Geweldig: Conservatieve Republikein lanceert onafhankelijke presidentscampagne tegen Donald Trump

Een geweldige actie van een voormalige CIA-agent.

Zo, wij als conservatieven en echte liberalen hebben er een nieuwe held bij. Zijn naam: Evan McMullin.

Evan heeft vandaag namelijk laten weten dat hij als conservatieve Republikein een onafhankelijk gooi naar het presidentschap doet. Hij doet dit omdat hij vindt dat zowel Donald Trump als Hillary Clinton vreselijke kandidaten zijn die het niet verdienen om zich de 45e president van Amerika te noemen.

En daar kan eigenlijk niemand het mee oneens zijn.

Evan is een bijzonder interessant figuur. Hoewel hij zich nooit kandidaat gesteld heeft voor verkiezingen is hij wel degelijk lange tijd actief in de politiek en verwante zaken. Hij was jarenlang namelijk een CIA-agent die zich eerst en vooral bezighield met contraterrorisme. Ook is hij één van de belangrijkste adviseurs van de Republikeinse Partij bij het Huis van Afgevaardigden, zeg maar de Amerikaanse Tweede Kamer.

McMullins kandidatuur wordt gesteund door Better for America, een zogenaamde SuperPAC die officieel niets kan coördineren met de kandidaat, maar die wel degelijk actief andere kandidaten kan targeten. Deze groep wordt gesteund door rijke en invloedrijke Republikeinen en conservatieve zakenmannen die er geen vrede mee hebben dat de ultra-autoritaire Donald Trump de officiële presidentskandidaat is van de Republikeinse Partij.

McMullin legt uit waarom hij meedoet:

In tijden waarin de meerderheid van de Amerikaanse kiezers geen vertrouwen meer heeft in de kandidaten van beide grote partijen is de tijd rijp voor een nieuwe generatie leiders om het stokje over te nemen. Amerika verdient meer dan wat Donald Trump en Hillary Clinton haar kunnen bieden. Ik stel me hierbij nederig kandidaat zodat de miljoenen conservatieve Amerikanen die nu geen goede keuze hebben alsnog iemand hebben om voor te stemmen.

Better for America zegt dat er een aantal invloedrijke Republikeinen zijn die McMullin de komende dagen publiekelijk zullen steunen. Hij wordt bijgestaan door gelouterde consultants als Rick Wilson en pollster Joel Searby. Zijn campagne zal in ieder geval deels gefinancieerd worden door John Kingston die enkele jaren geleden nog één van de belangrijkste fondsenwervers was van Mitt Romney, de man die de Republikeinse nominee was in 2012.

Nu is de grote vraag natuurlijk: kan McMullin winnen. Het antwoord is: vrijwel zeker niet. Hij heeft, zou ik zeggen, een kans van 0,00000001%. Met andere woorden: het gaat hem niet worden.

Maar daar gaat het nu even niet om. Het is belangrijk dat conservatieve Amerikanen laten zien dat de idioterie van Trump niet symbool staat voor het conservatisme; dat er nog altijd conservatieven zijn die in de Amerikaanse grondwet geloven, die zich hardmaken voor vrijheid, voor de vrije markt, voor een kleine overheid, en normen en waarden. Met dank aan McMullin kunnen conservatieven nu claimen dat ze zich uiteindelijk tegen Trump verzetten en dat hij hen niet vertegenwoordigt.

Op termijn kon dat weleens van doorslaggevend belang blijken te zijn voor het overleven van de conservatieve beweging bij onze Amerikaanse vrienden. Op dit moment sleept Trump namelijk alle Republikeinen met zich mee de afgrond in en is het nog maar de vraag of het conservatisme zich daar ooit nog van kan herstellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. ceteris paribus

  Dat niemand het oneens is met de bewering dat Clinton geen geschikte kandidaat is kan hier gemakkelijk falsificeren: Clinton is uiterst competent.

  Dat de Republikeinen elkaar de afgrond in werken moeten ze verder zelf weten: het is een kudde ongerichte populisten waarvan er niemand geschikt is.

  1. Houtlijm

   Hellary Clinton is een massamoordenares die in tal van frauduleuze zaken is verwikkeld en door het totaal ontbreken van politiek inzicht en empathische vermogens de wereld in een meedogenloze oorlog stort. Ze is een gore, incompetente en machtsbeluste slet die fout of fout stapelde (als minister van buitenlandse zaken) en door haar narcistisch-paranoia persoonlijkheidsstructuur een bedreiging voor de hele wereld vormt. Wee ons, als dit giftige, totaal verdorven kutwijf de nieuwe Potus wordt.

   1. observer

    niet te vergeten de smerige “deals” tijdens haar advocatuur perioode.

 2. Vigo

  Als je Clinton competent vindt heb je het verstand van een plat gereden drol!

  1. ceteris paribus

   Ik begrijp dat Vigo Trump reuze geschikt acht voor het presidentschap.

   Dat is pas echt grappig.

   1. Vigo

    Trump wordt, wanneer men hem niet vermoordt, de volgende President van de VS, mark my words, en als hij het niet wordt zal ik in ieder geval niet van die laffe ruggengraatloze excuses verzinnen zoals pisvlek en zijn Neukman deden bij het voorspellen van de Brexit uitslag.

    Dan geef ik ruiterlijk toe er naast te zitten, maar dit zal niet het geval zijn!

    1. ceteris paribus

     Ik zal je herinneren aan deze uitspraak, beste Vigo, in november.

     1. Vigo

      Je gaat je gang maar volgescheten bejaardenluier, maar dat doe ik zelf wel, maar nogmaals dit gaat niet gebeuren.
      De tendens momenteel is dat rechts aan de touwtjes gaat trekken, in de VS, in Europa, kijk maar naar de voormalige Oostbloklanden, Frankrijk, GB, Scandinavië en niet te vergeten Nederland.

      En hoe komt dit, omdat jullie hersenloze idioten de hand hebben overspeeld met het binnenhalen van die islamnazi’s die zich wereldwijd misdragen.

      Maar niet getreurd hoor, veel ervan gaan jullie toch niet meemaken als je hangt te trappelen aan een touw na Neurenberg 2.0.

 3. Ni28

  De Republikeinen gaan dus Clinton helpen door Trump te dwarsbommen. Waarom is deze man niet eerder opgestaan om zijn programma toe te lichten en mensen mee krijgen? Omdat zijn enige doel is om Trump te saboteren. Dus krijgen de Amerikanen door het toedoen van de Republikeinen nog eens vier jaar te maken met de sadistische verpleegster van huize Obama. Ik geloof niet dat de meesten dat willen. En de Republikeinen moeten nadenken of zij zichzelf niet moeten opheffen. En dat wordt het einde van Amerika.

  1. ceteris paribus

   Ik juich deze actie van harte toe. Ik ben ook verheugd over VNL en pogingen van andere voormalige kameraden van Geert om de Grote Leider uit te dagen en een gooi te doen naar een Kamerzetel.
   Versplintering van populistisch rechts is een zegen.

   1. Ni28

    U bent dan ook een verdorven geest.

 4. 1Sarko2

  Geert vindt Trump geweldig, dat zegt genoeg.
  Clinton niet mijn favoriet maar helaas er is geen alternatief.
  Wel leuk om te zien dat een man met geld de zwakheid blootlegt van het verkiezingssysteem in de VS.

 5. Bart

  “En daar kan eigenlijk niemand het mee oneens zijn.”
  Ik ben het daarmee oneens, dat kan en mag ik zijn.

  Dat Clinton geen goede kandidaat is dat is zonder meer waar, corrupt tot op het bot.
  Uiterst gevaarlijk en een geestelijk zeer instabiel, daarnaast laat ook haar gezondheid te wensen over. Kan niet eens in haar eentje een trap oplopen.
  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/08/07/hillary-clinton-needs-help-getting-stairs/
  http://www.zerohedge.com/news/2016-08-08/something-wrong-hillary-bizarre-behavior-seizure-allegations-raise-doubts-about-her-

  En natuurlijk niet te vergeten de Clinton bodycount, waar nog steeds nieuwe namen aan de lijst worden toegevoegd.

  En Trump, er is een reden dat de kiezer massaal op hem stemt, en dan verdient hij het gewoon om president te worden. Of jullie het nou leuk vinden of niet.

  En deze aktie van meneer is uiteindelijk weer meer tijd en geld verspilling die geen invloed gaan hebben op de populariteit van Trump.

 6. Bromsnor

  Vergeefse moeite. Het establishment probeert nog wat maar Trump is de kandidaat.

  Trump is niet rechts of links maar vooral anti-establishment. Daarom word hij aangevallen door zowel het linkse als rechtse establishment. Ook zowel de linkse en rechtse media vallen Trump aan.

  De kern van het beleid van Trump zal de economie betreffen. Verder zal hij de illegale immigratie afremmen en proberen goede relaties op te bouwen met Rusland.

  En dit alles bevalt het (zowel rechtse als linkse ) establishment niet.

  Ex-CIA, Ex-Goldman, Anti-Trump Republican Launches Independent Presidential Bid
  http://www.zerohedge.com/news/2016-08-08/ex-cia-ex-goldman-anti-trump-republican-launches-independent-presidential-bid

  1. ceteris paribus

   Zerohedge!

   1. Bart

    Hahahahaha, altijd dat standaard zwakte bod van CP, niets tegen iets in kunnen brengen en de bron in twijfel trekken of belachelijk maken.

 7. 1Sarko2

  ff een peter selietje

  De vennootschapsbelasting in de Verenigde Staten bedraagt momenteel 35 procent, Trump wil dit verlagen naar 15 procent. Op die wijze wil hij bedrijven die Amerika hebben verlaten, verleiden om zich opnieuw in de VS te vestigen.

  Belastingverlaging voor middeninkomens en wil hij dat ouders de kosten voor kinderopvang volledig kunnen aftrekken van de belasting.

  Keystone Pipeline-project krijgt nieuw . De aanleg van de omstreden oliepijpleiding tussen Canada en de Verenigde Staten is vorig jaar tegengehouden.

  Daarnaast kondigde Trump aan dat hij zich als president niet langer aan de klimaatafspraken van Parijs wil houden.

 8. Seneca

  @MvdG
  De titel van dit stukje noemt alleen ‘tegen Donald Trump’. In het stukje praat u zijdelings over Hillary Clinton. Waarom is Trump het doel van uw antipathie om het woord haat niet te noemen? Waarom bent u zo overtuigd dat Trump een catastrofe wordt voor VS en de rst van de wereld? Bent u zo enthousiast over Obama? Waarom bent u dan zo blij met Obama? Ik zie overeenkomsten tussen Reagan en Trump, zowel in de aanloop naar de verkiezingen als het vermoedelijk zal zijn als Trump president wordt.

  1. Bromsnor

   Evan McMullin is ook een Golden Sacks man en een vertegenwoordiger van het Republikeinse establishment.

   ‘Never Trump’ Taps Their Candidate: Bald Unknown Mormon Hill Staffer from Goldman Sachs Who ‘Resettled’ Refugees for UN

   From CIA to Goldman Sachs to Republican Establishment

   http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/08/08/never-trump-taps-their-candidate-bald-unknown-mormon-hill-staffer-from-goldman-sachs-who-resettled-refugees-for-un/

   1. ceteris paribus

    McMullin kan electoraal niet zoveel meer uitrichten. In het beste geval kan hij in het beperkte aantal staten waar hij kan uitkomen net zoveel stemmen van Trump afsnoepen dat de balans doorslaat naar Hillary.
    We zien nu dat in staten die decennialang solide Republikeins waren veranderen in swingstates, dus dan kan een beperkt aantal stemmen de doorslag geven.

    1. anniejansz1

     Al Gore verloor van Bush dankzij de paar stemmen voor de groene kandidaat Ralph Nader….

     Een warrig kiesformulier doet de rest.

 9. Kokkie

  Alles wat er tegen Trump wordt ondernomen komt uit de corrupte elitaire hoek, Trump is de vijand, omdat HIJ de vijand van de elite is.

  Dankzij de corrupte Amerikaanse media (met uitzondering van Fox!), die de Amerikaanse maatschappij grotendeels heeft gedrogeerd dmv systematische conditionerende desinformatie, heeft de elite inmiddels voldoende draagvlak om elk democratisch proces te saboteren waardoor Trump geen president zal en kan worden.

  1. anniejansz1

   Fox = Koch en Murdoch…. die zijn heel anti-Trump

 10. Niek

  test

 11. Niek

  test 2

 12. anniejansz1

  Wél positief van Trump is dat ie de gebroeders Koch buiten de deur heeft gewerkt. Het geld van Trump maakt hem onafhankelijk van dit soort bedenkelijke mannetjes.

  Alle andere GOP-kandidaten maken allemaal een verplicht gangetje naar de Koch-brothers om hun conservatieve geschiktheid te tonen én hun omkoopbaarheid voor de campagne-miljoenen.

  En vergeleken bij Cruz, is Trump zo erg nog niet.

 13. Wachteres

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/zoon-van-jeb-bush-roept-op-om-donald-trump-te-ondersteunen/article-normal-737735.html?utm_source=Newsletter-09/08/2016&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBOCHKN&M_BT=4938490654704

  Zoon van Jeb Bush roept op om Donald Trump te ondersteunen
  Rudi Rotthier Rudi Rotthier Correspondent voor Knack.be in Noord-Amerika.

  09/08/16 om 01:25 – Bijgewerkt om 01:26

  Geen half jaar nadat Trump brandhout maakt van zijn vader Jeb heeft zoon George P. Bush zijn partijgenoten opgeroepen om de zakenman te ondersteunen. Hij is de eerste telg uit de Bush-dynastie die dat doet.

 14. Wim

  De gene die WOIII willen en uitgevochten in Europa zullen zich steeds meer afkeren van Trump.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.