Met deze warmte is het belangrijk de kinderwagen af te schermen. Doe dat echter nooit zo!

De zon schijnt volop, dus is het van levensbelang je kind goed te beschermen als je gaat wandelen met de kinderwagen. Sommige ouders doen dat echter op een manier die geheel averechts werkt.

Kijk even naar buiten, en grote kans dat je daar een felle zon en een strakblauwe hemel aantreft. Het mag een klein wonder genoemd worden maar de zomer heeft dan toch eindelijk, in ieder geval deze week, Nederland bereikt. Er is dan ook niets fijner dan lekker naar buiten gaan, en als je kleine kinderen hebt wil je die uiteraard ook laten meegenieten van dit heerlijke weer.

Toch is het, zoals elke dag, belangrijk om ze te beschermen tegen dingen waar ze op die leeftijd extra vatbaar voor zijn. Babyhuidjes verbranden extra snel, dus is het een logische stap van ouders om de kinderwagen af te dekken, zodat de kleine niet als een kreeft thuis komt. De intentie is natuurlijk goed, maar veel ouders blijken de kinderwagen af te schermen op een manier die meer kwaad dan goed kan doen. Hoe dan? Zo:

Een kinderwagen met een doek eroverheen. Bron: mliu92 / Flickr
Een kind met een doek erover. Bron: mliu92 / Flickr

Jawel, genoeg ouders denken hun kind te beschermen door een doek over hun kind of de wagen te doen. Het tegendeel is echter waar! Toegegeven, je kind zal niet snel verbranden met zo’n doek, maar ze zullen wel oververhit raken. Het zal onder de doek namelijk snel warmer worden, waardoor je kind als het ware in zijn eigen wagentje gekookt wordt, als je niet uitkijkt. Binnen een half uur zou het daarmee, op een dag met 22 graden, oplopen tot 34 graden in de wagen. Het probleem is dat de warmte niet weg kan, omdat het net een kas is onder de doek.

Wat kun je dan wel doen om je kind tegen de zon te beschermen? Het is geen enkel probleem om je kind af te schermen, maar doe dat dan met iets wat je niet over de wagen hoeft neer te leggen, zoals een parasol. Een extra laagje zonnenbrandcrème kan ook nooit kwaad, een misschien wel de allerbelangrijkste tip voor alle leeftijden: zorg dat je kind (en jij!) meer dan genoeg water drinken op warme dagen als deze. Daarmee ben je al een heel end op weg om uitdroging te voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.