Steeds meer Nederlanders werken thuis in ondergoed

We merken de laatste jaren dat het steeds gebruikelijker is om je informeel te kleden op kantoor. Sterker nog, op een moderne werkvloer wordt het pak met een das te formeel gevonden.

Sneakers en spijkerbroeken zijn bij veel werkgevers inmiddels gewoon geaccepteerd. Ook korte broeken en T-shirts mogen vaak al in de zomer. Trainingspakken en teenslippers kunnen daarentegen nog steeds niet volgens de grote meerderheid. Mensen die thuis werken brengen de informele dresscode inmiddels al naar een geheel nieuw niveau.

Thuiswerken in ondergoed of nachtkleding
Een onderzoek van Regus wijst uit dat het tegenwoordig ook vrij normaal is om slechts ondergoed of nachtkleding te dragen wanneer er thuis gewerkt wordt. Je hoeft in je eigen huis dan ook niet bang te zijn om klanten of collega’s tegen te komen. In China is het percentage thuiswerkers dat slechts een slip of boxershort draagt het grootste, maar ook in Nederland zijn er in verhouding veel thuiswerkers die in hun ondergoed aan de slag gaan. Ook pyjama’s, badjassen en huispakken zijn populair bij thuiswerkers, omdat dit soort kleding natuurlijk stukken comfortabeler zit dan formele of casual kleding.

Het grootste deel van de thuiswerkers geeft wel aan zichzelf wat op te frissen als ze deelnemen aan een videovergadering tijdens het thuiswerken. Van de Nederlanders geeft 82% aan dit te doen. De reden hiervoor lijkt vrij voor de hand liggend, want bij een videovergadering sta je wel in contact met collega’s en/of klanten. Dan willen de meeste mensen er toch verzorgd en representatief uitzien.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door de grootste flexplek aanbieder ter wereld; Regus. Er zijn in januari van dit jaar in 100 landen bijna 40.000 mensen ondervraagd. Hiervan kwamen 890 personen uit Nederland. Alle respondenten kwamen rechtstreeks uit de databank van het bedrijf. Deze database bevat meer dan 1 miljoen contacten in de zakenwereld, waardoor dit onderzoek ook representatief is voor de hoge managementlagen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Spannend!

 2. Marieke

  Sowieso wordt er steeds meer casual kleding gedragen, kijk maar eens op een begrafenis of in de kerk bijvoorbeeld. Hoe noordelijker je gaat, hoe slechter gekleed lijkt het in Nederland trouwens.

 3. toetssteen

  Kuch, hoest, echt joh? Vid confererencing in shorts uhh who are you kidding guy?
  Kweenie wat voor suiker je verkoopt Michael, maar normaliter zit je netjes met ten minste een shirt aan voor je compu. In de tropen zet je de aircon gewoon op 22 graden, is goed te doen.
  In je slip, ja heur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.