Donald Trump gaat af in eerste debat

Geen categoriesep 27 2016, 9:00
Volgens de Nederlandse media was het een heel spannend debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton vannacht. Niets is minder waar. Trumps eerste vijftien minuten waren redelijk, daarna werd het met de minuut slechter.
Trump was met name slecht toen hij het over Rusland, Poetin, en hackers had. Hij verdedigde Poetin de hele tijd, en zei iets over dat niemand weet wie erachter de hacks van de Democratische Partij zit: een hacker van 180 kilo of Rusland. "Who knows?"
Nou Trump, iedereen weet het, waaronder de FBI. Het is Poetin. Dat is geen geheim meer. Amerikanen willen een president die optreedt tegen dat soort autocraten.
Ongelooflijk genoeg veegde Hillary zelfs de vloer aan met Trump toen het over buitenlands beleid ging. Trump had het er zelfs over dat hij een beter 'karakter' en 'temperament' had om president te worden, terwijl dat juist zijn grote zwakte is. Hillary vernietigde hem vervolgens totaal door hem met enkele uitspraken te confronteren die hij eerder tijdens de campagne deed. Trump kon haar vervolgens alleen nog maar vaak onderbreken ('wrong, not true!'), waardoor hij eerder op een bullebak dan een serieuze kandidaat leest.
"Een man die losgaat door een boze tweet moet vooral niet in staat zijn om een nucleaire oorlog los te laten op de wereld," zei Hillary. Het was pijnlijk, maar vooral ook waar.
En dat was nog niet eens alles. Tijdens het debat schepte Trump ook op dat hij inderdaad misbruik maakte van 'de kleine man' om zichzelf te verrijken. Ook stelde hij dat hij Obama dwong om zijn geboortecertificaat vrij te geven omdat "Hillary dat niet kon": dat onderwerp is problematisch omdat mensen het een racistische aanval op Obama vinden. Hij wil dat NAVO een beleid wijzigt dat altijd bestaan heeft. En, oh ja, hij gaf ook nog toe dat hij inderdaad beschuldigd werd van racistische discriminatie maar dit buiten de rechter om regelde: hij kocht het af 'zonder een officiële schuldbekentenis.'
Daar schep je over op?
Zoals de conservatieve commentator en columnist Steve Deace schrijft:

She would've dominated the debate more if she'd have talked even less. But her number one goal -- to bait Trump into being Trump -- worked. Once she challenged his manhood that he's not really that rich, Trump was unhinged the rest of the night. Even going so far as to say Sean Hannity confirmed for him what his own opinion on Iraq was. I cannot even imagine what voters who watched this must've thought. We'll really find out how much people truly hate Hillary, because Trump offered them nothing else.

The smartest thing said all night was when moderator Lester Holt said towards the end of one of Trump's nonsensical diatribes "I think it's time to move on."

So say we all.

Trump deed het steeds beter in de peilingen, maar de kans is groot dat dit debat Hillary weer een behoorlijke voorsprong bezorgt. En dat komt niet door haar eigen kracht, maar doordat ze Trump minutenlang liet spreken, waardoor hij zichzelf steeds weer in de problemen bracht. Hoe meer hij zijn mond opendoet, hoe slechter hij presteert.
Ongelooflijk genoeg lachte Hillary hem op een gegeven moment zelfs uit, namelijk toen hij een conservatieve radio presentator citeerde omdat die hem gelijk had gegeven. Die commentator heet Sean Hannity en wordt door niemand serieus genomen omdat hij zichzelf totaal heeft weggecijferd om Trump te helpen. Triest, triester, Trump.
Hoe dan ook, wat dit debat vooral duidelijk maakte is dat Amerikanen geen goede keuze hebben. Hillary is een linkse extremist, Trump is een enorme gek. Wie het ook wint (en ik zet mijn geld na vannacht echt op Hillary), Amerika zal uiteindelijk slecht af zijn. En dat is ongelooflijk jammer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten