Frau Merkel is het spoor totaal bijster: "Vluchtelingen brengen geen terrorisme mee!"

Geen categorieaug 18 2016, 16:00
En de kers op de taart: "De Islam hoort bij Duitsland."
Er was een tijd dat ik veel, ontzettend veel respect had voor Angela Merkel. Die tijden zijn echter definitief voorbij, en haar recentste opmerkingen doen ze zeker niet herleven. Nee, de Duitse bondskanselier heeft zich helaas vastgebeten in haar 'Wir schaffen das'-politiek en weigert haar tanden eruit te halen om de realiteit eindelijk onder ogen te kunnen zien.
Bij een verkiezingsbijeenkomst wist ze de woorden "vluchtelingen hebben geen terrorisme meegebracht" uit te spreken. Technisch gezien klopt dat eigenlijk wel: de haatbaarden die meereizen in de vluchtelingenstroom om Europa uit te roeien, zijn alles behalve vluchtelingen. En daarbij: waar vluchten naar een veilig land (lees: Turkije, Jordanië etc.) eindigt, begint ordinair migreren. Tenzij er dus onlangs een burgeroorlog in één van Duitslands buurlanden is uitgebroken waar ik niets van weet, zijn er in Duitsland geen vluchtelingen.
Helaas weten we allemaal dat Merkel het niet zo bedoelde. Zij leeft nog steeds in de illusie dat de Duitse samenleving wel de lasten van half Syrië wil en kán dragen, wat vanzelfsprekend een illusie is. Maar zelfs als het Duitse volk dat wel zou doen, zouden te veel nieuwkomers nog steeds heel anders reageren op die gastvrijheid. Maar liefst drie recente aanslagen bij onze oosterburen staan op naam van zogenaamde 'vluchtelingen', en de teller zal helaas nog lang niet haar hoogste punt bereikt hebben. In tegenstelling tot in Frankrijk ging het hier meestal niet om 'home-grown' terrorisme, wat vooral te wijten was aan de waardeloze integratie van de meeste moslims in Frankrijk. Wat dat betreft is het in Duitsland (en gelukkig Nederland) beter gesteld, wat betekent dat er ook een snellere oplossing voor is. Het is niet realistisch om mensen wiens grootouders zich hier al vestigden, opeens weg te sturen. Het is daarintegen wel doenbaar - en uitermate wenselijk - in te zien dat zogenaamde 'vluchtelingen' hier weinig te zoeken hebben. Maar misschien is het zelfs daar al te laat voor, want volgens Frau Merkel "hoort de Islam al bij Duitsland."
Wanneer laat Duitsland haar leiders zien dat dit alles behalve een linkse wanvisie is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten