Turkse minister: PKK en ISIS worden gesteund door Fethullah Gülen!

Geen categorieaug 21 2016, 16:00
Turkse bewindspersonen worden met de dag gekker.
De Turkse minister van EU Zaken, Ömer Celik, zegt dat hoewel de aanslag van afgelopen nacht op een bruiloft in Gaziantep gepleegd werd door ISIS, Fethullah Gülen en zijn organisatie -- FETO, in Turkije -- er feitelijk verantwoordelijk voor zijn. U en ik wisten het namelijk niet, maar Gülen gebruikt ISIS om Turken tegen elkaar uit te spelen.
En dat is niet alles! Nu hij toch bezig is zegt Celik dat hetzelfde geldt voor de PKK, de marxistisch-leninistische terreurorganisatie van Koerden:
https://twitter.com/aylajean/status/767294446299930624
Als je een beetje in staat bent tot kritisch denken weet je dat dit natuurlijk de grootst mogelijke onzin is. Sterker nog, als er iemand radicaal-islamitische groeperingen in het Midden-Oosten steunt dan is het, aldus de Duitse inlichtingendienst, de regering van Recep Tayyip Erdogan en Ömer Celik zelf.
Het goede nieuws van deze beschuldiging is dat het meer Turken hopelijk doet inzien dat hun regering een spelletje met hen speelt. Geen mens kan de regering nog serieus nemen als die bij alles wat verkeerd gaat beweert dat het de schuld is van Gülen. Zoals de Italiaanse fotojournalist Piero Castellano tweet:
https://twitter.com/PieroCastellano/status/767307301434818561
De enige vraag is nu: hoe lang duurt het voordat EU-landen en Brussel de Turkse regering eindelijk eens duidelijk maken dat het afgelopen moet zijn met dit soort spelletjes én met de steun voor radicale groeperingen in het Midden-Oosten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten