Yes! Ajax heeft met Traoré van Chelsea eindelijk een geweldige vervanger van Milik

Het heeft even geduurd, maar Ajax heeft dan eindelijk een prima vervanger gevonden voor Arek Milik die de Amsterdamse club deze zomer vaarwel zei omdat Napoli hem een aanbod deed dat hij niet kon weigeren.

Voor Ajax was die transfer ook een geweldige kans. De Italianen betaalden namelijk meer dan 30 miljoen euro voor Milik, wat een schokkend hoog bedrag is. Ja, de Poolse aanvaller is een groot talent, maar hij is nou ook weer geen Luis Suarez.

Hoe dan ook, in de weken na de transfer van Milik is Ajax naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe spits, naar iemand die Milik echt kan vervangen. Gemakkelijk zal dat niet gaan, Milik scoorde vorig jaar namelijk 21 doelpunten in de competitie. Voor Ajax waren zijn doelpunten van levensbelang; zonder Milik had de club niet eens bijna meegedaan voor het kampioenschap.

Daarom was het van groot belang voor Ajax om een goede vervanger te vinden. Welnu, dat is gelukt:

Bertrand Traoré moet Ajax het komende seizoen aan doelpunten helpen. De 20-jarige spits uit Burkina Faso wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea waar hij niet in de plannen van de nieuwe trainer Antonio Conte voorkomt. Traoré is een bekende van trainer Peter Bosz. Bij Vitesse werkten de twee al samen. De spits maakte in die periode indruk in de eredivisie, vooral dankzij zijn technische bagage. Hij maakte twintig doelpunten voor de Arnhemmers in 51 wedstrijden.

Het nadeel van deze deal is dat Traoré na één seizoen vrijwel zeker terug zal keren naar Chelsea. Hij staat namelijk bekend als een bijzonder groot talent. De kans dat de Londenaren hem definitief willen laten gaan ligt ergens tussen nul en nihil.

Zoals voetbalkenner Du Blanqe Bogarder eerder vandaag twitterde:

En:

Als Ajax in aanvallend opzicht goed speelt zal Du Blanqe Bogarde vrijwel zeker gelijk krijgen. Traoré is echt enorm getalenteerd en is voor de maatstaven van de Eredivisie nu al een absolute topspits.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.