Moeder is het zat dat haar computerverslaafde kinderen alleen maar rommel maken. Dan heeft ze een briljante oplossing

Wat doe je als je kinderen het internet eindeloos veel interessanter vinden dan hoe schoon het huis is? Dan is het tijd voor creatieve en rigoreuze oplossingen. En dat kon je gelukkig wel aan deze moeder overlaten…

Iedere ouder heeft er wel eens mee te maken: kinderen die kortetermijnsdoelen niet kunnen onderscheiden van langetermijnsdoelen, en dikwijls loopt dat uit in zeer ongewenste taferelen. Lage cijfers op school, of – zoals in dit geval – een keuken die een zooitje is.

Gelukkig was deze moeder ook niet op haar achterste gevallen, en weet ze hoe ze het WiFi-wachtwoord van het huisnetwerk kan aanpassen. En daarnaast weet ze ook héél goed hoe ze haar kinderen kan motiveren dingen te doen waar ze eigenlijk geen enkele zin in hebben!

odkrAJL

De kinderen van deze vrouw krijgen het wachtwoord dus pas op het moment dat ze een foto van een schone keuken kunnen overleggen. Inclusief een speciaal verschoven koekjestrommel, om te bewijzen dat de boel niet geflest wordt met een oude foto.

Ongetwijfeld goed voor het huis en de arbeidsvitaminen, maar toch zou ik me behoorlijk schaakmat gezet voelen door m’n eigen moeder. Voor die kinderen is het dan ook hopen dat er een buurman is met een open netwerk waar ze stiekem ook op kunnen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.