Turkse consul-generaal: ‘Spanningen in de Turkse gemeenschap, welke spanningen?’

Deze man woont blijkbaar in Nederland. Vreemd: hij heeft overduidelijk namelijk geen enkel idee wat er gaande is.

De Turkse consul-generaal Tolga Orkun zijn er in Amsterdam helegaar geen spanningen tussen verschillende groepen Nederturken. Welnee! Het gaat allemaal zelfs prima en Turken zijn meer verenigd dan ooit!

Opmerkelijk genoeg zegt Orkun dat er volgens hem überhaupt geen spanningen zijn binnen de Turkse gemeenschap. Sommige Amsterdamse Turken vrezen voor een golf van geweld en bedreigingen als de zomervakantie voorbij is. Maar Orkun is daar niet bang voor: ‘Er zijn geen spanningen tussen Turkse Nederlanders onderling. Iedereen kan op Twitter en Facebook onacceptabele uitingen schrijven. Maar wij streven altijd naar vreedzaamheid en harmonie.’

Met andere woorden: er zijn helemaal geen spanningen! Nou ja, Nederturken schelden elkaar online weliswaar verrot, maar hé, wij willen juist dat alles goed gaat. En dus zijn er geen spanningen.

Huh? Wat?

Kan iemand de gedachtegang van deze man volgen? Ik niet namelijk. Aan de ene kant geeft hij toe dat er spanningen zijn, maar meteen daarna zegt hij dat het idee alleen al onzinnig is en dat het prrrrima gaat.

En dat is niet alles. Hij geeft namelijk ook tussen neus en lippen door dat er inderdaad Erdogan-fans zijn in ons land die geen zaken willen doen met Gülen-aanhangers. Maar ja, daar kan hij als consul-generaal natuurlijk niets aan doen. Mensen hebben die vrijheid nou eenmaal. En zoals we allemaal weten maakt de Turkse overheid zich enorm druk om de rechten van het individu.

“We hebben geen officiële lijst gezien van bedrijven gelieerd aan de Gülen-beweging. Dus daar weet ik niets van. Maar als mensen geen zaken willen doen met Gülen-aanhangers kan ik daar niets over zeggen. Dat is aan hen.”

Meneer vindt het dus eigenlijk prima wat er gebeurt.

Heel gek is dat natuurlijk niet. Orkun doet wat zijn regering wil. Als Erdogan niet zo was doorgeslagen had hij wel degelijk iets van dit soort acties gezegd, maar ja, juist Erdogan vindt het belangrijk om alle Turkse Gülen-volgelingen aan te pakken. In Turkije zelf betekent dit massa-arrestaties en massa-ontslagen, in andere landen met een grote Turkse gemeenschap betekent het intimidatie en geweld. Ik kan niet anders dan concluderen dat Orkun dat allemaal prima vindt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. van Urk

  Tussen de Erdogan aanhangers is het zeker peace en vree onder elkaar. Ook deze mijnheer in dienst van Erdogans bewind ontziet de Gulen kamp alsof die niet bestaan.

 2. anniejansz1

  De spanningen zijn er…ik heb op het werk 2 Turkse mannen uit elkaar moeten trekken en naar huis moeten sturen.

  Je verwacht het niet, totdat je ermee wordt geconfronteerd.

 3. Ni28

  Je moet ziende blind zijn om te ontkennen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.