Daar gaan we: zorgpremies worden volgend jaar tóch fors duurder

Geen categoriesep 27 2016, 8:00
We hebben het over zo'n 120 euro per jaar. 120.
Edith Schippers beloofde onlangs dat de kosten van onze zorgverzekeringen min of meer hetzelfde zouden blijven, maar dat blijkt niet waar te zijn:

Nieuwe premies voor de zorgverzekering van 2017 gaan Nederlanders hoofdpijn bezorgen. De eerste premie die vandaag in De Telegraaf wordt bekendgemaakt, stijgt met 9,4%, veel harder dan de 3,5% die het kabinet op Prinsjesdag voorspelde.

De premie van zorgverzekeraar DSW stijgt van 98,75 euro naar 108 euro per maand. DSW maakt elk jaar als eerste de zorgpremie bekend een week na Prinsjesdag. Hiermee zet de DSW-baas Chris Oomen de toon voor andere verzekeraars die vaak pas half november met hun premies komen.

En DSW komt met een prima verhaal: de staat wil meer gebruik van innovatieve medicijnen. Prima, maar dat kost geld. Ook wordt het basispakket uitgebreid wat, het zal de staat verbazen, óók geld kost. Tenslotte nemen de kosten voor DSW toe vanwege wijkverpleging.
Een logisch verhaal dus, maar er is meer. Volgens DSW zijn de miljardenreserves van verzekeraars namelijk ook fors geslonken. Daardoor hebben verzekeraars minder geld over om verzekeringen kunstmatig laag te houden. Ter vergelijking: in 2015 investeerde DSW 145 euro per verzekerde om dat doel te bereiken. Dit jaar is dat nog maar 94 euro.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten