Frau Merkel is het spoor totaal bijster: “Vluchtelingen brengen geen terrorisme mee!”

En de kers op de taart: “De Islam hoort bij Duitsland.”

Er was een tijd dat ik veel, ontzettend veel respect had voor Angela Merkel. Die tijden zijn echter definitief voorbij, en haar recentste opmerkingen doen ze zeker niet herleven. Nee, de Duitse bondskanselier heeft zich helaas vastgebeten in haar ‘Wir schaffen das’-politiek en weigert haar tanden eruit te halen om de realiteit eindelijk onder ogen te kunnen zien.

Bij een verkiezingsbijeenkomst wist ze de woorden “vluchtelingen hebben geen terrorisme meegebracht” uit te spreken. Technisch gezien klopt dat eigenlijk wel: de haatbaarden die meereizen in de vluchtelingenstroom om Europa uit te roeien, zijn alles behalve vluchtelingen. En daarbij: waar vluchten naar een veilig land (lees: Turkije, Jordanië etc.) eindigt, begint ordinair migreren. Tenzij er dus onlangs een burgeroorlog in één van Duitslands buurlanden is uitgebroken waar ik niets van weet, zijn er in Duitsland geen vluchtelingen.

Helaas weten we allemaal dat Merkel het niet zo bedoelde. Zij leeft nog steeds in de illusie dat de Duitse samenleving wel de lasten van half Syrië wil en kán dragen, wat vanzelfsprekend een illusie is. Maar zelfs als het Duitse volk dat wel zou doen, zouden te veel nieuwkomers nog steeds heel anders reageren op die gastvrijheid. Maar liefst drie recente aanslagen bij onze oosterburen staan op naam van zogenaamde ‘vluchtelingen’, en de teller zal helaas nog lang niet haar hoogste punt bereikt hebben. In tegenstelling tot in Frankrijk ging het hier meestal niet om ‘home-grown’ terrorisme, wat vooral te wijten was aan de waardeloze integratie van de meeste moslims in Frankrijk. Wat dat betreft is het in Duitsland (en gelukkig Nederland) beter gesteld, wat betekent dat er ook een snellere oplossing voor is. Het is niet realistisch om mensen wiens grootouders zich hier al vestigden, opeens weg te sturen. Het is daarintegen wel doenbaar – en uitermate wenselijk – in te zien dat zogenaamde ‘vluchtelingen’ hier weinig te zoeken hebben. Maar misschien is het zelfs daar al te laat voor, want volgens Frau Merkel “hoort de Islam al bij Duitsland.”

Wanneer laat Duitsland haar leiders zien dat dit alles behalve een linkse wanvisie is?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Peter Selie

  Wel eens overwogen dat deze asiel tsunami een beoogd scenario is. Nee dat dacht ik al…

  1. toetssteen

   @Peter Selie

   http://ieg-ego.eu/en/threads/models-and-stereotypes/from-the-turkish-menace-to-orientalism/emrah-safa-gurkan-christian-allies-of-the-ottoman-empirehttp://ieg-ego.eu/en/threads/models-and-stereotypes/from-the-turkish-menace-to-orientalism/emrah-safa-gurkan-christian-allies-of-the-ottoman-empire
   Collaboreren om er zelf beter van te worden zit verankerd in de Westerse geschiedenis. Het is dus helemaal niet vreemd dat het nu weer gebeurt. Dat men uiteindelijk met lege handen en een afgeslachte achterban over zal blijven, dat schijnt een deurtje te ver gedacht.

 2. Viertel

  Merkel zit helemaal gevangen in haar eigen bedachte “Wir schaffen das”-frame. Ze werkt zichzelf steeds meer in het moeras, wat haar binnenkort de politieke kop gaat kosten. En wat haar partij, de CDU, grote schade gaat toebrengen. Die Polizei is overigens al bezig met gerichte maatregelen tegen de terroristen en heeft lak aan wat de Frau Bundeskanzlerin er van vindt.

 3. Anna

  Dictator Angela Merkel is levensgevaarlijk voor onze toekomstige jeugd. Europa vol met islam, grote onveiligheid en snelle totale islamisering.

 4. Wachteres

  Volgens Frau Merkel “hoort de Islam al bij Duitsland.”
  Ze is wel wat teruggekrabbelt: In plaats van: “De islam hoor bij Duitsland” zegt zij nu:

  “We hebben altijd duidelijk gezegd dat een islam die werkt en leeft op basis van onze grondwet bij Duitsland hoort.”

  Toch is niet alle islam welkom in Duitsland: “Een vorm van islam die zich niet aan de grondwet houdt of gelijke rechten voor vrouwen onderschrijft is niet welkom in Duitsland.”
  http://nieuws.tpo.nl/2016/08/18/angela-merkel-terreur-en-islam-vluchtelingen-naar-duitsland-gebracht/

  Ha ha, er is geen islam die gelijke rechten van vrouwen onderschrijft en dat weet Merkel donders goed.

  Benieuwd wat ze nu gaat doen: De islam, die gelijke rechten van vrouwen niet onderschrijft, eruit gooien?

  Ik denk het toch van niet!

  1. Wachteres

   teruggekrabbeld met een D

 5. van Urk

  “Islam hoort bij Duitsland”. Kan me niet herinneren dat de Saksen,Goten of andere Duitse volkeren daar iets over gerept hadden.

 6. van Urk

  Misschien hebben de terroristen de vluchtelingen naar Duitsland meegebracht.

 7. Svetlana

  Angela Merkel is een topvrouw! Ik heb ontzettend veel bewondering voor haar en haar mening over immigranten. En dat de islam bij duitsland hooit is gewoon een feit. Ik zou zelfs zeggen dat de islam meer bij duitsland hoort dan welk andere religie dan ook. Andere godsdiensten moeten dankbaar zijn de moslims die hier naartoe komen het tolereren dat ze mogen blijven bestaan

 8. Svetlana

  De islam is een verrijking van Europa. Door al die heerlijke turkse bakkers die je hier hebt hoef ik zelf niet meer te koken. Dat scheelt me een hoop werk. Ik heb weer heerlijk van het broodje kebaap gesmuld boj de turkse bakker om de hoek

  1. Wachteres

   Onvoorstelbaar dat DDS een dergelijke krankzinnige idioot hier toelaat haar waanzinnige gedachten te blijven spuien.

   1. ceteris paribus

    Hij is een zieke trol, mevrouw Wachteres, maar u bent een zieke leugenares. De redactie kan kennelijk maar niet beslissen wie ze wenst weg te sturen.

    1. Ni28

     En u bent de echte nummer 1 om weggestuurd te worden.

     1. Wachteres

      Simon roept voortdurend dat anderen liegen, om zijn eigen leugens te verbloemen. Dat heb je met notoire leugenaars.

      En Zwetslana is geen trol. Ze meent elk woord dat zij zegt, dat maakt haar zo krankzinnig.

 9. Bes Tolen

  Merkel of hoe ze anders mag heten, is een overgangsfiguur en als zodanig heel geschikt, namelijk geschift. De bedoeling van de groepen oligarchen in de westerse wereld, die in grote meerderheid best zijn te traceren dus op te sporen en letterlijk gouden tijden beleven, is een volgzame dom te houden onmachtige bevolking. Deze groepen oligarchen zijn de laatste vijf en twintig jaar gaandeweg onevenredig in macht toegenomen. Globalisatie, die ook nog eens als een morele verplichting wordt opgelegd, is een kolfje naar hun hand. Minimalisatie van het vermogen van de democratieën, het plunderen, bezwendelen en decimeren van de oorspronkelijke bevolking, het machteloos maken van de bevolking door tweedracht te zaaien onder meer door massa immigratie en het voeren van oorlogen zonder enig ander doel dan onderwerping, staan hen al zonder meer ten dienste. Hun invloed is groot, zo groot dat ook de godsdiensten worden gebruikt. De ideologie ten behoeve van de oligarchen doet het zo goed omdat een paar ideologieën aan elkaar zijn geplakt en de belangrijkste items er bij de bevolking voortdurend worden ingeslagen. Ideologie uit moreel versleten oude waar je domme mensen voor nodig hebt om nog te geloven. Ideologieën, die elkaar dus aanvullen en deels overlappen. Dat werkt verwarrend maar is blijkbaar niet opzichtig genoeg om de nodige argwaan te wekken. De argelozen, de onnozelen, de naïeven. Ze zijn er toe opgevoed. Maar er is nog iets en dat zijn de daden van de oligarchen. Daar wordt ook onvoldoende de betekenis van geregistreerd. Het ontbreekt namelijk aan gezond verstand en dieper gaande analyse dus kritisch vermogen. Dat is het belangrijkste kenmerk van onze tijd. Hoe dat komt? Wel voortgaande indoctrinatie die macht geeft. Daarin speelt vooral de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. De ene kant, de bevrijders deugden voor de volle honderd procent en de verliezers dus de andere kant voor nul procent. Dat wordt er dagelijks ingehamerd. Maar hoe de aanloop was, ja hoe zelfs die aanloop er kwam daar is men niet eerlijk over. Laten nu juist die oligarchische groepen, die nu de hele westerse wereld in hun zak hebben, daartoe al lang voor die Wereldoorlogen hun plannen hebben gecoördineerd en uitgewerkt. Zij wilden de macht en juist die oorlogen en zij konden de massa’s al in het gelid krijgen. Dat kon doordat velen uit die massa’s de verkeerde partij kozen of erger: erfden van huis uit, bijvoorbeeld het christendom, met name het meest orthodoxe dat van Rome in het bijzonder of extreem links zoals het communisme. Zo de verwarring van de geesten van de massamensen, die in werkelijkheid geen oorlog ooit definitief kunnen winnen zo voortgaande. Duitsland waar de domheid aan de macht is en het decimeren van de eigen bevolking al lang gaande is, het slechte voorbeeld. Weg ermee; met dat Duitsland.

 10. Ruud Steunassen

  @Svetlana “Ik zou zelfs zeggen dat de islam meer bij duitsland hoort dan welk andere religie dan ook.”
  Eindelijk ben ik het een keer helemaal met de schaduw van de Turkse bakker eens. De islam hoort inderdaad bij dat volk van nazi’s, dat zweert bij kadaverdiscipline. Duitsland verdient de islam, meer dan welk volk ook.
  De mof en de moslim hebben nog meer gemeen. De mof graaft in het buitenland een kuil op het strand en zegt, die is van mij.
  De Marokkaan op Corsica zet een stuk strand af en zegt, dit is van mij. Vervolgens maakt de pers er een rel over de boerkini van, om later afstand te kunnen nemen met “zie je wel dat het niet eens om moslims ging” en dus wel te verzwijgen dat het niet om een boerkini ging, maar om het inpikken van een stuk strand door moslims. Maximaal effect voor de pers. Tegenstanders van de boerkini kunnen weggezet worden als achterlijke relschoppers.
  De Duitse pers heeft dat ook weer met de islam gemeen: het glashard liegen.

 11. Ni28

  De hoogste tijd dat deze tante afgezet wordt want zij spoort niet. Haar uitspraken staan haaks tegen al het normale in. “Islam hoort bij Duitsland” is zo idiote uitspraak dat ie tevens dienst kan maken als een verwijskaart voor de psychiater.

  1. van Urk

   Oettinger hoort bij Duitsland als geestverruimend. Islam hoort bij die zandbak landen.

 12. Richard16

  Merkel blijft net zo lang hangen to haar mandaat is afgelopen (2017) om dan de rol over te nemen van Juncker. Dan gaat zij op Europees niveau het afbraakwerk doen dat zij nu in Duitsland doet. Jammer dat deze vrouw zoveel vrij gelaten wordt in Duitsland. Maar daar is het Duitsland voor. Dat volk leeft op onder een alpha-dier. en straks? Dan is zij chief-in command- in Europa en staat in BILD-Zeitung ‘Wir sind über alles’.

 13. Floris

  Ik denk dat Merkel inmiddels (dus ten laatste na de vele misstanden die zich hebben voorgedaan na de laatste immigratiegolf) wel beter weet maar met dit soort opmerkingen “de boel bij elkaar probeert te houden”. Dat is in feite het enige antwoord dat de politiek correcten op de migratieramp hebben: theedrinken, sussen, pappen en nathouden en hopen dat de bui over trekt.

  Hier een duitser (notabene SPD) die wél durft te benoemen waar het glashard misgaat: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yauVwNryawk

  Deze bui trekt NIET vanzelf over. Kei- en keiharde maatregelen zijn nodig anders gaat zich een ramp voltrekken.

 14. Bromsnor

  Waarom praten de media toch over “vluchtelingen”?

  Verreweg de meeste asielzoekers die naar Noord/West Europa willen zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar economische immigranten die naar Noord/West Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Veel immigranten komen helemaal niet uit oorlogsgebied. Er zitten b.v veel Pakistanen, Marokkanen, Libanezen, Afrikanen, Palestijnen, Algerijnen, enzovoorts tussen.

  Zelfs de asielzoekers die oorspronkelijk (!) uit oorlogsgebied komen (Syrië), komen veelal uit Turkije , Libanon of andere veilige gebieden in de regio van waaruit ze om economische en financiële redenen naar Noord/West Europa vertrekken.

  De politici kunnen praten wat ze willen maar zolang de Noord/West EU landen immigranten pampert waar mogelijk met een gratis huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de (buiten) grenzen open blijven zullen de immigranten blijven komen in grote getallen.

  1. Floris

   Waarom praten de media toch over “vluchtelingen”?
   —————————————————
   Om dezelfde reden waarom de politiek dat doet. Er heerst een vreselijke angst om het beestje bij de naam te noemen. Want als je dat doet dan wordt je neergezet als een racist en een fascist.

   DAT is waar 40 jaar policor en links gedram toe heeft geleid.

   De werkelijke naam van het beestje: PARASIET (een kleine groep uitzonderingen daargelaten). En dan ook nog parasieten die minachting hebben voor de cultuur van het land dat ze opvangt en de brutaliteit hebben om de ene eis na de andere te stellen. Dankbaarheid komt in hun hoogmoedige woordenboek niet voor.

   De meesten komen hier echt niet om deel uit te gaan maken van onze samenleving. Integratie zit er niet of nauwelijks in. Wel de vorming van paralelle islamitische enclave’s die fungeren als broedplaatsen van fundamentalisme waar de facto de sharia al heerst en de politie liever niet komt (understatement).

   In feite zijn het kolonisten, wegbereiders voor de komende islamitische machtsovername. Zo ging het namelijk heel vaak in de geschiedenis van de verspreiding van de islam. De kopten in Egypte, ooit de overgrote meerderheid en nu een verdrukte en gediscrimineerde minderheid van minder dan 10%, hebben aan den lijve ondervonden hoe dit islamitische demografische kunstje werkt.

   1. toetssteen

    @Floris
    Yep en zo is ook, door de elite, Egypte op zijn plaat gegaan. Islam is nazisme met een dikke relisaus. Pol Pot met tulband.

    1. ceteris paribus

     Lucebert is niet dood!

     Yep en zo is ook
     door de elite
     Egypte op zijn plaat gegaan.
     Islam is nazisme
     met een dikke relisaus
     Pol Pot met tulband

     1. zomaar

      je vergeet nog een groep @cp , en dat is links !!, je herkent hen wel tijdens linkse demonstraties aan het dragen van een Arafat-sjaal , als symbool dat zij zich gelijk stellen aan de islam (moslims indeze ).

    2. Floris

     @ Toets:

     In Egypte had “de religie van de vrede” nog wapengeweld nodig om de macht van de toenmalige koptische heersers over te nemen, maar in de gebieden die nu Maleisië en Indonesië heten was dat niet eens nodig. De daar aanwezige elite zag al snel in dat de islam een veel beter instrument was om de bevolking onder de duim te houden dan de religies die daar voordien de boventoon voerden.

     Die islamitisch geworden elite buitte hun eigen mensen tot op het uiterste uit. Daar konden de Nederlanders nog wat van leren maar daarover hoor je nu niets meer in linkse kringen.

     1. toetssteen

      @Floris
      Ik weet, en als men in al die westerse buig en buk nog wat meegaat, trekken ze de ton over hun eigen hoofd. Het is zo tragisch, maar met elk bezoek zie ik het voortschrijden.
      Ook daar is het dat: typische en walgelijke geluid te horen. Dat alles onbetaalbaar zal zijn, zal het een neus zijn; het gaat immers niet om mensen, maar om een totalitair systeem dat zelfs Marx zou laten kotsen.

     2. ceteris paribus

      “Ik weet, en als men in al die westerse buig en buk nog wat meegaat, trekken ze de ton over hun eigen hoofd. ”

      Ik kan er geen genoeg van krijgen.

 15. Bromsnor

  Merkel brengt Europa naar de rand van de afgrond met haar immigratie beleid.

  De gevolgen van dat beleid zullen steeds meer merkbaar worden. Natuurlijk zal mevrouw Merkel daar weinig van merken want die zit veilig in een groot ommuurd huis met bewakers.

  Naast het financiele aspect van de massa immigratie is er nog het sociale en religieuze aspect van de massale immigratie. De meeste immigranten zijn moslims en we weten dat islam en integratie niet samengaan.

  Nu al zijn er in Europa grote problemen met moslims die niet willen integreren en een soort parallel samenleving willen opbouwen waarin ze volgens hun eigen islamitische regels kunnen leven.

  Dat betekend meer moslims scholen; meer moskeeën; meer antisemitisme; haat voor christenen, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals al in Engeland aanwezig , meer eerwraak, kinder huwelijken, etc.

  De massale instroom uit moslim landen zal grote demografische gevolgen hebben voor Europa. De autochtoon word door deze massale instroom langzamerhand vreemdeling in eigen land en de sociale cohesie word ook minder door de instroom.

  Helaas negeert de politieke elite (en hun vriendjes in de media) deze grote demografische gevolgen voor Europa.

  Islams “stille verovering” van Europa
  https://nl.gatestoneinstitute.org/8709/islam-verovering-europa

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.