Churandy Martina wint nét geen medaille maar hij is de sportiefste Olympiër van allemaal

Eeuwige optimist Churandy Martina is een voorbeeld voor ons allemaal!

Wie zijn wekker afgelopen nacht had gezet, heeft het gezien. Ondanks een formidabele inzet greep nationale held Churandy Martina nét naast een medaille. Op één honderdste van een seconde na zag Churandy zijn Olympische medailledroom vervliegen. Een behoorlijke teleurstelling, zou je denken. Nee hoor, niet voor Churandy Martina. Hij heeft geen enkele reden om teleurgesteld te zijn, hij is juist blij!

Martina heeft alles, maar dan ook echt alles gegeven. Hij heeft dan wel geen medaille gehaald, maar hij weet dat hij alles heeft gedaan wat hij kon. Dus waarom zou hij teleurgesteld zijn? Hij is blij met zijn prestatie en dankbaar richting God, schrijft hij op zijn website.

“Thank God for a wonderful day at the big Oval Office today. I give it my alllll and everything that I had. Proud of myself! Proud of my family and friends and my lovely fans, thanks coach @ranareider for all you did, doing and going to do for me. My sponsor, thanks for believing in me, we been trough good and bad since 2006 hope we can go forever with each other. Remember always no matter what you do in live never give up keep working hard until you make it. Foto @erki67#godisgood #thanksforallthesupport #curacao #Netherlands #world #thanks #teamnl #ikbenblij #unlimitedChurandy”

Deze sportman is zó optimistisch, zo vrolijk en vooral zo écht! Zijn interview na de 200 meter is wat mij betreft één van de meest inspirerende momenten van de Olympische Spelen. Wát een stralend optimisme, daar kunnen we allemaal wat van leren!

https://twitter.com/aboveartgallery/status/766456227362734080

Churandy Martina laat zien: wees optimistisch, geef alles wat je hebt, en wees dankbaar. Dan komt het geluk vanzelf, of je nu een medaille wint of niet! #ikbenblij!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. ko vadis

    Churandy is de stralendste ster van de Spelen. Qua optimisme en sportiviteit is hij wereldkampioen! Hulde!

  2. ko vadis

    Correctie: stralende ster.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.