgeëist, maar alles wijst erop dat ISIS verantwoordelijk is voor het zoveelste bloedbad in Frankrijk. De wreedheid van de aanslag is typerend voor de werkwijze van de terreurgroep: zonder pardon werden mannen, vrouwen en kinderen omver gemaaid door een nietsontziende vrachtwagen. De dader zou een 31-jarige inwoner van Nice van Tunesische afkomst zijn.

Online uiten veel mensen hun solidariteit en medeleven met de slachtoffers en nabestaanden. Maar terwijl de wereld rouwt om de slachtoffers – en veel mensen, ook in Nederland, nog in onzekerheid zijn over het lot van hun familie en geliefden – zijn er helaas ook mensen die de aanslagen fantastisch vinden. Op sociale media uiten ISIS-supporters hun blijdschap over de slachtpartij.

Inmiddels is bekend dat er zeker 80 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Terwijl het dodental maar bleef oplopen, waren er al zieke ISIS-fans die vrolijk tweetten:

“Het aantal doden is opgelopen tot 62 Franse kruisvaarders en zondige ongelovigen in Nice, Frankrijk.. Allahu Akbar, Allahu Akbar.”

Andere accounts op Twitter verspreidden soortgelijke boodschappen. Volgens de SITE Intelligence Group lijkt het erop dat de pro-ISIS-berichten op een gecoördineerde wijze zijn verstuurd, om zoveel mogelijk mensen te kwetsen met de walgelijke boodschap. De berichten zijn inmiddels door Twitter van de site verwijderd, maar de boodschap is overgekomen: de aanslagpleger in Nice is waarschijnlijk een ISIS-terrorist, en is niet alleen. Voor elke terrorist zijn er tientallen sympathisanten, helaas ook onder Nederlandse moslims.

Na de aanslagen in Brussel waren er ook al blije reacties van sommige moslims. In Amsterdam juichten scholieren voor het bloedbad in de Belgische hoofdstad. De aanslagen in Nice worden vooralsnog alleen online door ISIS-sympathisanten gevierd, maar de reacties spreken helaas boekdelen over de steun die ISIS geniet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Peter Selie

  Tja dat krijg je dan wanneer het radicale terroristische grondpersoneel van Allah een doelpunt scoort tegen het o zo gehate westerse cultuur, normen en waarden. Uit een eerder gehouden onderzoek dat wees uit dat ruim 80% van de Nederturken achter het gedachtegoed van IS(IS) staat, dus het verwonderd mij totaal niets dat deze door de islam geperverteerde klonen in hun eindeloze euforie een vreugde dansje doen…

 2. Marieke

  Is het verheerlijken van geweld niet strafbaar?

  1. RS

   Jawel, alleen als WIJ geweld prediken. De moslims NIET!!!!!!!!!

 3. Ni28

  Sympathisanten genoeg in de moslim wereld. Vergeet degene niet die niet openlijk reageren maar het goed vinden. De zwijgende massa.

 4. peterkestassen

  Je kunt zulke creaturen geen Varkens of Rioolratten noemen.
  Dat is een belediging voor deze dieren.

 5. Peter Selie

  Terreuraanslag Nice en waar blijft de Franse vlag op paleis op de Dam nu?

  http://www.geennieuws.com/2016/07/terreuraanslag-nice-en-waar-blijft-de-franse-vlag-op-paleis-op-de-dam-nu/

  1. Ni28

   Geldt alleen voor Turkije

 6. ko vadis

  Zou het helpen als wij qua beveiliging een beetje naar Israel zouden kijken?

  1. ceteris paribus

   Als je streeft naar een ondemocratische apartheidsstaat wel.

   1. ko vadis

    Of je moet je isoleren om te overleven, Ceteris!

    1. ceteris paribus

     Ja, er zijn debiele populisten die menen dat we als Nederland de grenzen moeten afsluiten en de gulden weer moeten herinvoeren.

     Tegen zoveel onnozelheid is niet te praten.

     1. ko vadis

      Als je streeft naar bescherming van je bevolking , gaat het niet over populisme, maar kijk je naar hoeveel lopen er op je gericht staan.

   2. Houtlijm

    Israel is een democratische rechtsstaat met vrije, gecontroleerde verkiezingen en een sterkere rechtspraak dan in Nederland. De voormalige premier Ehud Olmert zit bijvoorbeeld in de bak wegens corruptie en belemmering van de rechtsgang. Zie ik in Nederland niet zo gauw gebeuren.

    De apartheid wordt bedreven door de Palestijnen maffia die de rechtmatigheid van de staat Israel niet willen accepteren.

    1. ceteris paribus

     Houtlijm viel al eerder op in zijn totale gebrek aan kennis over Israel en de situatie in het Midden Oosten.

     1. Houtlijm

      Argumenten graag Ceteris. En wijs even aan waar ik de fout in ga. Wat ik schrijf is heel makkelijk door iedereen te controleren. Ik denk eerder dat het jouw totale gebrek aan historisch besef en actuele kennis is die je parten speelt.

     2. ceteris paribus

      Houtlijm, je bent in mijn beleving geen hoogvlieger in het debat en ik ga niet meer zo veel energie aan je besteden. Ik beperkte me tot twee links die je maar eens rustig moet lezen.
      Ik merk dan wel of er dan nog iets is aan te vullen.

    2. Houtlijm

     Ceteris is de antisemiet pur sang. Hij haat Joden en hun land. En is dus de grootste vrienden met de maffiabende die zich Palestijnen noemen. Zwerf-jordaniers die aangestuurd door de grote misdadiger Arafat (vriendjes met Gretta Duisenberg en Anja Meulenbelt en 2 miljard doorgesluisd naar een Zwitserse bankrekening) zorgen voor een permanente Intifada waardoor Israel maatregelen moet nemen die -naar idee van Ceteris Paardepis- tegen ‘de mensenrechten’ zijn. Omdat hij zijn gelijk niet met argumenten kan halen (uitsluitend met linkjes die zijn wereldbeeld onderstrepen), tracht hij zijn opponenten af te serveren middels zijn overbekende strategie die -door gebrek aan elke vernieuwing- aardig wat sleetse plekken begint te vertonen.

     Ik herhaal: Israël is een representatieve democratie met een parlementair stelsel, evenredige vertegenwoordiging en algemeen kiesrecht. Het land had in 2014 de hoogste levensstandaard in het Midden-Oosten. De levensverwachting in Israël behoorde in 2009 tot de hoogste in de wereld.

     1. ceteris paribus

      Je bent echt dom, Houtlijm.

     2. Houtlijm

      “Je bent echt dom, Houtlijm”. Bravo Ceteris, buitengewoon knappe, inhoudelijke weerlegging waar weinig tegenin te brengen valt. Past ook helemaal bij jou die altijd pleit voor het echte debat gebaseerd op argumenten en feiten.

     3. ceteris paribus

      Mensen die zonder enige grond anderen voor antisemiet uitkafferen zijn meer dan dom, Houtlijm.

     4. Houtlijm

      Ik heb grond genoeg om jou voor antisemiet uit te maken Ceteris. In al je uitingen over Israel getuig je altijd van niets anders dan onberedeneerde haat tegen alles wat Joods is en van blinde liefde voor alles wat de zielige Palestijnen doen. Het maakt niet uit wat ze uitvreten, jij verdedigt het tot je laatste druppel bloed. Zo iemand heet in alledaags taalgebruik een antisemiet en palmaffiavriendje. Dat is niet erg hoor, zo ben je nou eenmaal.

     5. ceteris paribus

      Je bent een onnozele sukkel, Houtlijm en hier laat ik het bij.

     6. Houtlijm

      Je hebt groot gelijk dat je het er bij laat zitten, Ceteris. Er is duidelijk geen eer voor jou te behalen: wie zonder argumenten zit, vervalt al gauw in schelden.

 7. Svetlana

  Vergeten wij dan niet waar wij in het “vrije westen” verantwoordelijk zijn geweest in Irak en andere onwettige oorlogen die het westen gevoerd heeft in de naam van democratie en dat wij meer doden op onze geweten hebben dan Hitler en Stalin bij elkaar opgeteld?

  Vergeten wij niet dat de North atlantic terrorist organisation (NATO) terrorisme wereldwijd gesteund heeft en directe verantwoordelijkheid heeft voor groepen als de Taliban?

  Vergeten wij in het vrije westen niet dat de leiders hun eigen burgers verwaarlozen en geld pompen in oorlogsmisdaad, wapenhandel, corruptie en de oorlog tegen Rusland en daarmee economische handel verklaren en alles eraan doen om de koude oorlog in stand te houden?

  Vergeet het westen niet dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de vluchtelingen crisis door de iorlog tegen Assad te verklaren en tegerlijk bewegingen als burgeroorlog in Syrië, Oekraine en de Arabische lente te steunen.

  Het westen graaft zijn eigen graf en nu voelen jullie je lullig. Succes ermaar mee, ik heb nul medelijden!

  1. ceteris paribvs

   Inderdaad Svetlana! Daarom zijn bewegingen als DENK ook zo hard nodig.

   1. Ni28

    Waarom reageert u op haar?

    1. ceteris paribus

     Juist, het is verstandiger niet op Svetlana te reageren.

 8. Kees

  Vroeger kon je nog een soort van respect opbrengen, dat probeerde ik toch, bij mensen als Leila Khaled, die stonden nog ergens voor. Nu nu heb je met randdebielen te maken, net zoals nu in Nice waar gewoon een lokale cp losgaat, daar is moeilijk tegen te vechten.

 9. ko vadis

  Wat Svetlana betreft: Haal eens harde puntjes bij jouw geliefd Turks bakkertje, laat jouw doosje kneden zoals alleen jouw bakker het deeg kan kneden, en niet achteraf over een droog sneetje zeuren!

  1. ceteris paribus

   Ko laat zien dat Svetlana nauw op zijn niveau aansluit.

   1. ko vadis

    Ik weet waar Abraham de mosterd haalt,@Ceteris, Ha, Ha!

 10. Peter Selie

  Burgemeester Hilversum stelt radicale moslim aan als hoofd van zijn shariapolitie
  Na de shariapolitie van Von Aartsen wil nu ook Pieter Broertjes, ex-directeur Volkskrant, gebruik maken van ongeregelde mohammedaanse bendes om de straatjihadisten van Hilversum in het gareel te houden. >>> https://fenixx.org/2016/07/14/burgemeester-hilversum-stelt-radicale-moslim-aan-als-hoofd-van-zijn-shariapolitie/

 11. Ni28

  CP houdt van een dialoog waarin hij met zichzelf spreekt. Want niemand anders kan die plaats innemen.

 12. H.Vaes

  Het paard van Troye is de vruchten aan het plukken die de ziekelijke leiders van de EU zelf gezaaid hebben. Ik hoop dat ze snel gaan inzien hoe ziek ze zijn en dat het alleen maar ligt aan het knuffelen van de ….islam…..wiens naam ze niet durven uitspreken in deze.

 13. Ruud562

  Op zijn minst zouden die reageerders die hun vreugde hebben geuit met hun familie moeten worden opgespoord en worden gedetineerd in afwachting van uitzetting! Want het zijn zeer gevaarlijke lui die, zachtjes uitgedrukt ons niet moeten! En als in een gezond lichaam een kankergezwel wordt ontdekt wordt dat ook verwijderd of op zijn minst geneutraliseerd! Maar ja, mensenrechtenverdragen en politieke correcte multiculti zullen uiteindelijk de doodsteek zijn voor onze zwaar bevochte vrijheden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.