Rutte heeft ze echt niet meer op een rijtje: “Geen aanwijzing voor Turkse inmenging”

In een week waarin het nieuws vol stond van berichten over Turkse bemoeienis in Nederland, komt onze premier met het enige bericht wat geen enkele Nederlander nu serieus kan nemen: er is helemaal geen sprake van Turkse inmenging!

De dagen van Mark Rutte zijn geteld. Na de uitspraak die hij vrijdagmiddag op zijn wekelijkse persconferentie deed, is er geen enkele mogelijkheid om deze man nog echt serieus te nemen. De afgelopen tijd stond in het teken van de lange arm van Ankara (lees: president Erdoğan), dat niets liever wil dan Turken die niet in Turkije wonen alsnog te beïnvloeden. Er wordt openlijk oorlog gevoerd tegen staatsvijand nummer 1, Fethullah Gülen. Die man zelf zit veilig en wel in de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat er geen koppen zullen rollen. In tegendeel: de aanval is geopend op iedereen die Gülen een warm hart toedraagt, of het nou om organisaties, scholen of zelfs kinderen gaat.

De Turkse regering doet hierbij absoluut geen moeite om haar rol hierbij te verbergen. Ze hadden dat best kunnen doen, maar kozen voor ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’. Het staatspersbureau wordt gebruikt om lijsten van Nederlandse Gülen-aanhangers te verspreiden over de Turkse diaspora, en daar bindt men daar geen doekjes om.

Gelukkig hebben we altijd nog Mark Rutte, die ziet wat wij allemaal kennelijk niet zien. Het ophitsen van zijn aanhang om een klopjacht op Gülen-aanhangers te starten heeft natuurlijk niets te maken met het verhogen van de spanningen hier, of het bemoeien met de levens van Turken die hier, en niet in Turkije leven. Ik ben zo blij dat onze verlichte leider ons dat duidelijk heeft kunnen maken: zo te zien heeft hij nog wel iets geleerd van zijn laatste staatsbezoek aan Turkije.

Maar laten we niet flauw zijn, ergens heeft hij immers ook wel gelijk. Het klopt Mark, er is geen sprake van aanwijzingen voor Turkse inmenging. De regie vanuit Ankara is zo duidelijk dat er gewoon sprake is van Turkse inmenging, en daarmee is alles gezegd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. 1Sarko2

  Als aanvulling 🙂

  Toch waarschuwt de premier Ankara nogmaals zich niet met Nederlandse aangelegenheden te bemoeien. “In de nasleep van deze coup willen we samenwerken met Turkije, maar wij kunnen niet accepteren dat er inmenging is vanuit Turkije in Nederlandse aangelegenheden. Dat is de grens die wij als kabinet bewaken.”

 2. Houtlijm

  Als er sectie op het lijk van Rutte wordt gepleegd, komen er radertjes, draadjes, sensoren en chips met artificiele intelligentie tevoorschijn. De ‘man’ is het levende bewijs van de katvanger, stropop, buiksprekerspop, zetbaas en filiaalhouder. incompetent, leugenachtig en verdorven: Nederland is verloren. Maar….: alles kan anders worden op 15 maart 2017!

 3. 1Sarko2

  ”Maar….: alles kan anders worden op 15 maart 2017!”
  Ja een 4 of 5 partijen kabinet met Mark aan het roer.
  Zie het wel zitten.

  1. ceteris paribus

   De hoop dat het op 15 maart allemaal anders wordt en de Grote Blonde Leider orde op zaken gaat stellen is groot.

   Laten we de hoop levend houden, het brengt vreugde.

   Straks zijn er weer verkiezingen en is het weer uit met de pret.

   1. Ali Yas

    “Straks zijn er weer verkiezingen en is het weer uit met de pret.”

    Ceteris begaat hier waarschijnlijk een Freudiaanse vergissing. Ook hem stemt de gedachte aan nóg een kabinet-Rutte niet tot vrolijkheid.

    1. ceteris paribus

     Vrolijkheid is een groot woord, beste heer Yas, maar ik zou zeker bedroefd zijn als er geen Kabinet gevormd zou moeten worden met de PVV.
     Ik zou een volgend kabinet onder leiding van Rutte wel gewenst vinden. De kans is groot dat het een kabinet met drie of meer partijen gaat worden en ik kan geen staatsman bedenken die beter in staat zal zijn zo’n gecompliceerde coalitie bij elkaar te houden.

 4. Ni28

  Rutte is niet alleen een pathologische leugenaar maar ook erg dom. Hij heeft meer aandacht voor problematiek van achterklap roddelrubrieken op TV dan de echte actualiteit. Zondag krijgt hij nog extra verkiezing zendtijd van de VPRO waar hij zijn menselijke kant gaat presenteren en de domme kiezer paaien. Degene die van openlijk bedrog houdt zal zeker kijken.

  1. 1Sarko2

   Kijk er naar uit- inkijkje Rutte
   Wilders heeft dat lef niet…

 5. Anna

  Mark Rutte bevestigt weer dat hij een beroepsleugenaar is. Hij gaat ervan uit dat de bevolking niet goed snik is ondanks hun goede opleidingen en internet. Wil de VVD de Turkse kiezer strikken. Nou dan zullen ze er nog achter komen zoals de PvdA.

  1. 1Sarko2

   Zeg Anna, als je de leer van Geert niet volgt ben je niet goed snik..
   Blij dat de meerderheid niet goed snik is 🙂

 6. Ruud562

  Die Rutte is een grote leugenaar die, samen met zijn politieke kornuiten, ons al jarenlang besodemieterd! Met alle gevolgen voor ons! En zijn opmerkingen suggereren twee feiten: of hij is geestelijk gestoord (wat ik bij zo’n liberaal niet opmerkelijk vind, gezien hun structurele kortzichtig- en domheid) of hij heeft uit politieke en egocentrische overwegingen volkomen lak aan het volk dat hij moet dienen. Het volk dat hem wel (financieel) in het zadel houdt! Joost zal het weten! Waar is Joost??

 7. Wim

  Ik zie nog maar een oplossing voor dit volk, de Noord-Koreaanse SP knoet met blonde Lilian als meesteres met hoge laarzen en een zweepje.

  1. 1Sarko2

   Moeilijke tijden, zelfs Wim is het geloof in Geert verloren.
   Zelfs de favoriet Blog DDS is Geert ontrouw……..
   Waar gaat dit heen….. 20 zetels voor Geert en geen deelname in regeringscoalitie.

 8. Ruud Steunassen

  Zijn er aanwijzingen voor satanische inmenging in de hersenen van Pinokkio?
  Zou hij weleens meegedaan hebben aan een ritueel kinderoffer? Het is al te toevallig dat Isis zowel de godin van de EU-elite is, als dat Isis de naam is van een groepering die in naam van een pedofiel vrouwen en kinderen aanrandt, verkracht, verhandelt en offert.
  Over onze elites doen sinds Dutroux vreemde verhalen de ronde m.b.t. pedofilie en rituele kindermoorden en vermenging van boven- en onderwereld. Het is dan ook niet zo raar te denken aan een verbinding tussen de religie van Erdogan en die van o.a. Rutte en zijn bazin de heks Merkel.
  Men wil een nieuwe religie voor Europa en een nieuw volk voor Europa.
  Intussen verkeert Nederland in een voortdurende feestroes en rolt van de ene hype in de andere.

 9. Ruud Steunassen

  @Ruud562 “Joost zal het weten! Waar is Joost??”
  Joost is waar Rutte is en Rutte is waar Joost is. (Joost is een andere naam voor de duivel.)

 10. Ruud Steunassen

  1Sarko2
  Kijk er naar uit- inkijkje Rutte
  Wilders heeft dat lef niet…

  Inkijkje Rutte?
  Komt hij uit de kast dan?
  Zou hij het durven?

 11. zomaar

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26529580/__Aangiftes_om_Turkse_spanningen__.html

  zijn dit dan geen Turken ?, elke nieuwe groep mensen die door de linkse multiculturalisten binnen gehaald is en wordt , brengen spanningen uit hun voormalige samenleving mee !.

  de redenen hiervoor zijn , als je elke samenleving diverse tegenover elkaar staande groepen importeert , zij hun conflicten in hun nieuwe omgeving uit blijven vechten .

  ik persoonlijk had verwacht van Rutte als geschiedenis leerkracht hij dit toch erkent , dat hun Multi droom (de droom van links Nederland en Europa) , door het aantrekken van confronterende groepen tot een explosie komt , binnen onze samenleving.

  je importeert geen nieuwe mensen , je importeert explosieven , waar de oude oerbevolking onder te lijden krijgt !!.

 12. Ruud Steunassen

  @c.p. “Laten we de hoop levend houden, het brengt vreugde.
  Straks zijn er weer verkiezingen en is het weer uit met de pret.”

  Dat is nu precies de tactiek van de anti-democratische fascisten van de EU. Strelen (het feest van het stemmen) en slaan (beloften breken), strelen en slaan, strelen en slaan.

  Er zijn mensen die beweren dat je de fascistische overheden machtigt door te gaan stemmen. Ik ga steeds meer geloven dat dat nog de enige overgebleven waarheid is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.