Advocaat Wilders: zet ‘Minder Marokkanen’-proces onmiddellijk stop!

Geert-Jan Knoops betoogt dat het OM Wilders nooit had mogen vervolgen vanwege de vele ‘geronselde’ aangiftes’.

Geert Wilders moet vandaag weer voor de rechter verschijnen vanwege zijn ‘minder Marokkanen’ uitspraak twee jaar geleden. De PVV-leider maakt zijn opwachting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol – een andere zaal zou niet veilig genoeg zijn. Het is de derde zitting in de strafzaak tegen Wilders, maar de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet begonnen. Dat betekent dat er met name procedurele kwesties rond de zaak worden besproken.

Hoewel het technische juridische verhaal natuurlijk minder interessant is dan de inhoudelijke discussie over de vrijheid van meningsuiting, valt er genoeg over te zeggen. Zo zal Wilders’ advocaat Geert-Jan Knoops vandaag betogen dat het proces tegen zijn client per direct moet worden stopgezet. De strafzaak is gebaseerd op een massa aangiftes tegen de politicus. Veel van deze aangiftes bleken later echter niet te kloppen – ze waren ingevuld door moskeebestuurders zonder dat de ondertekenaars er zelf weet van hadden, en sommige mensen hadden zelfs meerdere aangiftes gedaan. Bovendien stelt Knoops vraagtekens bij het feit dat er werd gebruikgemaakt van voorgedrukte aangiftes door de politie.

Als de rechtbank meegaat in de redenering van Knoops, wordt het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard en gaat de hele strafzaak niet door. Mocht de zaak wél doorgaan, zullen Wilders en Knoops op een later moment de inhoudelijke discussie over zijn uitspraken aangaan. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen deed Wilders alvast een voorzetje. Waarom, vroeg hij zich af in de Tweede Kamer, zou hij iets niet mogen zeggen wat miljoenen Nederlanders denken?

De timing van het proces komt Wilders overigens niet slecht uit. Veel kiezers – niet alleen PVV-stemmers – vinden het belachelijk dat de politicus wordt vervolgd. Als Wilders het slim speelt, zou hij die sympathie kunnen omzetten in een hoog zetelaantal bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. poldi

  Mocht Geert Wilders na de “pleur op” uitspraak van Mark Rutte, eerdere uitspraken van zowel Hans Spekman en Diederik Samson worden veroordeeld, dan is één ding zeker “Het is een politiek proces”.
  En wat de uitspraak ook mag zijn, het zal Wilders geen windeieren opleveren !

  Parool vorige week:
  ‘Geert Wilders krijgt geen eerlijk proces’.

  PVV-leider Geert Wilders maakt goede kans bij het Europese Hof in Straatsburg een eventuele veroordeling in Nederland ongedaan te maken.
  Zeer lezenswaardig en geeft aan dat het proces alle kenmerken bevat van een politiek proces.
  Ook zijn advocaat Geert Jan Knoops stelde al eerder dat Geert Wilders geen eerlijk proces krijgt.

  http://www.parool.nl/opinie/-geert-wilders-krijgt-geen-eerlijk-proces~a4377309/

 2. poldi

  Dat zij zich gekwetst voelen betekent vrij vertaald dat zij geld ruiken en de kans groot is dat zij zonder er iets voor hebben moeten doen lachend achterover kunnen hangen met een aanzienlijk bedrag vanwege de grap waarin iedereen is ingetrapt. Daarnaast verbaast het mij iedere keer weer hoeveel gesubsidieerde belangenverenigingen er zijn die je niet hoort ivm assimilatie en integratie maar alleen als er blijkbaar wat te halen valt. Dat deel is wel goed geintegreerd.

 3. zomaar

  het zou te gek voor woorden zijn , als Wilders omtrent zijn uitspraak vervolgd gaat worden .

  Wilders STELDE ZIJN VRAAG op een bijeenkomst van de PVV , waar de (linkse) media aanwezig was !.

  de media heeft deze vraag van Wilders, tot zeker twee weken lang elke dag aan het volk getoond , in elk praatprogramma en in elk nieuws bericht , werden wij dus ook de belangengroepen en de betreffende Marokkanen hiermee geconfronteerd , tot het moment er voldoende aanklachten tegen Wilders binnen waren!, dit is een FEIT .

  daarbij een van de drie rechters is bevooroordeeld , gezien haar eerdere uitlatingen over de heer Wilders.

  afin ik verwacht dan ook dat onze linkse vrind Rutte, aangeklaagd gaat worden door hetzelfde OM !, hij richtte zich expliciet met zijn PLEUR OP! , tot een bepaalde groep Turken binnen onze samenleving !!.

  dus burgervader van Nijmegen jou zie ik dus met je gevolg in optocht (onder aandacht van de media ) , naar het bureau wandelen om aangifte te doen tegen Rutte.

 4. poldi

  Onze Mark Rutte oftewel katindezak heeft gisteren in de APB even kunnen proeven hoe Geert Wilders zich al jaren voelt!
  Gewoon gelijk hebben maar door de hypocriete en hysterische policor gemangeld worden!!!!!
  En daarbij spant de hypocriete huichelaar Buma de kroon.

  1. zomaar

   Buma heeft de koran naast de bijbel , op zijn nachtkasje liggen , gaf hij toe tijdens het debat.

   dus hij is voorbereid op de bezetting van ons land door de islam !, komt er dan een haatbaard verhaal halen bij hem , kan hij altijd nog zeggen ik vindt de bijbel makkelijk en zo lekker dik , zit ik nooit zonder papier op de plee !.

   en omgekeerd komt de pastoor of dominee , is de koran voor hem zo makkelijk op de plee .

   hieruit zien wij het farizeeër gedrag van de christenen , zijn heel buigzaam staan nu al diep voorover , voor eigen gewin offeren zij hun eigen dochters (vrouwen) op.

 5. Ni28

  Belachelijke politieke proces aangespannen door linkse partijen die de medewerking gaven aan moskeeën om handtekeningen te verzamelen. Vergelijkbaar met wat Erdogan nu in Turkije doet dus linkse partijen moeten Erdogan niets verwijten. Andere politici hebben inmiddels ergere uitspraken gedaan en die worden niet vervolgt. Het is een schande voor de rechtstaat om een proces als deze te voeren. Wilders is overigens de enige vrijheidsstrijder die de islamisering tegen wilt gaan. De rest roept maar wat maar zij menen er niets van. Vol mond over de onwil om te integreren op een kant maar twee paspoorten toestaan op de andere kant. Dat vloekt met elkaar en werkt de echte integratie niet in de hand. Niemand hoeft zijn moederland vergeten maar om te integreren moet je keuzes maken. Met twee paspoorten lukt het niet want je eet van twee walletjes en gaat selectief winkelen zoals Rutte zelf al zei. Zet die mensen voor een echte keuze en blijf niet pappen en nathouden. Want dan krijg je nog meer Turkse vlaggen op de Erasmusbrug.

 6. J.C.

  Dat Kuzu van DENK met z’n Turkse achtergrond en Jesse Klaver (GL) met z’n Marokkaanse achtergrond te hoop lopen tegen tegen het “pleurt op” van de Nederlandse Minister President van het kabinet Rutte II is nog wel te begrijpen. Zoiets zeg je niet tegen hun vredelievende achterbannen. Maar dat Samsom (PvdA), Pechtold (D66), Roemer (Flapdrol SP) en de fractieleiders Buma, Seegers, Van der Staaij van de drie niet zo christelijke politieke partijen dit deden, louter en alleen uit electorale overwegingen, is ten hemel schreiend. De enige, die oprecht was, was de heer Wilders (PVV), die zich wel zei te vinden in de uitspraak en die vervolgens als enige scherp vroeg “maar wat ga je ermee doen?”. Rutte gaf in verhulde woorden toe dat hij dit uit electorale overwegingen had geroepen. Hoe hypocriet wil je het allemaal hebben. Wat een nepzooi. En die “overbezorgde” Tweede Kamerleden lieten Rutte er gewoon mee wegkomen, hetgeen in volkomen tegenspraak was met hun felle reacties. En dat beeld hebben we vaker gezien de afgelopen Rutte II jaren. Kortom: nep, nep, en nog eens nep.

  Denk goed na op welke partij u stemt op 15 maart 2017 of eerder.

 7. Niek

  Nog even volhouden beste Geert! Je bent allang onze held, al 12 jaren dat je in gevangenisschap leeft, terwijl je voor ONS voor vrijheid strijdt!

  Een troost is, minder minder Pinokkiogehalte straks in Maart,
  en meer meer zetels voor de PVV!

 8. HdK

  ZIJN WIJ NOG WEL EEN RECHTSTAAT?

  6400 formulieren, opgesteld en verspreid door NL politiebureau’s!, deels ingevuld in Moskeeen, waarvan de bedoeling vaak niet duidelijk was, deels ingeleverd door analfabeten, daaronder zelfs duplicaten, afwijzing van alle gevraagde deskundigen voor dit proces, daardoor te weinig voorbereidingstijd, te beoordelen door D’66 rechters, waarvan er 1 al anti-Wilders uitlatingen deed VOOR het proces.
  In een land waarin de MinPres rustig ‘PLEUROP’ tegen een bevolkingsgroep kan zeggen.
  In een proces waarin Wilders op verkiezingstour een vraag stelde aan het publiek en niet zelf het gewraakte antwoord gaf.

 9. nick

  Hypocriet Nederland en zijn rechtstaat maakt zich in deze volstrekt belachelijk.
  De waarheid en werkelijkheid komt altijd boven.
  Links Nederland dacht op deze manier van Wilders af te komen, wat ze veroorzaakt hebben is hilarisch!
  Dat men nog steeds niet doorheeft dat hoe meer ze Wilders proberen weg te zetten, hoe meer mensen de valse leugens van links met zijn heulende media doorkrijgen.
  Men dacht het proces te rekken tot tegen de verkiezingen in de hoop Wilders te schaden, men bereikt het tegenovergestelde.

  OM zou er goed aan doen dit zeer zeker politieke proces snel niet ontvankelijk te verklaren voordat ons land nog meer voor gek staat. Je zou bijna hopen dat ze zo stom zijn en het wel door laten gaan. Meer, meer, meer, aandacht voor Wilders en meer meer meer stemmen op de PVV.

 10. Ali Yas

  “De timing van het proces komt Wilders overigens niet slecht uit.”

  O nee? Het voorkomt in elk geval dat de man zich volledig op de campagne en op het leiden van zijn partij kan richten. Zelf zegt hij in elk geval dat het hem *niet* goed uitkomt en ik zou niet weten waarom Paul het beter weet dan Geert.

 11. Ruud Steunassen

  Het OM = overheid. Rechters = overheid. Politie = overheid.
  Voorgedrukte formulieren van de politie = Formulieren van de overheid.
  Vijand van het volk = de overheid.
  Straks als het burgeroorlog is.
  Volk tegen overheid en haar islamitische knokploegen.

 12. Ruud Steunassen

  Die zijige slijmbal van een Buma smeekte bijna of Rutte zijn uitspraak op persoonlijke titel wilde doen in plaats van als minister-president.
  Walgelijk figuur die Buma.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.