Wéér een retailbedrijf in de problemen: MS Mode

MS Mode zit in de problemen. Het is het zoveelste retailbedrijf dat last heeft van de recessie en van online aankopen. Eerder al kwamen ketens als V&D, MacIntosh, De Harense Smid, Miss Etam, Mexx, Schoenenreus, Free Record Shop en zelfs Blokker in de problemen. De kaalslag onder het Nederlandse retailbedrijf is gigantisch. En nu is MS Mode dus aan de beurt, een bedrijf van ondernemer Roland Kahn, die onlangs nog een half miljoen euro betaalde voor de merknaam V&D.

De NOS meldt: ‘Er is uitstel van betaling aangevraagd voor de 130 winkels van MS Mode. Uitstel van betaling is in veel gevallen een voorbode van een faillissement. Er werken 600 mensen bij MS Mode in Nederland. Later vandaag zal er een bewindvoerder worden aangesteld. Die zal bepalen wat er gaat gebeuren met de winkels en het personeel. Tot die tijd blijven de winkels en de webwinkels gewoon open. MS Mode is ook in andere Europese landen actief, zoals Duitsland, België en Spanje. Daar blijft de keten wel overeind.’

Het bedrijf maakte vorig jaar nog wel (een bescheiden) winst, maar de zachte winter heeft roet in het eten gegooid, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het is nog onzeker of de surséance van betaling zal uitmonden in een definitief faillissement. Er worden gesprekken gevoerd met diverse gegadigden om de boedel over te nemen, zo meldt NOS.

Behalve de zachte winter zal de opkomst van het online winkelen ongetwijfeld mede debet zijn aan de tegenvallende resultaten. Een trend die zich naar onze verwachting nog gaat doorzetten de komende jaren. Niet alleen bij confectiebedrijven maar over de brede linie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.