Onze kinderen vogelvrij verklaard: Nederturken sturen lijsten met 'Gülen-leerlingen' naar Turkije

Geen categoriesep 01 2016, 16:00
Een schimmige commissie van Nederturken heeft de aanval geopend op de meest onschuldigen in elk conflict: kinderen.Soms zijn er van die berichten die je vol ongeloof brengt, en dit is er absoluut één van. Deze week besloot Turkije om doodleuk een lijst te publiceren met organisaties in Nederland die gerund zouden worden door aanhangers van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen, die inmiddels tot nationale vijand nummer 1 van Turkije verworden is. Het devies was: Nederturken, boycot deze organisaties als je trouw wilt zijn aan je land. Lees: aan president Erdoğan. Dit alles gebeurde ondanks - of misschien juist mede doordat - onze Mark Rutte tandenloos protesteerde tegen de recente Turkse inmenging in ons land.
Het proberen te schaden van organisaties is echter een ding. Het Erdoğan-kamp lijkt echter alle morele bezwaren overboord te hebben gegooid hier, en heeft de aanval geopend op de meest kwetsbare groep in onze samenleving: onze kinderen. Jawel, een uiterst schimmige commissie genaamd "Veilig naar school", gerund door Nederturken, heeft het lef gehad om verschillende lijsten met Amsterdamse leerlingen op te stellen. Op deze lijst zou staan wie van de leerlingen Gülen aanhangt en wie er achter Erdoğan staan. Je leest het goed: op deze papiertjes worden kinderen, waarvan 99% nog geen enkel politiek besef heeft, ingedeeld in twee kampen die in niets minder dan een staat van oorlog verkeren. De lijsten zouden ook met de Turkse regering gedeeld zijn, en God mag weten wat die daarmee zal gaan doen.
De gemeente Amsterdam maakt zich terecht zorgen om deze lijsten en heeft dan ook justitie ingeschakeld. Hoewel Amsterdam aangeeft leerlingen op haar scholen te willen beschermen, vraag ik mij af in hoeverre ze wat kunnen uithalen tegenover de lange arme van de Turkse bemoeienis. Na de coup die Turkije deze zomer op haar grondvesten deed schudden, leeft de strijd tussen de voormalige bondgenoten als nooit tevoren in de Turkse diaspora. Hoe zij deze oorlog uitvechten moeten ze wat mij betreft zelf weten: beide kampen hebben genoeg op hun kerfstok dat ik weinig medelijden heb met welke zijde dan ook. Het betrekken van kinderen is echter toch echt een stap te ver. Ik heb dan ook maar één boodschap voor de smeerlappen die achter deze actie zitten: blijf van onze kinderen af!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten