Frankrijk heeft sinds december al 20 moskeeën gesloten. Helaas is het veel te laat

Komen de Fransen dan eindelijk in actie tegen de Radicale Islam?

Frankrijk laat eindelijk zijn spierballen zien. Dat zegt de correspondent van de NOS in dat land tenminste:

De Franse regering wil niet de indruk wekken dat het stilzit in de strijd tegen terrorisme. Dat is volgens correspondent Frank Renout de reden dat sinds december twintig moskeeën in het land zijn gesloten. “De regering wil spierballen laten zien, mede omdat de rechtse oppositie zegt dat er niet genoeg wordt gedaan”, zegt Renout.

Ook de komende tijd zullen nog moskeeën worden gesloten, zei minister Cazeneuve van Binnenlandse Zaken na overleg met vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap.

En dat is niet alles. Tegenwoordig worden radicale imams, die jonge moslims proberen te indoctrineren, zonder pardon uitgezet. Cazeneuve zegt daar het volgende over:

“In Frankrijk is geen plaats voor mensen die oproepen tot haat en zich niet aan onze regels houden. Bijvoorbeeld dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben.”

Op zich zijn dit natuurlijk prima maatregelen. Helaas zijn er wel een aantal problemen.

Om maar meteen los te gaan: deze maatregelen komen veel te laat. Er wonen nu al duizenden, zo niet tienduizenden en zelfs honderdduizenden radicale moslims in Frankrijk. De Franse regering kan nu wat moskeeën sluiten en radicale imams uitzetten, maar dat is niet eens bijna voldoende.

Daar komt bij dat de meeste jonge moslims niet meer radicaliseren in moskeeën — hoewel die ongetwijfeld ook een rol spelen. Ze doen dat maar al te vaak juist op het internet, gewoon terwijl ze in hun slaapkamertje zitten. Daar hebben ze tegenwoordig geen radicale haatbaard in een moskee voor nodig, tenminste: niet een radicale haatbaard in de moskee in hun buurt.

Het is dus goed wat Frankrijk doet, maar als het hier bij blijft zal het niet eens bijna voldoende zijn om de dreiging van de Radicale Islam echt te verminderen. Dat moet op een lager niveau gebeuren en tegelijkertijd ook op een groter, international niveau. Jawel: als Frankrijk de strijd tegen de Radicale Islam écht serieus neemt moet Francois Hollande het leger de opdracht geven om ISIS, Jabhat al-Nusra en een scala aan andere terroristische groeperingen in het Midden-Oosten kapot te bombarderen.

En daar moet het niet bij blijven. Frankrijk moet heel de NAVO oproepen om hetzelfde te doen; om een enorm militair project op te zetten waarbij terreurorganisaties overal en nergens aangevallen worden. Als terroristen continu onder vuur worden genomen kunnen ze geen video’s maken om jonge moslims te radicaliseren. Frankrijk en de rest van het vrije Westen moeten daar dus voor zorgen. Vandaag nog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. H.Vaes

  Het is inderdaad veel te laat en dat weten onze Europese politici ook.
  Het zal daarom zijn dat ze de moslims een warm hart toedragen en de islam steeds maar weer buiten beschouwing laten als er weer een moslim een aanslag pleegt.
  Zij denken door deze opstelling gespaard te blijven als het grote paard van Troye zich ontplooit.
  Ik noem dat heulen met de islam .

 2. ceteris paribus

  Als landen moskeeën gaan sluiten met het oogmerk ‘spierballen te laten zien’ gaat het licht uit.

 3. Theo345

  Een beetje raar dat er aanvallen moeten plaatsvinden op christelijke kerken voordat men besluit om radicale moskeeën te sluiten.
  Dat is toch een ontwikkeling die je lang tevoren kon zien aankomen!

 4. henk vintage

  De islam, deze absurde godsleer van een immorele bedoein, is een rottend kadaver dat ons leven vergiftigd.
  Was getekend: Atatürk

 5. Ni28

  Die overvloed aan moslims en moskeeën had er nooit moeten zijn. De grote meerderheid van moslims is in Europa kansloos en deze mensen worden uiteindelijk onze vijanden teleurgesteld dat zij zijn. Zo is het uithollen van onze democratie begonnen en ook de ondergang van de Westerse cultuur. Alleen de harde hand kan nu nog enigszins helpen maar het is nu dweilen met de kraan open zolang je dubbele paspoorten toestaat.

 6. monach

  De Koran is DE BRON van radicalisering.

  Dus moskeeën sluiten is geen oplossing.

  1. ceteris paribus

   Weet je wat, monach, we gaan grote Koranboekverbrandingen organiseren. De geschiedenis leert dat dit de beschaving ferm opstuwt in de vaart der volkeren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.