Linkse 'feministe': 'Mannen verzetten zich alleen maar tegen boerkini omdat ze vrouwelijk naakt willen zien!'

Geen categorieaug 21 2016, 15:00
Zo diep is feministisch links gevallen. Mannen worden voor de lol gebasht, terwijl vrouwenonderdrukkende culturen altijd verdedigd worden.
Vraag: heeft Linda Duits ze gewoon niet helemaal op een rijtje of weet ze zelf ook wel dat ze onzin verkondigt?
Een echte feministe, Sietske Bergsma, reageert daar direct verbolgen op. En terecht natuurlijk:
Dat klopt natuurlijk, maar de stelling over mannen is ook op zichzelf belachelijk. Laat ik een geheimpje delen met Duits en co: wij mannen zijn behoorlijk jaloers. Geen van ons vindt het prettig dat onze vrouw/zus/moeder/dochter bekeken wordt door andere mannen, zeker niet als ze een bikini draagt. Dat is dan ook de reden dat patriarchale culturen vrouwen juist vaak dwingen om zich publiekelijk te bedekken en/of binnenshuis te blijven. Dat is niet alleen zo in de huidige islamitische cultuur, maar nog niet zo heel lang geleden ook in de christelijke, en daarvoor de Romeinse cultuur.
Met andere woorden, aan het feit dat vrouwen zich gedwongen voelen om een boerkini te dragen kun je afleiden dat ze uit een cultuur komen waarin mannen de boventoon voeren en waarin vrouwen onderdrukt worden. Je zou denken dat juist een zelfverklaarde feministe als Linda Duits dat zou begrijpen, maar blijkbaar vindt ze het multiculturele wensdenken toch net een beetje belangrijker dan haar feministische idealen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten