Linkse ‘feministe’: ‘Mannen verzetten zich alleen maar tegen boerkini omdat ze vrouwelijk naakt willen zien!’

Zo diep is feministisch links gevallen. Mannen worden voor de lol gebasht, terwijl vrouwenonderdrukkende culturen altijd verdedigd worden.

Vraag: heeft Linda Duits ze gewoon niet helemaal op een rijtje of weet ze zelf ook wel dat ze onzin verkondigt?

Een echte feministe, Sietske Bergsma, reageert daar direct verbolgen op. En terecht natuurlijk:

Dat klopt natuurlijk, maar de stelling over mannen is ook op zichzelf belachelijk. Laat ik een geheimpje delen met Duits en co: wij mannen zijn behoorlijk jaloers. Geen van ons vindt het prettig dat onze vrouw/zus/moeder/dochter bekeken wordt door andere mannen, zeker niet als ze een bikini draagt. Dat is dan ook de reden dat patriarchale culturen vrouwen juist vaak dwingen om zich publiekelijk te bedekken en/of binnenshuis te blijven. Dat is niet alleen zo in de huidige islamitische cultuur, maar nog niet zo heel lang geleden ook in de christelijke, en daarvoor de Romeinse cultuur.

Met andere woorden, aan het feit dat vrouwen zich gedwongen voelen om een boerkini te dragen kun je afleiden dat ze uit een cultuur komen waarin mannen de boventoon voeren en waarin vrouwen onderdrukt worden. Je zou denken dat juist een zelfverklaarde feministe als Linda Duits dat zou begrijpen, maar blijkbaar vindt ze het multiculturele wensdenken toch net een beetje belangrijker dan haar feministische idealen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

  1. Wim

   Politici sturen samenleving op afgrond af

   Net als de Duitsers kunnen ook de meeste Nederlanders maar niet geloven dat er een even ruw als abrupt einde kan komen aan het relatief gemakkelijke leven dat ze gewend zijn. Ze kunnen zich al helemaal niet indenken dat het ‘onze’ eigen politieke leiders zijn die onze samenleving willens en wetens met massa immigratie, met de agressieve oorlogsretoriek aan het adres van Rusland, en het met miljarden overeind houden van de falende EU en eurozone op de afgrond afsturen.

   Geen nieuws.

 1. ceteris paribus

  De geciteerde vrouwen presenteren zich op Twitter beiden niet als feministe of als links.

  Dit verhaal informeert ons dus slechts over de denkwereld van Michael.

  1. Anna

   Van top tot teen verklede islamitisch vrouw van Mohammed bomgordeltje eronder en niemand ziet het. Boem, weer honderd badgasten. Bedankt regering.

 2. Niek

  JA! Linda ik wil vrouwelijke vormen zien! Liefst piemel, eh tepelnakend!
  Ook van jou, please? Doe zoals de eerste nakende feministe van de PSP deed, in de koeienwei en geheel naakt op een poster. Aantrekkelijk! En met de tijd mee!

  Maar jij, Linda bent echt kneitergek en onaantrekkelijk voor mannen zie ik. Bevrijd je van je verdorven linkse, stramme en krampachtige denken, trut!

 3. Mar

  De ene feministe geeft af op mannen en de andere feministe geeft af op vrouwen die een andere mening hebben.

  Hoe zelfverzekerd is een vrouw als ze dit schrijft:

  “De burkini in de publieke ruimte breekt de band, de afspraak om onszelf tot een bepaalde, duidelijke grens open te stellen voor een ander. Als ik met bikini in de branding naast een vrouw in burkini sta dan maakt zij mij naakter ten opzichte van haar, zij maakt mij daarvan bewust. Daarom is het dragen van een burkini ook zo provocatief. Een bewuste provocatie, een schending van basale en waardevolle afspraken die we in het Westen, en ook per land verschillend, gewoon hebben.”

  Volgens mij is de afspraak dat een ieder mag dragen wat die wil. Nee, volgens Sietske Bergsma, men moet wel rekening houden met hoe zij zich daarnaast voelt.

 4. Ruud Steunassen

  “De geciteerde vrouwen presenteren zich op Twitter beiden niet als feministe of als links.
  Dit verhaal informeert ONS dus slechts over de denkwereld van Michael.”

  Woehaha!! ONS ! Haal die voeten van de bank! Doen WIJ dat thuis ook? Nee, meneer de conducteur. Nee, oom agent. Dat doet ONS thuis ook niet.
  Dit is de denkwereld van een fossiel.
  Driemaal raden wie. Nee, eenmaal raden.

 5. Peter Selie

  GEVONDEN! Naaktfoto Agnes Kant

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/agnestietjes.jpg

  Geen wonder dat deze meiden hoerkini’s dragen.

 6. Esther

  Tussen al die aanslagen door komen nu ook de boerkini’s op het strand om de naasten van de slachtoffers lekker flink veel zout in hun wonden te wrijven……Het is toch Godsgeklaagd als een Duitser op een Israëlisch strand in een nazi-kostuum zou verschijnen…..

  Nog steeds hebben de Europese machtshebbers niet door dat de moslims de samenleving aan het ontwrichten is….De laatste tijd zijn er nooit zoveel doden gevallen als nu onder de linkse machthebbers……Kijk naar Hollande en Merkel, hun klauwen druipen van het bloed….

  1. Peter Selie

   Mooi plastisch verwoord Ester, mijn dank…

   1. Esther

    Graag gedaan hoor, beste @Peter Selie.
    Ik kom niet alleen voor mij en mijn familie op, maar voor ons allemaal die geen moslim zijn…

  2. ceteris paribus

   “Godsgeklaagd als een Duitser op een Israëlisch strand in een nazi-kostuum zou verschijnen…..”

   Wat een belachelijke en smerige vergelijking.

   1. Vigo

    Zeg smerige gele pisvlek, zijn moslims niet de nazi’s van deze tijd soms?

    1. Geah

     Beste @Vigo,

     Het is gewoon de waarheid dat volgelingen van een religie een apart slag mensen zijn in alle geleden…..Inteelt laat nu eenmaal zijn sporen na….daarom kennen zij geen emotie en een mensenleven meer of minder maakt voor hen niks uit…..Kijk maar naar hun propaganda-foto’s van hun kinderen…het doet hen niks, zij hebben die gruwelijke kinderfoto’s alleen maar nodig om hun eisen te versterken…..Het zal hun wat bommen dat er kinderen in HUN puinhopen omkomen….als zij maar met die foto’s kunnen schermen…..Door hun jarenlange inteelt zijn hun goede emoties verwaterd en de slechte naar boven gekomen….Kijk maar naar hun hangjongeren, hun zonen vertonen allemaal hetzelfde kwaadaardige gedrag…Daarom zit er kwade opzet in het spel om hun kinderen in de familie te kweken en ook uit te laten broeden….De volgelingen zeggen niet voor niets: Ons leger begint in de baarmoeder…..Uiteraard zijn er ook goede volgelingen, best wel….maar hoe herken je de goede volgeling…….Ik bedoel natuurlijk alle religies…

    2. ceteris paribus

     Nee, Vleeshaak, die vergelijking is te dom voor woorden.

     1. Vigo

      Wie is Vleeshaak, puspuist?

     2. ceteris paribus

      Wie is puspuist, Vleeshaak?

    3. Wachteres

     Dat is wel zo maar dat mag je van Simon niet hardop zeggen.

     Dat Joden uit de EU moeten vluchten kan zelfs hij niet ontkennen, zonder te liegen. Hij kan hooguit Wilders de schuld geven.

     Pijnlijk als hij zich gaat realiseren waar hij voortdurend voor opkomt.

   2. Peter Selie

    Hans van Balen en Prins Harry mogen wel een nazi-uniform dragen, dat werd met hun jeugdige onschuld afgedaan.

    God stuurde Hans van Baalen naar Maidan

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/god_stuurde_hans_van_baalen_na.html

  3. Houtlijm

   Wat een uitstekende, mooie en ter zake doende vergelijking Esther. Helemaal juist en creatief bedacht. Inderdaad, de moslims zijn de nieuwe nazi’s van deze tijd. En de boerkini’s zijn zeker ook bedoeld om te provoceren en ‘terrein te veroveren’.

   1. Esther

    Dank je wel @Houtlijm.

  4. anniejansz1

   Absurde vergelijking…ik heb Vligo al teleur moeten stellen dat hij met zijn nazi-uniform ook niet welkom is op de Nederlandse stranden.

   En eh, was jij niet die gematigde VVD-dame?
   Inmiddels ook al een klap van de Niemoller-wiek gehad zie ik.

   Wat een stupide vergelijking…

   1. Vigo

    Jij hebt mij al teleur moeten stellen, wat een complete debiel ben jij, heeft je moeder zich laten dekken door een varken toen zij jou wierp?

    1. ceteris paribus

     Vleeshaak demonstreert zijn begrip van de vrouwelijke seksualiteit.

     1. Vigo

      Kan jij niet eens gewoon darmkanker krijgen vieze vunzige gele pisvlek?

     2. ceteris paribus

      Eerlijk is eerlijk, Vleeshaak blijft een kanjer in het inhoudelijke debat.

 7. Esther

  Ik wil niet doemdenken, desondanks wil ik de Ongelovigen erop attent maken dat zij de nieuwe Joden van Europa zijn……De geschiedenis herhaalt zich…..Deze keer een vrouwelijke leider (Merkel) en de EU-elite zijn de vrienden van de leider….Hun vierde reik is gevestigd in Brussel……..Hitler stond klaar met een leger……De andere leider staat ook klaar met een Islamitisch leger……onder aanvoering van het EU-kabinet, in dienst van de grote Duitse Leider…..

 8. Floris

  Ik kan me niet druk maken over die boerkini. Als die vrouwen zichzelf voor schut willen zetten gaan ze wat mij betreft hun gang maar. Er is geen betere manier om duidelijk te maken dat de islam seksuele verkniptheid tot gevolg heeft.

  Al is het natuurlijk wel zo dat dit soort kleding, van kopvod tot niqaab, uniformstukken van de fundamentalistische islam zijn en derhalve ongewenst.

  Zelfs in Marokko schijnen ze dat te begrijpen: https://pbs.twimg.com/media/CqNFVWpVIAAhIU2.jpg

  1. ceteris paribus

   Floris doet weer erg opgewonden over boerkinies maar zou er wellicht goed aan doen dat badmode ook een paar jaar nodig heeft om het niveau van de bikini te bereiken.

   https://www.modemuze.nl/blog/een-duik-de-geschiedenis-van-de-badmode-0

   1. Floris

    Die opwinding verzint Trollemans er zelf bij.

    Indien hij met z’n jij-bak aan wil geven dat ook het westen periodes van absurde preutsheid heeft gekend dan mogen we in ieder geval vaststellen dat die tijden achter ons liggen maar dat in de islamitische wereld nauwelijks tekenen van vooruitgang op dat gebied te bespeuren vallen, eerder het tegendeel.

    Overigens: Het victoriaanse tijdperk luidde weliswaar een periode van grote preutsheid in, welke pas in de jaren 70 begon weg te ebben, maar voor die tijd zijn er perioden van relatief grote vrijheid op seksueel gebied geweest, hetgeen ook tot uitdrukking kwam in de schilder- en beeldhouwkunst. Iets dergelijks is in de islamitische wereld niet voorgekomen, behalve op slavenmarkten waar schaars geklede slavinnen als lustobject te koop werden aangeboden.

    1. ceteris paribus

     Ja, beste Floris, en misschien moeten we de volken uit het Midden Oosten de ruimte geven die we de vrouwen van de Veluwe ook gunnen en daar niet gelijk hysterisch een ideologische draai aan geven.

     1. Floris

      Na de volkomen misplaatste toeschrijving inzake “opwinding” nu het verwijt van “hysterie”.

      En zo iemand pretendeert de inhoudelijke discussie op te willen zoeken.

     2. ceteris paribus

      Ik probeer aan te geven, beste Floris, dat we de preutsheid van vrouwen uit het Midden Oosten (die weinig verscilt van de preutsheid van Nederlandse vrouwen van een paar decennia geleden en die van de vrouwen van de Veluwe in deze tijd) hier dreigen te gaan laden met politiek-ideologische toeschrijvingen die naar mijn beoordeling nergens op slaan.
      Ik las hier vandaag tot mijn verbijstering de opinie dat het dragen van boerkini’s te vergelijken is met het dragen van nazi-uniformen op een strand in Israel. Dat lijkt me totale waanzin en dat ben je ongetwijfeld met me eens.

     3. Ali Yas

      “misschien moeten we de volken uit het Midden Oosten de ruimte geven (…) en daar niet gelijk (…) een ideologische draai aan geven.”

      Ceteris is kennelijk van mening dat die ‘ideologische draai’ alleen in die burkini’s zit omdat wij die eraan geven. Zoals gebruikelijk vertelt Ceteris ons weer het tegenovergestelde van de waarheid.

     4. ceteris paribus

      Ali Yas meent dat de ideologie in de burkini’s zit en niet in de betekenis die we er aan toekennen.

      Het is een opinie, zullen we maar zeggen.

     5. Anna

      ceteris paribus. U hebt een paar veluwse vrouwtjes nodig om ze te vergelijken met het wereldse terroriserende islamitische mannen systeem.
      “We”? Die islamieten moeten hun cultuur en religie maar uitdragen in hun oorspronkelijke islam landen. Ze moeten ons eens met rust laten. Dood en doodziek wordt men van die terroriserende islam.

 9. nienke

  Het gaat niet over het soort kledij wat ze aan doen maar om de betekenis waarom zij dit doen, een vorm van schijt hebben aan onze normen, provocatie, dat is wat mij enorm stoort.
  Ze verafschuwen onze manier van leven, vinden onze vrouwen hoeren en dwingen ons hun achterlijke woestijn kledij te accepteren.
  We worden door deze achterlijke woestijn bewoners jaren en jaren terug geworpen in de tijd.
  Nogmaals het heeft niets te maken met de boerkini, het heeft alles te maken met hun provocatie ten opzichte van het westen.
  Ze blijven provoceren en weten donders goed dat onze Ned. politici het lef niet hebben al deze kledij die hier absoluut niet gebruikelijk is te verbieden.
  Ga lekker met je boerkini en je boerka ons in jullie ogen heidens land onmiddellijk naar jullie zandbak terug en houdt op met dat afschuwelijke provoceren.
  Opgeruimd staat netjes.

 10. ikweetwatikwil

  De zelfde vergelijkingen mogen alleen CP en CO maken en dan is het niet smakeloos. Wat zijn die mensen toch van zichzelf overtuigd.
  En Linda Duits. Wat draag jij als je gaat zwemmen.

 11. Bes Tolen

  Een oud cpn’er heeft het over vrouwen op de Veluwe. Waarschijnlijk bedoelt deze oud cpn’er moslimvrouwen daar. Maar die zijn er niet alleen op de Veluwe. Voor het overige doet de oud cpn’er als in zijn/haar kring altijd al gebruikelijk, aan geschiedvervalsing en kent de Veluwe helemaal niet.

  1. ceteris paribus

   Over welke CPN-er heb je het?

 12. Bes Tolen

  De wreedheid, die de islam kenmerkt, was er al in de oudere godsdienst, de baälsgodsdienst, die aan de islam vooraf ging. Daarmee is de man-vrouw verhouding daar bepaald.

 13. toetssteen

  Kleding is in de basis iets van zich bedekken vanwege de weersomstandigheden. Is het koud, hulde de mens zich in beestenvellen, in de brandende zon linnen of katoen, maar nooit had het iets van doen met kuisheid. Die totale idioterie is erin geramd door om het even welke religie.
  Kijk naar de paar schaarse natuurstammen, zo hoort het, zo is het natuurlijk. Schaamte is een aangeleerd iets!

  Kijken mannen naar vrouwen? Ja natuurlijk en andersom net zo goed. Maar moet je je daarom in een zak hullen? Welk een nonsens! Opbokken met die hele schaamtecultuur en de rooie horde die na baas in eigen buik en ban de bra zich voelt als een achtergebleven prul op de markt. Ze zijn niet belangrijk meer, dus dan maar over de andere boeg.
  Op de Joop volop te bewonderen, inclusief de mooimeepraters.

  1. ceteris paribus

   “Opbokken met die hele schaamtecultuur en de rooie horde die na baas in eigen buik en ban de bra zich voelt als een achtergebleven prul op de markt. Ze zijn niet belangrijk meer, dus dan maar over de andere boeg.”

   Helder hoor, heer Toetssteen.

   1. Wachteres

    Toets schrijft inderaad erg helder. Maar er zijn altijd mensen – wij noemen hen de politiek-correcten of linksen – die weigeren de betekenis van zijn woorden tot zich te laten doordringen.

    Voor zichzelf verdraaien zij de feiten zodanig, dat het lijkt alsof hij onduidelijk schrijf.

    1. ceteris paribus

     De heer Toetssteen slaagt er de laatste tijd zelden nog in begrijpelijke taal te schrijven. Ik vrees dat hij daar niet veel aan kan doen maar de vraag rijst wel wat verwarde mensen als hij bezielt om per se op dit soort blogs hun wartaal te willen uiten.

     1. zomaar

      @cp jou schrijven en streven is voor mij duidelijk , jij bent een voorstander van apartheid !!.

      iedereen die zich hier apart kleed of gedraagt, mag op jou LINKSE sympathie rekenen .

      zoals voorheen ziet links graag aparte hokjes , waarin het de mensheid verdeeld , en het voor links in de toekomst makkelijk maakt te verwijzen naar een van die hokjes , als schuldige voor hun faal beleid (van de ontstane malaise ) , dus als je de mensen toestaat zich apart te kleden en te gedragen , heb je later maar half werk , met de afrekening .

      zo is en zo denkt links !!.

    2. toetssteen

     @Zomaar
     Wat u of wachters, of ik schrijven zal deze persoon tot geen enkel inzicht brengen. Zelfs als we waarschuwen dat er een leeuw achter hem staat, een oude, met een volkomen versleten gebit die daarom mens op de menulijst heeft staan, zal hij blijven ontkennen en de traiteur beschuldigen. Als de slagtanden in zijn strot graven zijn nek kerven zal hij lispelen, ich habe es nicht gewusst.

   2. Anna

    ceteris paribus. Molims hebben weer een ander terreur middel om in het westen al de andersdenkenden in zwembaden en stranden te terroriseren. Geesteszieke moslima’s.

 14. Pimsch

  Ergernis, kift, jaloezie, onverdraagzaamheid, woede, furie, koorts, dwang: allemaal ondeugden.
  Zowel in het seculiere leven als onder gelovigen.
  Laat uw harten niet verschroeien.

 15. Ruud562

  “Met andere woorden, aan het feit dat vrouwen zich gedwongen voelen om een boerkini te dragen kun je afleiden dat ze uit een cultuur komen waarin mannen de boventoon voeren en waarin vrouwen onderdrukt worden.”
  Chapeau Michael, chapeau!

  1. Anna

   Het is een nieuwe vorm van islam terrorisme tegen alle andersdenkenden.

 16. Anna

  Nu in het Westen geen bomgordel, mes, kalasjnikov voor terroristische islam aanslag maar van top tot teen verklede vrouwen van Mohammed om zo veel als mogelijk alle andersgeklede vrouwen te terroriseren. Hoe zal Europa over 50 jaar uitzien. Zieke geest en aandacht vragende linda Duits zal u het antwoord geven.

 17. Ni28

  Feminisme en multiculturalisme zijn een overbodige verschijnsel. Je kunt beter geen aandacht aan te besteden want aandacht komen de aanhangers juist te kort. En dat is goed.

 18. Mar

  Het verbieden van een boerkini op een strand is een zwaktebod. Rijst gelijk de vraag tot hoever men wil gaan met het opleggen van kledingregels op een strand. Wordt het ook verboden om zich gekleed op het strand te bevinden?

  Het argument dat andere bezoekers van het strand zich er ongemakkelijk bij voelen is een kulargument. Durven mensen die bang worden van een boerkini nog wel naar buiten, want daar kan men mannen in jurken en lange baarden (fundamentalistisch) tegenkomen. Opvallend genoeg hoor je nooit een politicus zich uitspreken op een verbod voor dergelijke kledij voor mannen in de publieke ruimtes.

  Wie predikt over vrijheid van het individu in de Europese westerse wereld en zich uitspreekt voor een verbod op expliciet boerka, boerkini en hoofddoek, moet zich toch nog eens achter de oren krabben en zich aan een zelfanalyse onderwerpen.

  1. zomaar

   ik denk dat vele , met argusogen deze verklede gekken bekijken !!, dat was jaren (25) terug al zo , en dat is alleen maar erger geworden , mede door de vrijheid zich apart te kleden en op te stellen ten aanzien van de bevolking waaronder je (vrijwillig) verblijft .

   mijn mening is dan ook de islam (cq moslim) doet niet zijn best om in onze westerse samenleving te passen , nog te integreren met de jaren die verstrijken eisen zij meer dat wij ons aan hen aanpassen , dat zij proberen hier in onze westerse samenleving en cultuur te passen.

   dit alle met dank aan links !!, die deze apartheid aanmoedigt .

  2. Anna

   Mar. Het verschil is dat die van top tot teen geïndoctrineerde verklede vrouwen van Mohammed nog nooit vrijheid hebben gekend. Laat die moslima in boerkini eens een bikini dragen en over het strand wandelen. Is ze dan haar leven nog wel zeker. Staat Mohammed haar al op te wachten.
   P.S. Die gewone mensen in kledij die over het strand wandelen worden niet door hun man, opa, zoon, neef en hele familie verplicht zich te bedekken met kopvod en of boerka. Europa wordt vernietigd door de islam. Laffe politici en media zijn uit enorme angst voor de gewelddadige islam de slaven van de islam geworden. Hoofddoek en boerkini zijn het volgende islam terrorisme.
   De Rabo Bank is eerste islamitisch bank.

   1. Mar

    @Anna

    ” Het verschil is dat die van top tot teen geïndoctrineerde verklede vrouwen van Mohammed nog nooit vrijheid hebben gekend.”

    En die vrijheid leren ze dan wel kennen als hier in Europa hen wordt verboden een boerka, boerkini of hoofddoek te dragen?

    1. toetssteen

     @Mar
     Huh? Als ik peuters leer met de tien geboden van de hete kookplaat te blijven is dat de onvrijheid op knetterhard hun vingers te branden Koekoek!
     Uw babbels hebben volwassen vrouwen gehad dame. De mijne koos zich in weerwil van haar pa een studie die toch vrij jong al mij in staat stelde verder te studeren. Ach ja, zo ging dat hè als er geen zakken met geld achter de deur stonden.
     En u mevrouw, wilt al dat weggooien voor opnieuw de onderdrukking van de vrouw, want vrijheid? U beseft niet meer wat vrijheid is!

     1. Mar

      @toetssteen

      Het is aandoenlijk dat u steeds weer met uw vrouw op de proppen komt.

      Uit de vele keren dat u haar noemde, krijg ik de indruk van een sterke krachtige vrouw, die haar eigen pad kiest en zich door niemand laat dicteren. Door u niet, door mannen niet, door vrouwen niet.

      Wie gelooft dat een vrouw haar vrijheid krijgt door voor haar te beslissen dat zij wordt onderdrukt en zij daarom bepaalde kleding niet meer mag dragen, heeft een verknipt idee van vrijheid van het individu.

 19. nienke

  Mar.

  Je mag best gekleed op het strand lopen, helaas willen deze dames met hun achterlijke kleding ons weer laten zien dat hun normen en waarden nog veel meer voor hun betekenen en zij onze normen en waarden aan hun laars lappen, provoceren, anders niet.
  En wat is de volgende stap? dat de Ned. vrouwen geen bikini’s mogen dragen of met bloot bovenlijf op het strand mogen liggen, dat irriteert hun.
  Ze hadden ook al problemen met naakt strand, waarom zij er naar toe gaan mag joos weten maar hun argument was dat dat absoluut niet kon.
  Als wij alles maar accepteren hoe zij het willen hebben zwemmen we binnenkort ook allemaal in burkini, zo ver gaat hun dwingelandij, zij moeten hun zin hebben.
  Laten we het in godsnaam niet zover komen dan gaan we terug in de tijd.
  Het gaat er dus om dat zij hier willen leven maar wel op hun manier en van integratie is geen sprake, stapje voor stapje willen ze heel Europa islamiseren.
  Wie dat nu nog niet door heeft weet niet wat ons en onze kleinkinderen te wachten staat als deze gevaarlijke ideologie aan de macht komt.

  1. ceteris paribus

   Waarom dringen moslims met hun kledingkeuze ons hun waarden en normen op en christenen en Joden met hun hoedjes en keppeltjes niet?

  2. Mar

   @nienke

   U wilt niet terug in de tijd. Een verbod op bepaalde kleding voor vrouwen is toch echt een flinke stap terug in de tijd en daar zijn Nederlanders/Europeanen die dit willen verantwoordelijk voor. Wie is er nu achterlijk?

   1. Floris

    “Wie is er nu achterlijk?”
    —————————————
    1) De draagsters van de achterlijke kleding.

    2) Lieden zoals jij die die achterlijkheid vergoelijken ondanks dat ze zouden moeten begrijpen dat het hier om veel méér dan een kledingstuk gaat.

    1. Floris

     “Wie is er nu hypocriet?”
     —————————————
     1) NIET de draagsters van de achterlijke kleding. Die bekennen tenminste kleur.

     2) WEL Lieden zoals jij die die achterlijkheid vergoelijken ondanks dat ze zouden moeten begrijpen dat het hier om veel méér dan een kledingstuk gaat. EN ALLES MAAR DAN OOK ALLES VERRADEN WAAR QUA VROUWENRECHTEN IN HET WESTEN VOOR IS GEVOCHTEN. En waarvoor? Zouden ze zelf wel begrijpen dat de enigen die ze ermee in de kaart spelen de kampioenen van de vrouwenonderdrukkers zijn?

 20. Floris

  Als iemand (m/v) zich bijna volledig bedekt op het strand en/of in het water begeeft zie ik juridisch geen handvaten om dat te verbieden. In het geval van de boerkini (v) zou je aan moeten tonen dat het om dwang gaat of zuiver dient ter provocatie van autochtonen. Ik vrees dat dat niet gaat lukken in een westerse rechtszaal.

  Zoals ik al schreef vind ik dat die vrouwen zichzelf voor schut zetten (tenzij er dwang in het spel is) maar pleitte ik niet voor een verbod.

  Waar ik met name Mar op wil wijzen is het feit dat enkele decennia geleden vrouwen in moslimlanden die nu bekend staan als zeer orthodox gewoon zonder hoofdbedekking en in westerse kleding over straat konden gaan. Ik noem Iran, Egypte en Afghanistan als voorbeeld: http://www.frontpagemag.com/fpm/48901/how-veil-conquered-cairo-university-jamie-glazov

  Daar is een kentering in gekomen en die kentering komt volledig op het conto van een enorme ruk richting fundamentalisme. Met name sedert de Iraanse Revolutie speelt de haat tegen het westen in combinatie met een terugkeer naar de fundamenten van de islam op. Dat wordt ook naar Europa geëxporteerd wat onder andere terug te zien is in méér hoofddoeken en met name die hoofddoeken die zoveel mogelijk bedekken in sombere kleuren. Ook zie je nu niqaabs en boerka’s welke je een tiental jaar geleden totaal niet zag en inmiddels hebben we dus de boerkini.

  Het valt niet te loochenen dat dit te maken heeft met een sterke opleving van fundamentalisme en een zich afzetten tegen het westen. Het komt vanuit het M-O maar wordt hier overgenomen door moslims waarvan we ooit hoopten dat ze zouden verwesteren en zich aan zouden passen.

  Mar en anderen die dit verdedigen onder het mom van vrijheid (en zoals ik al zei is daar juridisch weinig tot niets tegen in te brengen) steunen op die manier (ongewild) de westenhatende fundamentalisten die totaal niets ophebben met vrouwenrechten.

  En zo gaat de islamisering stapje voor stapje verder. Ik citeer Marieme Helié-Lucas nog maar eens: “Het [islamitisch fundamentalisme] surft op de verhulling van zijn politieke aard en op het cynisch uitbuiten van democratische vrijheden en mensenrechten”.

  Mar zij bedankt namens de haatbaarden…

  1. Floris

   Geen reactie van Mar.

   Waarvan akte.

   1. Mar

    @Floris

    Om een uur of vijf ’s middags gaat bij mij de computer uit en ben ik niet beschikbaar om direct op u te reageren, waartoe ik ook niet verplicht ben.

    U krijgt een reactie wanneer ik wil en niet anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.