Volkskrant en FNV: 'Mannen moeten gewoon eens ophouden mannen te zijn!'

Geen categorieaug 08 2016, 19:00
De Volkskrant en de FNV pleiten maar weer eens voor afschaffing van de man.
Ja, ja, volgens deze Gutmenschen wordt de wereld er ongelooflijk veel beter op als wij mannen onze mannelijkheid in de prullenbak gooien en gewoon vrouwen worden. Wel zo praktisch: dan is iedereen immers hetzelfde.

Vaders nemen steeds vaker ouderschapsverlof op, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het percentage mannen dat na de geboorte van hun kinderen onbetaald verlof opneemt is in 2015 bijna verdubbeld ten opzichte van tien jaar geleden, maar vakbond FNV stelt dat Nederland wat betaald verlof betreft nog 'hopeloos achterloopt'.

De meeste mannen nemen geen verlof omdat ze het belangrijk vinden om op andere manieren voor hun gezin te zorgen, bijvoorbeeld door geld te verdienen. Iedereen met ook maar een beetje gezond verstand begrijpt dat, maar dat geldt, helaas, niet voor deze linkse activisten.
Sterker nog, ze zetten mannen weg als egoïstische monsters die alleen maar bezig zijn met hun eigen carrière.

Voor vaders is de belangrijkste reden dat het opnemen van verlof slecht is voor hun carrière.

Joh, dat is wel heel gek inderdaad. Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat wij mannen juist zo hard werken omdat we weten dat dit in het belang van ons gezin is? Als je ergens niet aan werkt, kun je je in dat opzicht ook niet ontwikkelen. Qua carrière geldt dus dat het allemaal stil komt te staan als je een tijdlang verlof neemt. Dat is op zich al problematisch, maar daar komt nog eens bij dat je achterop raakt ten opzichte van collega's of concurrenten (bijv. als je freelancer of ondernemer bent), die werken namelijk wél gewoon door.
Blijkbaar begrijpen de FNV en de Volkskrant dit niet, maar bovenstaande is uiteindelijk slecht voor (de financiële gezondheid van) je gezin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten