Deze jongen was z’n moeder al 10 maanden kwijt. Toen keek hij een YouTube-video..

Een bijzonder groot toeval in een simpele YouTube-video heeft een 10-jarige jongen intens gelukkig gemaakt.

In november 2015 gebeurde er iets verschrikkelijks in het leven van de 10-jarige Evan Olsen: zijn moeder was ineens spoorloos verdwenen. De vrouw vocht al tijden tegen allerlei verslavingen en depressies, maar was van de ene op de andere dag ineens met de noorderzon vertrokken. Niemand wist waar ze was.

Evan en zijn vader Eddie leefden sinds die tijd samen, er van uitgaand dat de moeder van de jongen – Jaime Garlinghouse – inmiddels was overleden. Maar terug naar de YouTube-video, want wie was die blonde dame die Evan ineens in beeld zag?

Precies: zijn moeder. Hij zag hoe de Australische YouTuber Brooke Roberts de ronde maakt langs allerlei daklozen en hen te eten gaf. Rond 2:30 minuut verschijnt ineens een blondharige vrouw met groene ogen. Twee ogen die Evan maar al te goed kent…

Vader Eddie wist niet hoe snel hij in de pen moest klimmen. Hij schreef Brooke:

“Dat is de moeder van mijn zoontje. Ze is al vermist sinds november. Ik kan niet geloven dat je haar hebt gevonden. Jij bent een wonder, als door God gezonden!”

Eddie legde uit dat Evan een uur lang gehuild heeft na het zien van de video op YouTube. Ze wilden weten waar de video opgenomen was, zodat ze konden proberen om de vrouw op te sporen. Ze konden gewoonweg niet geloven dat ze nog leefden en haar gevonden hadden.

Brooke Roberts was ontroerd door het verhaal, en maakte een plan met Edie om terug te gaan naar de plek waar de video werd opgenomen. Proberen de vrouw te vinden. Ze zijn dagen bezig geweest met de straten afspeuren en mensen ondervragen. En op een goede dag kreeg Brooke ineens dit bericht op z’n telefoon…

https _blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_168985_phone

Gevonden! Erg stabiel was Jaime niet. Eddie nam haar mee naar een hotel om daar een goede nacht door te brengen en te kunnen douchen. Helaas kan hij haar nog niet onderhouden, maar het plan is om haar mee terug te nemen naar huis.

https _blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_168978_7689950-3x2-940x627

Eddie en Evan roepen nu op om te doneren: om het dakloze bestaan van Jaime Garlinghouse te beëindigen, en haar zoontje te herenigen met zijn moeder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.