Turkse minister: PKK en ISIS worden gesteund door Fethullah Gülen!

Turkse bewindspersonen worden met de dag gekker.

De Turkse minister van EU Zaken, Ömer Celik, zegt dat hoewel de aanslag van afgelopen nacht op een bruiloft in Gaziantep gepleegd werd door ISIS, Fethullah Gülen en zijn organisatie — FETO, in Turkije — er feitelijk verantwoordelijk voor zijn. U en ik wisten het namelijk niet, maar Gülen gebruikt ISIS om Turken tegen elkaar uit te spelen.

En dat is niet alles! Nu hij toch bezig is zegt Celik dat hetzelfde geldt voor de PKK, de marxistisch-leninistische terreurorganisatie van Koerden:

Als je een beetje in staat bent tot kritisch denken weet je dat dit natuurlijk de grootst mogelijke onzin is. Sterker nog, als er iemand radicaal-islamitische groeperingen in het Midden-Oosten steunt dan is het, aldus de Duitse inlichtingendienst, de regering van Recep Tayyip Erdogan en Ömer Celik zelf.

Het goede nieuws van deze beschuldiging is dat het meer Turken hopelijk doet inzien dat hun regering een spelletje met hen speelt. Geen mens kan de regering nog serieus nemen als die bij alles wat verkeerd gaat beweert dat het de schuld is van Gülen. Zoals de Italiaanse fotojournalist Piero Castellano tweet:

De enige vraag is nu: hoe lang duurt het voordat EU-landen en Brussel de Turkse regering eindelijk eens duidelijk maken dat het afgelopen moet zijn met dit soort spelletjes én met de steun voor radicale groeperingen in het Midden-Oosten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ruud Steunassen

  “…..dat het afgelopen moet zijn met dit soort spelletjes én met de steun voor radicale groeperingen in het Midden-Oosten?”

  Maar dan houd je de deur nog voor ze open. En dan spelen de Turken na enige tijd toneel dat het ineens afgelopen is met hun anti-democratische gedoe en na dit afgesproken werk, zegt de EU hoe geweldig democratisch de Turken wel niet geworden zijn in zo’n korte tijd en mogen ze als beloning zich vrij vestigen en lid worden.
  In een dergelijk toneelstukje geloof ik niet.
  De EU wil de Turken erbij hoe ernstig zij zich ook misdragen.
  Er moet dan wel eerst een dergelijk toneelstukje opgevoerd worden.
  De EU is stikjaloers op de Turken dat die wel de democratie met voeten durven treden.

 2. van Urk

  De Turkse overheid doet niets anders dan spelletjes spelen met zijn bevolking en met landen daarbuiten. Daarom is dat land na 58 jaar nog steeds geen lid van de EU. Ik snap nog steeds niet waar de EU nog op hoopt om de knoop door te hakken.

 3. poldi

  VVD adopteert PVV-verkiezingsthema’s.

  Dat blijkt uit een interview van Jan Anthonie Bruijn, de schrijver van het nieuwe VVD-verkiezingsprogramma.
  De VVD-verkiezingsthema’s zijn niet toevallig exact hetzelfde als die waar de PVV sinds jaar en dag over roeptoetert.
  Het nieuwe verkiezingsprogramma moet eerst nog langs het VVD-hoofdbestuur, voordat het in oktober officieel zal
  worden gepresenteerd.

  http://www.joop.nl/nieuws/vvd-adopteert-pvv-verkiezingsthemas

  Je moet maar schaamteloos durven, maat ja beter goed gejat, dan slecht bedacht zullen we maar zeggen… Maar je moet toch wel onder een hele grote berg stenen hebben gelegen als je de VVD nog op haar woord wil geloven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.