Whatsapp wil je telefoonnummer aan Facebook geven. Dit is hoe je dat voorkomt

Wil je niet dat adverteerders nóg meer van je weten? Dit is hoe je zorgt dat Whatsapp je nummer niet aan Facebook geeft.

Misschien heb je het vandaag al gemerkt, en anders komt het nog wel: wanneer je Whatsapp opent, vraagt de app je om toestemming te geven aan hun nieuwe gebruikersvoorwaarden. Je krijgt dit scherm te zien:

Schermafbeelding 2016-08-26 om 13.28.10

Och, die ‘Terms’ en ‘Privacy Policy’… Dan klik je toch gewoon op ‘Agree’? Nee dus! Zoals Nicholas Deleon van de website Motherboard uitlegt, is er namelijk iets essentieels veranderd aan de voorwaarden van Whatsapp. Voortaan wil Whatsapp je nummer namelijk gaan delen met Facebook. Een aantal jaar geleden werd de app overgenomen door de social media-gigant, en nu is het moment daar dat ook je gegevens zullen worden gedeeld.

Wat is daar slecht aan? Nou, Facebook weet al ontzettend veel over je. Je leeftijd, e-mail, kennissenkring, de dingen die je leuk vindt… Facebook weet het allemaal, en deelt die informatie met bedrijven en adverteerders zodat zij hun reclame op jou kunnen aanpassen. De kans is groot dat je daar helemaal niet op zit te wachten: laat me lekker met rust! Maar wat moet je nu doen als je niet wilt dat Whatsapp je nummer aan Facebook doorspeelt? Simpel! Je hoeft alleen maar even te klikken op “Read more about the key updates”.

Dan krijg je dit scherm:

Schermafbeelding 2016-08-26 om 13.27.59

Zie je dat schuifje? Dat moet je uitzetten! Dan geeft Whatsapp je informatie niet door aan Facebook. Klik dan op ‘Agree’, en klaar ben je.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.