Merkels CDU wordt compleet weggevaagd bij verkiezingen deelstaat Berlijn

Geen categoriesep 18 2016, 21:00
Ondertussen doet Alternative für Deutschland het weer geweldig. Het CDU moet daarom rekening houden met een grote nederlaag bij de landelijke verkiezingen volgend jaar.
Angela Merkels idiote immigratie- en integratiebeleid (Wir schaffen das!screen-shot-2016-09-18-at-20-13-34
Het CDU verliest dus zo'n vijf procent (iets meer zelfs). De sociaaldemocratische SPD (de Duitse versie van de PvdA) verliest ook, maar dat zal ze daar minder uitmaken: ze zijn immers nog steeds de grootste in Berlijn, en in de politiek gaat het, net als in de sport, om winnen. Als het even kan doe je dat natuurlijk het liefst met 5-0, maar als puntje bij paaltje komt is 1-0 ook goed genoeg.
Ondertussen heeft het AfD meer dan 10 procent van de stemmen binnengehaald, wat betekent dat ze plaats zullen nemen in hun tiende deelstaat-parlement:
https://twitter.com/Schuldensuehner/status/777543660997148672
Het is daarbij opvallend dat het AfD op meer dan tien procent uitkomt in West- en Oost-Berlijn... maar dat de partij toch echt populairder is in het oostelijke (en ex-Sovjet) gedeelte van de stad.
https://twitter.com/dld_nieuws/status/777554754780168192
Kortom, Merkel zit tot aan haar nek in de problemen. Haar partij levert overal fors in, en dat komt grotendeels door haar eigen falende immigratiebeleid, waar het AfD terecht van weet te profiteren.
Dan een moment van zelfreflectie: hoe kan het dat Merkel wél wordt afgestraft maar dat de Nederlandse kiezer de laatste tijd toch weer opschuift in de richting van de VVD, dat er net zo'n puinhoop van heeft gemaakt als Merkel -- en als je naar andere beleidsterreinen kijkt veel erger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten