Steeds meer Nederlanders werken thuis in ondergoed

Geen categorieaug 19 2016, 7:00
We merken de laatste jaren dat het steeds gebruikelijker is om je informeel te kleden op kantoor. Sterker nog, op een moderne werkvloer wordt het pak met een das te formeel gevonden.
Sneakers en spijkerbroeken zijn bij veel werkgevers inmiddels gewoon geaccepteerd. Ook korte broeken en T-shirts mogen vaak al in de zomer. Trainingspakken en teenslippers kunnen daarentegen nog steeds niet volgens de grote meerderheid. Mensen die thuis werken brengen de informele dresscode inmiddels al naar een geheel nieuw niveau.
Thuiswerken in ondergoed of nachtkleding
Een onderzoek van Regus wijst uit dat het tegenwoordig ook vrij normaal is om slechts ondergoed of nachtkleding te dragen wanneer er thuis gewerkt wordt. Je hoeft in je eigen huis dan ook niet bang te zijn om klanten of collega’s tegen te komen. In China is het percentage thuiswerkers dat slechts een slip of boxershort draagt het grootste, maar ook in Nederland zijn er in verhouding veel thuiswerkers die in hun ondergoed aan de slag gaan. Ook pyjama’s, badjassen en huispakken zijn populair bij thuiswerkers, omdat dit soort kleding natuurlijk stukken comfortabeler zit dan formele of casual kleding.
Het grootste deel van de thuiswerkers geeft wel aan zichzelf wat op te frissen als ze deelnemen aan een videovergadering tijdens het thuiswerken. Van de Nederlanders geeft 82% aan dit te doen. De reden hiervoor lijkt vrij voor de hand liggend, want bij een videovergadering sta je wel in contact met collega’s en/of klanten. Dan willen de meeste mensen er toch verzorgd en representatief uitzien.
Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door de grootste flexplek aanbieder ter wereld; Regus. Er zijn in januari van dit jaar in 100 landen bijna 40.000 mensen ondervraagd. Hiervan kwamen 890 personen uit Nederland. Alle respondenten kwamen rechtstreeks uit de databank van het bedrijf. Deze database bevat meer dan 1 miljoen contacten in de zakenwereld, waardoor dit onderzoek ook representatief is voor de hoge managementlagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten