Miljoenennota uitgelekt: het kabinet is trots op een flutresultaat

Werkloosheid blijft hoog, economische groei blijft laag, inflatie stijgt.

De Miljoenennota is uitgelekt en dus is het weer analyseren geblazen. De Telegraaf had dit jaar de de Miljoenennota als eerst in handen. De krant van wakker Nederland is zó blij met de primeur dat de berichtgeving wel érg positief is. De cijfers zijn namelijk een dikke tegenvaller voor de gemiddelde Nederlander. Een overzicht.

De werkloosheid is lager dan eerder voorspeld. In plaats van 560.000 werklozen, wordt dit aantal nu op 555.000 geschat. Nou nou, een hele prestatie. Wat een ongelooflijke meevaller zeg, maar niet heus. Ook in 2017 zullen er dus meer dan een half miljoen mensen niet aan een baan komen. Dat komt onder meer door de abominabele economische groei. Die komt op 1,7 procent, net zoveel als dit jaar. De groei blijft dus laag, en dat is een behoorlijke domper. De inflatie stijgt namelijk wel met 0,5 procent.

De werkloosheid blijft hoog, de economische groei blijft laag, en de inflatie stijgt. Een flutresultaat, maar het kabinet is er trots op:

“Minister Dijsselbloem van Financiën schrijft in zijn voorwoord van de begrotingsstukken blij te zijn met de positieve cijfers”

Positieve cijfers? Welke positieve cijfers? Moeten wij blij zijn met een economische groei van 1,7 procent? Dat is toch een groei van niets. Het past Nederland niet om genoegen te nemen met zulke schamele cijfers. In Noord-Korea zouden ze misschien trots zijn op zo’n resultaat, maar in Nederland mogen we toch wel wat meer verwachten?

Het voorwoord van Dijsselbloem geeft aan dat het kabinet de staat van de Nederlandse economie totaal niet serieus neemt. De cijfers zijn ronduit teleurstellend, maar onze regering speelt mooi weer. In plaats van blij te doen, zouden ze de problemen serieus moeten aanpakken! Als we nu lui achterover gaan zitten, komt het natuurlijk nooit goed met de economische groei.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wim

  Maar het werkt wel, ik zit te wachten op iedereen een Volkswagen.

  1. Anna

   Wim. Een “volkswagen?” Duitsland is Duitsland niet meer.

 2. poldi

  Met Frits Wester als trekpop van het kabinet.
  De geschiedenis herhaald zich elke keer vlak voor de verkiezingen weer. Elke Prinsjesdag voor de verkiezingen staan we met de economie en met de werklozen er heel rooskleurig voor. Het is alleen zo jammer dat na de verkiezingen er plotseling weer tegenvallers zijn waardoor de cijfers weer niet zo rooskleurig zijn.

  Over een breed front wordt ons weer een achteraf lege worst voorgeschoteld.

 3. van Urk

  Werkloosheid gedaald. Logisch als mensen op een gegeven moment uit de werkloosheidsregelwetgeving vallen en nu in de bijstand moeten gaan lopen. Zo kan ik theoretisch ook iets beweren wat eigenlijk in de praktijk dus niet klopt. Maar dat zijn we wel gewend met al die cijfers klopperij van de overheid die nooit de echte waarheid in de praktijk kenbaar willen maken. Inderdaad 1,7 procent is gewoon een toevallig klein piekje door samenloop van omstandigheden. Een nieuwe recessie kunnen we met die 1,7 procent zeker niet opvangen om te voorkomen dat we als volk niet weer met destrastreuze bezuinigingen komen te staan.

 4. Anna

  Hebben ze de nieuwe verrijking die nooit aan het werk komt en levenslang afhankelijk van onze goed opgebouwde verzorgingsstaat ook meegeteld. Volgens PvdA en VVD staan we er prima voor. Op scholen veel hoofddoeken en zwart. Vrijheid en vrijheid van meningsuiting zelfs op universiteiten in de ban, meer en meer no-goareas. Onveiligheid, islam en immigratie loopt voorspoedig met dank aan regering PvdA/VVD.

 5. Ni28

  Bij de miljoenen nota hoort ook een roze bril. Het uitlekken hoort bij het plan om alvast te kijken hoe men reageert. Met verkiezingen in aantocht moet deze nota optimisme uitstralen maar wat voelen wij eigenlijk van al dat optimisme? Niets natuurlijk want er valt niets optimistisch te voelen in de dagelijkse realiteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.