Terugsturen Noord-Afrikanen kan twintig jaar duren!

Het Duitse blad Die Welt meldt dat het lang kan duren voordat uitgeprocedeerde asielzoekers terugkeren naar het land van herkomst. Tot wel twintig jaar kunnen de procedures in Duitsland gerekt worden. Belangrijke oorzaak is, dat die herkomstlanden niet willen meewerken aan terugkeer. Van de zotte natuurlijk.

De deelstaat Noordrijn-Westfalen wil nu dat de verantwoordelijke minister – De Mazière – maatregelen treft dat de terugname sneller kan verlopen. Alleen al in die deelstaat bevinden zich 2000 Noord-Afrikanen wier asielaanvraag is afgewezen en die dus terug moeten.

Om het terugkeerproces in goede banen te leiden heeft de deelstaat een ‘taskforce’ samengesteld, bestaande uit betrokken ambtenaren, die ervoor moet zorgen dat de contacten met verantwoordelijke ambtenaren van de regeringen van Marokko, Tunesië en Algerije worden verbeterd.

De minister van Binnenlandse zaken van de deelstaat, de SPD’er Ralf Jäger: ‘Zegt een herkomstland we hebben digitale vingerafdrukken nodig, dan bezoegen we die. Zeggen ze we hebben analoge nodig, dan bezorgen we die ook.’ Hij wil dat er nu echt werk wordt gemaakt van de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers. Hij zegt: ‘Het kan toch niet zo zijn dat dergelijke landen hun eigen staatsburgers niet terug willen nemen? De bondsregering moet alle mogelijkheden benutten om die houding te veranderen. Dat kan ook betekenen dat we meer economische samenwerking zouden kunnen onderzoeken.’

Dat lijkt mij ook. Overigens speelt dit probleem niet alleen in Duitsland. Afgelopen week werd ook bekend, dat buurland België met hetzelfde probleem kampt. In ons land zal dat ongetwijfeld niet anders zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

  1. Wim

   Beste Sarko bedankt, je bent flink bij de tijd, nog geen tomatensapje op.
   Wie weet maken we ons druk om niets en vliegen binnenkort de lichtgevende paddenstoel ons om de oren en vluchten we met ze allen naar Afrika.

 1. Ni28

  Landen van herkomst willen de migranten terug nemen maar wij laten hun te makkelijk binnen. Zou dat niet het probleem zijn. Laat het probleem zijn van de migranten zelf. Zij moeten de verantwoordelijkheid dragen en de land van herkomst en niet wij. Door de zwakke houding van onze instanties doen zij wat zij willen want hier wordt alles geslikt. Twintig jaar, niet te geloven, zij zijn echt niet goed snik. Zal ik ook met mijn belasting aanslag twintig jaar wachten, ik dacht het niet.

  1. van Urk

   En het ergste is dat dit probleem al veel langer bestaat beste Ni28. Om die reden zou men uit ervaring toch wel beter moeten weten door deze gelukszoekers meteen terug te gaan sturen met dezelfde boot i.p.v. ze eerst als vluchteling op te vangen om daarna er achter te komen dat je nog twintig jaar nodig hebt om van ze af te komen. Gewoon eruit mieteren is de enige oplossing. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/tot_groot_plezier_van_zwembadsdottir.html

 2. Vigo

  Er moet toch een andere manier zijn om van dit ongedierte af te komen?

  1. ceteris paribus

   Vertel het eens, vigo, welke genocide heb je in gedachten?

   1. Vigo

    Iedere manier is mij best, als we er maar vanaf komen, wat heb jij in gedachten?

   2. Wachteres

    Simon is te dom om te begrijpen dat de genocide onze kant op komt.

  2. Marieke

   Ongedierte? Een groep mensen wegzetten als ongedierte. Hitler had het vast prachtig gevonden.

 3. Vigo

  Er moet toch een andere manier zijn om van dit spul af te komen?

  1. Ali Yas

   Ja, de Australische manier: op een bootje zetten waarmee ze niet terug kunnen komen.

   1. Wachteres

    http://www.breitbart.com/london/2016/08/12/166-north-african-migrants-deported-2016/

    Germany: Only 166 North Africans Deported in 2016 So Far

    Dit schiet in ieder geval niet op, @Ali Yas.

    IK ben bang dat de EU dit wil. Ze kunnen op deze manier straks allemaal teostemming krijgen om hier te blijven. IS-aanhanger of niet.

 4. Marieke

  Die Welt vertelt niets nieuws. Het is al heel lang bekend dat het niet gemakkelijk is mensen weer te laten terugkeren naar het land van herkomst. Een aantal ministers is bezig met mogelijkheden om asielzoekers gemakkelijker terug te sturen, onder andere door contacten met de landen van herkomst te intensiviseren. Dat is een stap in de goede richting, en misschien kan er tussen verschillende Europese landen worden samengewerkt aan dit gemeenschappelijke probleem.

  1. toetssteen

   @Marieke
   Het zeerecht geldt niet voor dobberaars. Dus gewoon terug naar de kust duwen en toedels!
   Ook een mogelijkheid, maar die vind ik nog wat grof (maar als het zo doorgaat toch te overwegen) schiet er maar eens een paar naar de kelder.
   Ja dat kan een paar honderd doden opleveren. Maar wat dunkt u dat het zal betekenen als men zo doorgaat? Beseft u wel in wat voor duizelingwekkend tempo Afrika qua bevolking explodeert?

   1. Marieke

    Ik ben blij dat ik niet een land/werelddeel leef dat de voorstellen die u doet naleeft, toetssteen.

    1. Wachteres

     http://www.breitbart.com/london/2016/08/12/germans-flee-hungary-escape-angela-merkels-migrant-policy/

     Germans ‘Flee’ To Hungary To Escape Merkel’s Migrant Policy, Fear ‘Civil War’

     Helaas worden autochtonen met gezond verstand gedwongen dit te doen, voor het te laat is.

     Maar onnozele politiek-correcte ganzen als Marieke c.s. zijn blij met de instroom van de gewelddadige islam.

     Je weet toch dat zo’n 10% maar vluchteling is, Marieke?

     Bang zijn voor een burgeroorlog? Was het maar zo simpel.

     Wij en onze kinderen en kleinkinderen zullen worden afgeslacht, net zoals de IS dat in andere landen al doet.

     Nou moet ik zeggen dat ik geen enkele traan zal laten als het onnozele politiek-correcte volk aan de beurt is – wie niet horen wil moet voelen – maar als wij niet maken dat we wegkomen, zullen wij ook het slachtoffer worden.

  2. Theo345

   Marieke, je vindt het vast nuttig om af te geven op mensen die naar een oplossing zoeken. Maar elegante oplossingen bestaan niet.
   Jij ziet toch ook dat Afrika en het MiddenOosten met een toenemend bevolkingsoverschot zitten? Die mensen hebben daar vrijwel geen kansen, dus riskeren ze hun leven om in Europa te komen.
   Hoe zou jij daar wat aan willen doen? Of moeten we het allemaal maar laten gebeuren?

   1. Ali Yas

    Het is ook wat Toetssteen zegt: het ‘reservoir’ is bijna eindeloos. We kunnen elk jaar wel een miljoen Afrikanen toelaten, in de tussentijd is de bevolking daar met het tienvoudige gegroeid. Zolang de Afrikanen die groei niet weten te beteugelen, zijn armoede, oorlog en honger nooit ver weg. Het is hard om te zeggen, maar dat is de manier waarop de groei altijd werd beperkt. Het gaat nu alleen met grotere volumes.

    De enige vraag is: willen we hier meer willekeurige Afrikanen of niet? In dat laatste geval zal er bikkelharde grenscontrole moeten komen. Wie een andere insteek kent die werkt mag het zeggen.

  3. Wachteres

   En ondertussen worden er maandelijks tienduizenden binnengehaald, dom gansje.

   Dat is net zoiets als een vinger in een gaatje in de dijk stoppen, in de hoop zo het water achter de dijk te houden, terwijl er verderop een heel groot gat zit.

   Er zijn blijkbaar nog altijd mensen die zich alles laten wijsmaken door de kalmerende praatjes van de EU.

   Wanneer krijgt politiek-correct door dat wij MOETEN islamiseren?

 5. Anna

  Niet westerse economische asielzoekers (moslims )kunnen Europa wel in maar niet meer er uit? Regeringen zijn verantwoordelijk dat er honderdduizenden/miljoenen werklozen erbij komen die levenslang afhankelijk zullen worden van onze goede opgezette verzorgingsstaat. In de werkloosheid cijfers staan ze niet geregistreerd.Wat is dat voor een opgezette toestand. Niemand weet wat ze allemaal hebben uitgehaald in oorspronkelijke landen. Een oplossing Australische methode en grenzen potdicht. Succes verzekerd. Kiezers stemmen op de verkeerde partijen. De partijen die heel Europa de vernietiging in helpen. EU en nationale regeringen staan klaar om moslims hier te verzorgen van de wieg tot aan het graf. Dat is het probleem. In islamitische landen worden alle andersdenkenden uitgemoord. Degenen die hier komen horen daar natuurlijk niet bij? Moslims die naar Europa komen houden van homo’s, Joden, christenen en alle andersdenkenden.

 6. zomaar

  wat een verrijking, komt ons toe !!.

  20 jaar lang mag de Europese belasting betaler , voor iedere Noord-Afrikaan maandelijks een uitkering betalen .

  welke verrijking moet dit zijn voor onze samenleving , waar de voedselbanken welig tieren , waar de ziektekosten de pan uitreizen , waar de ouderen uitgenepen worden .

  en dat alles hebben wij over voor in hoofdzaak moslims , wat zijn wij rijk !!.

  vindt u ook niet ?.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.