Conservatieve prominent Paul Cliteur steunt Forum voor Democratie

Geen categoriesep 25 2016, 18:00
Het Forum voor Democratie van Thierry Baudet kan rekenen op de steun van Paul Cliteur, de bekende conservative columnist en filosoof.
Voor Baudet is dat natuurlijk een bijzonder belangwekkende ontwikkeling. Het is namelijk van het grootste belang dat hij vanaf dag één laat zien dat het Forum een serieuze partij met evenzo serieuze mensen is. Cliteur geeft het Forum dat serieuze imago -- meteen vanaf de start. Geen wonder dus dat Baudet Cliteurs wervingsvideo meteen online zette na de aankondiging dat het Forum de politiek in gaat.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/779974643017023488
Cliteur is letterlijk al decennia een bekende naam in politieke kringen. Zo was hij curator van de Teldersstichting -- het wetenschappelijk bureau van de VVD, uit de tijd dat die club nog daadwerkelijk liberaal was -- en voorzitter van het Humanistisch Verbond. Op 22 maart 1989 op het proefschrift "Conservatisme en cultuurrecht." In het verleden schreef hij columns voor Trouw (toen die krant nog daadwerkelijk gelezen werd) en had hij een gesproken column op Buitenhof. Met name die gesproken column was behoorlijk invloedrijk. Hij gaf die positie uiteindelijk vrijwillig op omdat hij zich beknot voelde door de politiekecorrectheid: hij kon niet zeggen wat hij vond over immigratie en de islam in het algemeen. Omdat hij een man van principes was (en is) besloot hij om er dan maar de brui aan te geven en op zoek te gaan naar andere podia. Een prima besluit.
Natuurlijk betekent dit niet dat we nu van vreugde moeten opspringen en hosanna moeten roepen onder het motto: dit wordt een groots succes! Dat is afwachten. Maar we doen er wel degelijk verstandig aan om het Forum serieus te nemen en de partij vanaf nu op de voet te volgen.
Oh, en aandacht voor democratische vernieuwing -- waar de partij zich op richt -- is altijd positief, ook als je het niet eens bent met alle standpunten van deze nieuwe partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten