‘Turkse inlichtingendienst MIT terroriseert Duitse Turken’

Volgens de Duitse krant Die Welt worden Duitse Turken stelselmatig geterroriseerd door de MIT, de Turkse inlichtingendienst.

De lange arm van Ankara reikt ver. Heel ver. En die arm eindigt duidelijk in een ijzeren vuist:

The Sunday edition of “Die Welt” said Bundestag intelligence oversight committee members were demanding answers from Chancellor Angela Merkel’s government on MIT activities in Germany in the wake of Turkey’s failed 15 July coup.

Volgens die informatie heeft de MIT (Milli Istihbarat Teskilati) maar liefst 6.000 actieve informanten in Duitsland. Deze agenten van de MIT zetten systematisch druk op Duitse Turken om Erdogan te verheerlijken, Gülenisten aan te pakken, en de officiële standpunten van de Turkse regering uit te dragen.

Veteran opposition Greens parliamentarian Hans-Christian Ströbele told the “Die Welt am Sonntag” that there was an “unbelievable” level of “secret activities” in Germany by Turkey’s MIT agency, which in English calls itself the National Intelligence Organization.

Naast de 6.000 informanten lopen er ook nog een groot aantal reguliere MIT-agenten rond bij onze oosterburen. Deze agenten en informanten werken vaak voor reisbureau’s, luchtvaartmaatschappijen, en Turkse firmas en banken:

The Cologne-based Verfassungsschutz counter-intelligence agency rarely noticed this activity because the MIT outfitted its officers with camouflage identities and let them work in travel bureaus, the carrier Turkish Airlines and at Turkish firms and banks, Schmidt-Eenboom said, adding that in addition MIT informants were active for little pay.

De reden dat deze personen weinig betaald krijgen en toch spioneren voor Turkije is simpel:

“For many Turks national pride is so strongly pronounced that they regard it as an honor to be allowed to work for MIT.”

En nu komt het meest schokkende aspect van dit nieuws: zelfs de Stasi had niet zo’n uitgebreid netwerk in West-Duitsland als de Turken nu hebben.

Het meest ironische aan dit verhaal is natuurlijk dat juist Turken buitenlanders er continu van beschuldigen “geheim agenten” te zijn. Projection, much?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ruud Steunassen

  Zeker een geval van projectie. Als de MIT overal zit dan zouden alle Turkse reisbureaus etc. eens stevig aan de tand gevoeld moeten worden door onze geheime dienst.

 2. poldi

  VVD adopteert PVV-verkiezingsthema’s.

  Dat blijkt uit een interview van Jan Anthonie Bruijn, de schrijver van het nieuwe VVD-verkiezingsprogramma.
  De VVD-verkiezingsthema’s zijn niet toevallig exact hetzelfde als die waar de PVV sinds jaar en dag over roeptoetert.
  Het nieuwe verkiezingsprogramma moet eerst nog langs het VVD-hoofdbestuur, voordat het in oktober officieel zal
  worden gepresenteerd.

  http://www.joop.nl/nieuws/vvd-adopteert-pvv-verkiezingsthemas

  Je moet maar schaamteloos durven, maat ja beter goed gejat, dan slecht bedacht zullen we maar zeggen… Maar je moet toch wel onder een hele grote berg stenen hebben gelegen als je de VVD nog op haar woord wil geloven.

 3. Ni28

  Erdogan doet precies hetzelfde wat Poetin doet namelijk zijn burgers “beschermen” ook in het buitenland. Op die wijze legaliseert hij zijn invloed in andere staten. Dus kunt je openlijk spreken over de Vijfde colonne. Onze leiders laten het toe omdat zij elke vorm van chantage kennelijk lekker vinden. Zolang zij geen afstand van Turkije doen als partner en NAVO lid, zijn onze leiders net zo crimineel als Erdogan zelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.