Daders aanslagen Beieren hadden regelmatig contact met IS

Geen categorieaug 05 2016, 18:00
Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel hadden de daders van de aanslagen in de Beierse plaatsen Ansbach en Würzburg hadden regelmatig contact met leden van terreurgroep Islamitische Staat. Het bewijs hiervoor leverde de analyses van de telefoons van de aanslagplegers. Hieruit bleek namelijk dat ze chatberichten uitwisselden met IS-leden in onder meer Saudi-Arabië.
Dus geen 'verwarde' of 'psychotische' geesten zoals door onze hoofdstroom media werd beweerd, maar koel berekenende moordaanslagen. De 17-jarige die in Würzburg treinpassagiers aanviel met een mes en een bijl was eerder door de IS-leden gevraagd of hij, net als in Nice, met een auto op een menigte wilde inrijden. Toen de aanslagpleger antwoordde dat hij geen rijbewijs had, werd besloten dat de 17-jarige mensen zou aanvallen in een trein. Kort voor de aanslag stuurde de jongen een bericht met de tekst: tot ziens in het paradijs.
Ook de uit Syrië afkomstige Mohammed Daleel die zichzelf opblies bij een festival in Ansbach had contact met IS-leden. De uitgeprocedeerde asielzoeker liet vroegtijdig een bom ontploffen die hij in zijn rugzak had verborgen. Uit de telefoonberichten bleek dat de dader eigenlijk veel meer slachtoffers had willen maken door de met scherpe voorwerpen gevulde bom tussen de festivalbezoekers te plaatsen en het onstane inferno te filmen. Maar de bom ging vroegtijdig af en verwondde 'slechts' vijftien mensen.
Uit deze berichtgeving wordt wel duidelijk met wat voor soort volk we te maken hebben hier: koelbloedige moordenaars die er op uit zijn zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Het is inderdaad oorlog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten