4-jarig jongetje opent limonadekraam om geld in te zamelen voor kankerpatiëntjes

En hij doet het allemaal ter ere van een goede vriendin die vorig jaar overleed aan een hersentumor.

Connor Nicol is een heel bijzonder jongetje. Hoewel hij namelijk nog maar vier jaar oud is heeft hij al een doel in het leven: kanker bestrijden en de slachtoffers van deze vreselijke ziekte een hart onder de riem steken.

Om die droom te verwezenlijken heeft Connor zijn eigen limonadekraam opgezet voor zijn huis. Als mensen wat limonade van hem kopen gebruikt hij het geld vervolgens om speelgoed te kopen voor kinderen met kanker. Zoals zijn moeder Diana uitlegt:

“Hij is hier heel serieus over. Hij doneert zelfs zijn eigen speelgoed.”

Want, jawel, hij haalt niet alleen geld op door limonade te verkopen, maar ook door zijn eigen favoriete bezittingen te verpatsen. Als iemand iets koopt legt hij meteen uit waar het geld voor bedoeld is. Op die manier weet de koper ook dat hij (of zij) een goed doel steunt.

De reden dat Connor dit doet is dat hij vorig jaar zijn beste maatje aan kanker verloor. De toen 3-jarige Ella had een hersentumor en overleefde de ziekte niet. Diana:

“Toen we hoorden dat ze terminaal ziek was moesten we aan Connor uitleggen dat ze binnenkort naar de hemel zou gaan.”

Connor legt zelf uit:

“We speelden altijd met elkaar, we hadden veel plezier en deden aan bellenblazen.”

Toen hem gevraagd werd of hij Ella nog steeds miste zei hij alleen maar: “Ja.”

In plaats van te zitten kniesen gebruikt Connor zijn verdriet dus om iets positiefs te doen. Als Ella hem aan het werk kan zien zal ze ongetwijfeld trots op hem zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.