Belachelijk: Erdogans Turkije wil binnen zeven jaar lid worden van de EU

“De Europese Unie moet laten zien dat ze ook voor niet-christelijke landen openstaat.”

Hoewel Turkije steeds meer op een éénpartijstaat begint te lijken, koestert het land nog altijd de hoop om toe te treden tot de Europese Unie. Selim Yenel, de permanente vertegenwoordiger van Turkije in Brussel, uitte die ambitie vanmorgen. In 2023 bestaat de Turkse republiek 100 jaar en volgens Yenel zou het prachtig zijn als het land dan lid is van de EU.

De zetbaas van Erdogan meent dat Turks lidmaatschap de EU goed zou doen. De Europese Unie zou op die manier laten zien dat ze ook openstaat voor niet-christelijke landen, aldus Yenel. Maar eerst hebben EU-landen nog wat goed te maken met Turkije: na de mislukte coup tegen Erdogan spraken verschillende EU-landen niet hun onverdeelde steun uit voor het regime van de Turkse leider. Volgens vertegenwoordiger Yenel zijn de betrekkingen daarom niet optimaal. Het is dan ook nodig dat EU-leiders op bezoek komen in Ankara om hun solidariteit met Erdogan te tonen en de banden aan te halen, meent de Turkse diplomaat.

Het moet niet gekker worden. Turkije glijdt af richting een autoritair Erdoganregime, maar eist alsnog toetreding tot de EU. Dat het zonder proces achter de tralies gooien van duizenden journalisten en dissidenten niet in lijn is met de democratische Europese waarden, maakt het land kennelijk niets uit. Sterker nog, de EU moet haar excuses aanbieden aan Erdogan omdat ze hem niet genoeg steunden na de mislukte coup. De wereld op zijn kop!

Maar met de huidige EU-leiders is het door Turkije geschetste scenario niet eens zo heel onrealistisch. Juncker, Timmermans en Merkel zijn gek genoeg. De vluchtelingendeal met Turkije heeft Erdogan een middel gegeven om de EU te chanteren, en daarmee heeft de EU zelf ingestemd. Met zulke zwakke leiders is het niet ondenkbaar dat Erdogan inderdaad excuses krijgt, en Turkije ondanks alles welkom wordt geheten in de Europese Unie. Het is dan ook hoog tijd dat politici zonder mitsen en maren keihard stelling nemen tégen Turks EU-lidmaatschap. Politieke leiders in de EU kunnen een voorbeeld nemen aan VNL-Kamerlid Louis Bontes.

https://twitter.com/Louis_Bontes/status/765815373056868352

Turkije moet uit de NAVO en nooit in de EU. Ik heb er niets aan toe te voegen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. poldi

  Nog meer zuurstof voor de als een virus voortwoekerende islamisering in Europa.
  (NOOIT, NOOIT, NOOIT) x 3.

  En wat zei Tayyip Erdogan, aanhanger van de moslim broeders in het recente verleden ook al weer:

  “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. We zullen Europa veroveren door de baarmoeder van onze vrouwen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

  En onze imams de begeleiders en spionnen !

  En wederom het grote gelijk van Geert Wilders met zijn waarschuwingen voor Turkije en de voortschrijdende islamisering. Dat was ook de belangrijkste reden dat Geert Wilders in 2004 uit de VVD stapte omdat de VVD open stond voor toetreding van Turkije tot de EU.

 2. Peter Selie

  Nog een islam gerelateerd artikel

  Teruggekeerde ISIS-strijder tegen Rudi Vranckx: “Ik geloof echt dat jullie onze vijanden zijn”

  “Ik geloof echt dat jullie onze vijanden zijn. Omdat jullie onze rijkdommen stelen”, zo zegt een teruggekeerde jihadstrijder in het nieuwe programma ‘IS in het vizier’ van Rudi Vranckx dat dit najaar op Canvas te zien is.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160818_02429518

 3. Ni28

  Erdogan wilt goedschiks of kwaadschiks Europa overheersen. Goedschiks door dreigen, intimideren en chanteren en kwaadschiks door een pact met de Rusland en Iran te sluiten en samen Europa veroveren. Loslaten van migranten wordt dan de uitbreiding van de Vijfde colonne die na de coup van Erdogan al werkzaam is door eigen gelederen op te schonen. Onze eigen regeringsmollen maken al Europa klaar voor de grote veranderingen. De NAVO is uiterst zwak, EU is verdeeld en dat zien zij erg goed. De nieuwe Hitler staat in Turkije klaar om tot daden over te gaan.

 4. ceteris paribus

  Turkije ziet in dat hun toekomst in Europa ligt en dat is voor ons een kans om hen te beïnvloeden op het gebied van rechtsstaat en mensenrechten.
  Goed nieuws dus.

  1. Wachteres

   Simon cp laat weer eens zien hoe kwaadaardig, achterlijk infantiel en dus hoe levensgevaarlijk politiek-correct is.

   Alsof de islam [en Erdogan!] zich ooit iets laten gezeggen door ‘ongelovigen’.

   Deze kwaadwillende naïviteit is de grootste reden waarom wij a.s.a.p uit de EU moeten.

   Hij bevestigt meteen wat ik ook zeg: De EU wil Turkije bij Europa en de gevolgen voor ons laten hen volledig koud.

   De EU: een vloek voor ons allemaal.

   1. ceteris paribus

    Ik acht een lidmaatschap van Turkije van de EU gewenst maar helaas weinig realistisch. Daarvoor drijft het land teveel af richting dictatoriale staat.
    Ik zie het als een groot gevaar dat de relatie van Turkije met de EU zodanig verslechterd dat het in de armen van Putin wordt gedreven. Om die reden vind ik het een positief signaal dat Turkije zich op de EU wil blijven richten.

 5. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/nederland/opinie/2016/08/waarom-trekt-de-pvda-steeds-weer-pleitbezorgers-van-islamisering-aan-343669/?cmpid=NLC%7Celsevier_dagelijks%7C2016-08-19%7CWaarom_trekt_PvdA_telkens_pleitbezorgers_van_islamisering_aan%3Futm_content%3D&utm_term

  Waarom trekt de PvdA steeds weer pleitbezorgers van islamisering aan?

  Heel eenvoudig: links wil dat wij islamiseren. Dat is ook de reden waarom Turkije erbij moet.

  “Met een boerkiniverbod probeert de burgemeester van Cannes de gelijkheid in Frankrijk te beschermen. Verbazingwekkend dat een PvdA’er in Amsterdam op de bres springt voor de islamisering en de re-islamisering van Europa.

  De stranden van Frankrijk zijn verworden tot een strijdtoneel. De islam was in het begin alleen in de grote steden van Europa aanwezig en zichtbaar, maar is nu overal. Je kunt er niet aan ontkomen. In alle eerlijkheid had ik nooit gedacht dat bepaalde groepen van fundamentalistische moslims ook op de stranden van Europa willen intimideren.

  Na maanden van terreur zijn de Fransen ‘in oorlog’ met boerkini’s

  Frankrijk was het eerste land in Europa dat het dragen van opzichtige religieuze symbolen op openbare scholen heeft verboden. In 2003 kwam de staatscommissie Stasi, na een uitvoerig onderzoek naar openbare scholen (maar ook ziekenhuizen en wijken), met het advies om het dragen van deze symbolen in scholen te verbieden. In de commissie zaten bekende Franse moslimgeleerden, Joden, katholieken en atheïsten. Wat ze in verschillende steden hadden aangetroffen, legde het fundament voor dat advies: ze zagen hoe de leraren tijdens de biologieles of maatschappijleer door moslims in moeilijkheden kwamen. In ziekenhuizen, zwembaden en scholen werden ook geëmancipeerde moslimmeisjes uitgemaakt voor hoer door andere moslims.

  Toen, en ook nu, werden de verwesterde moslims bedreigd en geïntimideerd door fundamentalistische of jihadistische moslims. Dat bracht de commissie Stasi tot een eensgezind advies aan de Franse staat: pacificeer de scholen en verbied alle opzichtige religieuze symbolen.

  Gelijkheid en veiligheid kwamen in het geding

  De PvdA’er doet een beroep op gelijkheid. Dat is het levensbeginsel van de moslims in de PvdA. In de kadertraining van de PvdA wordt kennelijk nooit aandacht besteedt aan de emancipatie. En dat is echt een socialistisch begrip. Bij het bepalen van de mate waarin men een beroep doet op het gelijkheidsbeginsel, moet men twee belangen tegen elkaar afwegen: gelijkheid en emancipatie van vrouwen in de islam. Helaas leren moslims dit in de PvdA niet. Jammer. Daaruit komt dan de partij DENK voort, die op de fractie van president Erdogan in de Tweede Kamer begint te lijken.

  De PvdA-politicus komt dan met een pathetische zin: Schaam u, o burgemeester! Een lachwekkende uitdrukking van een PvdA’er die op de bres springt voor de islamisering en de re-islamisering van Europa. Boerkini en andere rare attributen zijn de symbolen waarmee de fundamentalisten, de vijfde colonne van jihadisten, intimideren en islamiseren.

  Münire Manisa weet donders goed dat islamitische vrouwen niet in vrijheid verkeren: de sociale en religieuze terreur is alom aanwezig. Zie Turkije, waar het aantal vrouwen dat een hoofddoek draagt, is toegenomen sinds de AK-partij met een beroep op gelijkheid en vrijheid aan de macht is.

  Het is verbazingwekkend dat de PvdA telkens pleitbezorgers van achterlijkheid en islamisering aantrekt”

  En niet alleen de PVDA. heel politiek-correct en bovenal de EU zijn pleitbezorgers van de achterlijke, gewelddadige islam.

  Niemand kan toch meer ontkennen dat die heel veel geweld met zich meebrengt?

  Turkije bij de EU? Nooit van ons leven!

 6. Ni28

  Helaas worden wij geregeerd door schoften als CP.

  1. van Urk

   “Europes unie moet laten zien dat zij ook voor niet-christelijke landen openstaat” . Dat zinnetje van Selim Yenel wat een doordenkertje is bevalt mij al niet.

 7. Ruud Steunassen

  Demonstreren helpt niet. We moeten worden als Gladio.
  Bomaanslagen plegen om c.p. daarvan de schuld te geven.

 8. Ruud Steunassen

  @c.p.
  “Turkije ziet in dat hun toekomst in Europa ligt en dat is voor ons een kans om hen te beïnvloeden op het gebied van rechtsstaat en mensenrechten.
  Goed nieuws dus.”
  U zegt een kans voor ‘ons’. Woehaha. Ons? Ons? Hoe aandoenlijk!
  U kunt wachten tot u een ons weegt, heer rozenwater.
  Geert red ons, snik snik! Woehaha!!!
  Alweer iemand, die vindt dat het van anderen moet komen.

 9. Ruud Steunassen

  Moeten, moeten, moeten? Niets te moeten, Selim Yenel.
  Bemoei je maar met je eigen ambites.
  Iedereen heeft weer andere ambities.
  Dat is het verschil tussen een westerling en een totalitair spook.
  De westerling is vrij en moet niets. Het totalitaire spook vindt dat het van alles moet en uit pure jaloezie, afgunst en zelfhaat dat anderen dat dan ook maar moeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.