Held Jacques Monasch gaat los: ‘Boerkini en hoofddoek is vrouwenonderdrukking’

Als PvdA-leden nog iets van gezond verstand hebben kiezen ze Jacques Monasch tot nieuwe lijsttrekker. Gelukkig voor de SP, D66 en GroenLinks hebben PvdA-leden dat niet.

Vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten: ik ben absoluut geen fan van de PvdA. Sterker nog, hoe eerder die partij kapot gaat, hoe beter. De sociaaldemocraten hebben Nederland al decennialang verzwakt en geknecht met hun politiekcorrecte, multiculturele droom van een enorm grote verzorgingsstaat. Als één partij het verdient om volledig ten onder te gaan dan is het de PvdA.

Toch komt er af en toe een PvdA’er langs die zowaar op mijn respect kan rekenen. Jacques Monasch is zo’n PvdA’er. Zie hier bijvoorbeeld wat hij vandaag in een interview met het AD zegt:

U vindt de PvdA te soft over integratie.
,,Er kan nog wel een tandje bij, ja. Als integratie je lief is, moet je de lange arm van Ankara een halt toeroepen. In Nederland is geen plaats voor Diyanet (Turkse staatsclub die imams betaalt voor 150 moskeeën in Nederland, red.). Kerken moeten zichzelf toch ook bedruipen? We moeten duidelijke morele grenzen aangeven. Zeggen wat de normen zijn. De boerkini en de hoofddoek: dat is een vorm van onderdrukking van vrouwen.”

Bij de PvdA zijn ook vrouwen die een hoofddoek dragen. Mag dat niet?
,,Als zij dat willen. Maar vraag mij niet als PvdA’er om het goed te keuren. Het is een door mannen en een geloof opgelegd kledingstuk. Ik zie nergens een man met een boerkini de zee in gaan. Wees daar gewoon duidelijk in. Dat hoort de lijn te zijn in de sociaaldemocratie. Ik sta voor emancipatie van de vrouw.”

Er is echt moed voor nodig om dit als sociaaldemocraat hardop te zeggen. Er zijn meerdere PvdA’ers die het stiekem denken, maar de meesten durven daar publiekelijk niets mee te doen. Want stel je voor dat je mensen boos maakt.

Monasch heeft daar lak aan. Hij gelooft dat een hoofddoek, en de boerkini al helemaal, een teken van vrouwenonderdrukking is, en zegt dat gewoon. Blijkbaar maakt het hem totaal niet uit of hij bepaalde leden van de partij-élite daardoor hoofdpijn bezorgt. Sterker nog, je gaat bijna denken dat hij dat juist extra prettig vindt.

Als de PvdA een comeback wil maken, en echt een rol van betekenis wil gaan spelen bij de komende verkiezingen, moet de partij Monasch kiezen als nieuwe lijsttrekker. Ik twijfel er werkelijk geen moment aan dat hij die partij terug aan de top kan brengen.

Gelukkig zullen PvdA-leden daar de moed niet voor hebben. Zodoende kijk ik uit naar een verkiezing waarbij de PvdA bijna weggevaagd wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Ni28

  Monasch solliciteert naar het plekje naast Wilders op het beklaagden bankje. Want achter zijn uitspraken voel je minder, minder. Ik ben benieuwd hoe deze Don Quichot wordt neergesabeld.

 2. Wachteres

  Het is de vraag of Monasch – mocht hij gekozen worden – nog dezelfde opvatting heeft.

  Gezien de taktiek van de partijen om vlak voor de verkiezingen de PVV te imiteren.

  Blijkbaar wil hij mensen raken die de PVDA verlaten hebben en richting PVV of SP zijn gegaan.

  Moedig is het in elk geval.

 3. Peter Selie

  Ach, uitgenaste linkse draaideur en criminele grachtengordel knuffelaar Jacques Monasch waarom geloof ik geen woord van wat je zegt, zou deze vertrouwensbreuk iets te maken hebben met het door jullie PvdA’ers gevoerde beleid sinds 10 over rood zijn intrede gedaan heeft. Goh wat een visie heb je toch, en nu met de verkiezingen voor de deur werp je als een rooie parkiet in de rui periode je besmuikte ideologische verenkleed af om na de verkiezingen wéér dezelfde achterlijke weg in te slaan met nieuwe gewortelde kinderpardons, jihad-gezinshereniging, meer geestelijke gezondheidshulp, hulp in de huishouding, voorrang op de sociale huizenmarkt, meer uitkeringen enfin het hele rooie rattenplan wat je met je randdebiele collega’s gaat afspreken om de sociale cohesie van Nederland nog verder naar beneden te halen. Misschien kun je een paar teruggekeerde jihadisten naar Marcel van Dam sturen want die zit erg verlegen om onbetaalde hulpen om zijn landgoed te onderhouden. Waarom vertrouw ik jou en je collega’s niet, zal het misschien toch met andere dingen te maken hebben?

 4. Gustaafff

  Als vrouwen zelf hoofddoeken willen dragen kun je ’t moeilijk onderdrukking noemen. En de meeste kiezen daar zelf voor.

  1. Vabis

   Want, jij hebt het hen allemaal gevraagd?

   1. Beukman

    Fatima Elatik heeft op mij nimmer een onderdrukte indruk gemaakt. Wel op jou?

    1. Vabis

     Op mij niet, van mij kan die paardekop sterven.

   2. Gustaafff

    Als zij een vrouwonderdrukkend geloof aan willen hangen doen ze dat maar. Is nog steeds hun eigen keuze.

    1. Wachteres

     Gelijk heb je, maar wel graag NIET in onze vrije westerse samenleving.

     1. Gustaafff

      Onze westerse samenleving is vrij, omdat iedereen mag geloven wat hij of zij wil geloven. Een ander verbieden zijn of haar geloof te belijden is de vrije samenleving de nek omdraaien.

     2. Wachteres

      Natuurlijk, daarom mogen de moslimmannen hun vrouwen en dochters blijven onderdrukken, mogen meisjes worden uitgehuwelijkt en wordt er zelfs niets aan vrouwenbesnijdenis gedaan.

      Dat noemen we de politiek-correcte vrijheid blijheid. Maar niet heus!

      https://www.youtube.com/watch?v=GHjBl-WcnTU

      De naiviteit van links is grenzenloos. Kijk eens rond op internet.

  2. Ni28

   Zij willen het zelf want anders zwaait er wat thuis. Dus zij willen het niet zelf maar door eeuwige intimidatie door de islam weten zij al niet beter.

  3. Peter Selie

   VROUWEN HEBBEN DE PLICHT ZICH TE VERZETTEN TEGEN DE HOOFDDOEK

   Door Blondemevrouw

   “O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun gewaden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijk om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen.” – Soera An-Noer (Het Licht) vers 31 + Surat Al-Ahzab 33:59

   De islamitische hoofddoek is niet slechts een kledingstuk met een al dan niet fleurig motiefje. Het is een duidelijk islamitisch symbool met een belangrijke boodschap, die niet alleen gericht is van moslima aan moslim, maar zijn weerslag heeft op alle vrouwen. Dus ook op niet-islamitische vrouwen.

   Voor wie duidelijk is waar de islamitische hoofddoek voor staat, is het onbegrijpelijk dat er zo weinig weerstand wordt geboden aan dit symbool. Met name vrouwen dienen zich massaal tegen de islamitische hoofddoek te verzetten. Maar dit verzet blijft tot nu toe uit. Onwetendheid? Desinteresse? Onderschatting? Opzet? Wat ligt eraan ten grondslag, dat vrouwen niet bereid blijken hun positie als vrouw met verworven vrijheden te beschermen?

   De islamitische hoofddoek staat voor het onderscheid tussen de islamitische vrouw en de ongelovige vrouw, opdat de islamitische vrouw voor (muzel)mannen duidelijk te herkennen is.
   Uit die herkenning vloeit voort dat de islamitische vrouw niet mag worden lastig gevallen, niet mag worden misbruikt.
   Uit die herkenning vloeit voort dat de ongelovige vrouw wél mag worden lastig gevallen, wél mag worden misbruikt.
   Zowel moslima’s die vrijwillig een islamitische hoofddoek dragen, als ongelovige vrouwen die zich niet tegen de islamitische hoofddoek verzetten, gaan akkoord met het islamitische feit, dat ongelovige vrouwen lastig gevallen, misbruikt en dus verkracht mogen worden. Het is als een sticker op het voorhoofd van vrouwen plakken: bij ongelovige vrouwen een sticker met “to rape” en bij islamitische vrouwen met hoofddoek “not to rape”.

   Je zou verwachten dat de feministische beweging zich stevig zou verzetten tegen de islamitische hoofddoek. Geen enkele vrouw verdient een sticker op het voorhoofd met “deze vrouw verkrachten is heel ok”. Toch zien we vrouwen zoals Asha ten Broeke de islamitische hoofddoek verdedigen alsof het dragen ervan een vrijheid van de islamitische vrouw betreft. Vrouwen zoals Asha verzetten zich tegen het beeld van de vrouw als lustobject. En daarom zien zij in islam kennelijk een bondgenoot. Onwetend of ongeïnteresseerd, met de prioriteiten geenszins op orde.

   De discussie gaat meestens over de vraag of islamitische vrouwen vrijwillig of gedwongen de hoofddoek dragen. Die discussie is niet relevant, want het is beide even erg. Moslima’s die vrijwillig de hoofddoek dragen, gaan dus akkoord met het islamitische feit, dat ongelovige vrouwen verkracht mogen worden. Deze ongelovige vrouwen kleden zich vanuit hun optiek als lustobject, verleiden de (muzel)man, dus moeten dan ook de consequenties daarvan (verkrachting) aanvaarden. Ook geven moslima’s die vrijwillig de hoofddoek dragen aan, dat zij zich ver verheven voelen boven de vrouwen die geen hoofddoek dragen. Zij geven dus dagelijks aan; “ik ben beter dan jij”. Moslima’s die gedwongen de islamitische hoofddoek dragen, worden onderdrukt.

   Nu de betekenis van de islamitische hoofddoek ondubbelzinnig duidelijk is, besef dan dat het verplichten van een meisje van slechts 8 jaar jong, een hoofddoek te dragen, een pedofiele uiting van islam is. Een (muzel)man die een 8-jarig meisje verwijt hem te verleiden door geen hoofddoek te dragen en haar daarom lastig valt en misbruikt, is een pedofiel. Dat wij in Nederland tolereren dat zulke jonge meisjes een hoofddoek dragen, is schandalig en onacceptabel.

   Alle vrouwen hebben de plicht zich te verzetten tegen de islamitische hoofddoek. Het heeft namelijk een directe weerslag op alle vrouwen die verworven vrijheden koesteren. Dit symbool dat staat voor wel of niet te verkrachten dient volledig uit het Nederlandse straatbeeld te verdwijnen. Accepteer geen sticker op het voorhoofd.

 5. Norman Corinth

  Monasch neemt in zijn opstelling en houding zoveel distantie van de eigen partij dat weinig leden hem nog als PvdA-partijlid zullen herkennen. Hij provoceert eerder dan met een gedegen eigen alternatief te komen.
  Ik veronderstel dat hij geen enkele kans maakt maar er wellicht wel in slaagt de eigen partij ferme schade toe te brengen. Voor de heer van der Galien, die naar eigen zeggen hoopt dat deze partij ‘kapot gaat’ zal dat wellicht goed nieuws zijn.

  1. Ali Yas

   “Hij provoceert eerder dan met een gedegen eigen alternatief te komen”

   Simon/Ceteris/Norman kan niet eens de probleemstelling verdragen.

 6. Floris

  Dit zal hem niet in dank worden afgenomen. Lees: Monasch zal op een zijspoor worden gezet.

  Hetzelfde overkwam Paul Scheffer nadat hij ‘Het Multiculturele Drama’ had geschreven.

 7. Beukman

  Monasch legt uit waarom een boerkini een vrouwenonderdrukkend kledingstuk is:

  “Het is een door mannen en een geloof opgelegd kledingstuk. Ik zie nergens een man met een boerkini de zee in gaan.”

  Ik zie ook nergens een man in een bikini de zee in gaan. Het is goed om te weten dat Monach de bikini een vrouwenonderdrukkend kledingstuk vindt. Hij lijkt me niet de juiste man om partijleider van de PvdA te worden.

  1. Anna

   Monasch denkt op deze manier de PvdAers die overgelopen zijn naar SP en PVV weer zullen gaan stemmen op de PvdAllochtonen. Iraniër en worstelaar Sander Terpstra wilde zich ook opgeven maar heeft zich toch teruggetrokken. Schrijft stukken op Joop.NL.

 8. Ni28

  Is Norman Corinth een misdadiger of niet als hij ons, ver van zijn huis, met zijn ideeën bombardeert?

  1. Peter Selie

   Norman Corinth is een fictief figuur uit een roman van Harry Mulisch ‘Het stenen bruidsbed’ die in de Tweede Wereldoorlog een boordschutter was van een Amerikaanse bommenwerper en deel nam aan het beruchte bombardement op Dresden in februari 1945. En figuur die heel erg duidelijk in de knoop zat en heen en weer geslingerd werd tussen goed en kwaad door zijn geweten. Eigenlijk wanneer men een identiteit aanneemt van zo’n gekreukeld psychotisch figuur, dan projecteert men zichzelf en identificeert zich met een ‘oorlogsmisdadiger’. Norman Corinth is dus uit de virtuele dood opgestane een vleesgeworden ‘held’ die een duidelijke associatie met de doodscultus heeft…

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_stenen_bruidsbed

   1. Beukman

    Peterselie is spul dat ik in kleine stukjes knip, door de knoflookboter mieter, op een crackertje smeer en langzaam oppeuzel.

 9. Floris

  De 2 linkse trollen beginnen al met het afserveren van Monasch…

  …je verwacht het niet.

  1. Beukman

   Voor Floris zijn mensen die opkomen voor het recht van vrouwen om zelf te bepalen hoe ze zich kleden “trollen”.

   1. Floris

    Er zijn vele redenen waarom ik jou een trol noem, Beukman.

    Je ziet het trouwens weer eens verkeerd. Monasch (noch ik) wil bepalen hoe die vrouwen zich kleden. Hij zegt duidelijk dat ze een hoofddoek kunnen dragen als ze dat willen.

    Het gaat over de oorsprong en de aard van dit kledingstuk en die is duidelijk vrouwenonderdrukkend. Ook als een vrouw er zelf voor kiest trouwens. Ze plaatst dan zichzelf in een ondergeschikte positie omdat ze denkt dat haar god dat van haar verlangt.

    Islam is een geestelijke gevangenis waarin vrouwen op allerlei terreinen wordt achtergesteld. In feite is de islam in strijd met (de geest van) de grondwet.

    En jij, de goedmens Beukman, keer ernaar en deed NIETS. Integendeel, je nam het op voor het kwaad. Daarom ben je een vuile bunzing, Beukman. Nog niet goed genoeg om de schoenen van Monasch te poetsen.

    1. Gustaafff

     Een moslima zal dat niet als vrouwonderdrukkend aanvoelen. Als zij een hoofddoek wil dragen moet ze dat vooral doen.

     1. Floris

      Soms niet, soms wel. Er zijn er ook velen die ertoe gedwongen worden. Door man, familie, sociale druk.

      Ben je op de hoogte van andere rechtsongelijkheden in de sharia tussen (onder andere) man en vrouw? En vind je dat wij dat maar moeten accepteren in onze samenleving?

      Ik heb een leestip voor je: http://www.demorgen.be/binnenland/oorlogsfotograaf-teun-voeten-weg-uit-molenbeek-dit-is-een-etnisch-religieuze-enclave-b0e89585/

      “”Hij noemt Laag-Molenbeek “een etnische enclave van een zeer gesloten gemeenschap”. “Daarop heeft zich een toenemend islamisme gevestigd, een onderstroom die steeds belangrijker wordt. Vrouwen krijgen de raad een hoofddoek te dragen, en als ze dat niet doen worden ze geïntimideerd.””

    2. Beukman

     Kan je het weer niet zonder gescheld af, @Floris? Probeer je toch eens te gedragen, man. Ja, ook als je een teringweek hebt gehad.

     Er zijn twee principes:
     1) Een vrouw bepaalt zelf wat ze wil dragen.
     2) Een vrouw bepaalt zelf waarom ze draagt wat ze draagt, en dat gaat niemand wat aan.

     Het zijn van de ene kant boze moslimmannetjes die haar de wet willen voorschrijven, en van de andere kant boze blanke mannetjes die hetzelfde willen. Een vrouw die wil dragen wat ze wil, moet dus vaak sterk in haar schoenen staan.

     Monasch concludeert uit het feit dat hij nog nooit een man in een boerkini heeft gezien dat het ding door mannen en het geloof is opgelegd.
     Aangezien ik nog nooit een man in een bikini heb gezien, zou ik met Monasch’s kortzichtige blik zomaar hetzelfde kunnen concluderen: de bikini is een vrouwenonderdrukkend kledingstuk.

     Als de ene vrouw zich volgens jou door haar geloof lichaams- danwel hoofdbedekkende kleding laat opleggen, terwijl de andere vrouw DIE HETZELFDE GELOOF AANHANGT dit niet doet, dan kunnen we dus concluderen dat het wat ingewikkelder in elkaar zit dan jij ons al jaren tracht voor te spiegelen.

     1. Norman Corinth

      @Beukman,

      Mijn complimenten voor deze zowel trefzekere als humoristische bijdrage. Touché, zou ik zeggen!

     2. Sniper666

      @ Beukman en andere trollen

      Helemaal juiste principes, in normale westerse perspectieven. Echter daar voldoet de islam niet aan, deze doctrine valt totaal buiten onze cultuur in alle opzichten.

      De islam erkent onze wetten niet, het volgt haar eigen wetten die staatsgevaarlijk zijn. Daarom moeten wij de islam als een aparte entiteit zien die buiten het kader van de normale wetgeving valt.

      De moslim vrouw is helemaal niet vrij om te dragen wat ze wil en u weet dat perfect.

     3. Beukman

      @Sniper
      De islam, de islam. Nederlandse moslims erkennen “onze” wetten wel degelijk, ze houden zich aan onze regels, en ze stemmen.
      Ik heb niet de indruk dat iemand Fatima Elatik verplicht om een hoofddoek te dragen. Je doet net alsof moslima’s zielige tutjes zijn die massaal onder de plak zitten van baardmannen. Ik kan je verzekeren dat dit niet zo is.

      Je stelt dat moslima’s niet vrij zijn om te dragen wat ze willen. Hoe ga je dat oplossen? Ze het dragen van bepaalde kledingstukken verbieden?

     4. Sniper666

      @ Beukman

      De islam, de islam. Nederlandse moslims erkennen “onze” wetten wel degelijk, ze houden zich aan onze regels, en ze stemmen.

      –> Onzin. U denkt dat dit zo is omdat ze stemmen? Nee Beukman dat bewijst niets.

      Ik heb niet de indruk dat iemand Fatima Elatik verplicht om een hoofddoek te dragen. Je doet net alsof moslima’s zielige tutjes zijn die massaal onder de plak zitten van baardmannen. Ik kan je verzekeren dat dit niet zo is.

      –> Begin niet over Fatima Elatik. Lees zelf waarom. https://nl.wikipedia.org/wiki/Fatima_Elatik

      Je stelt dat moslima’s niet vrij zijn om te dragen wat ze willen. Hoe ga je dat oplossen? Ze het dragen van bepaalde kledingstukken verbieden?

      –> De hele islam als staatsgevaarlijke doctrine bestempelen. Het is geen normaal geloof of religie.

      Beukman, nu een eerlijk antwoord graag! Stel dat u een leuke vrouw heeft, of lekkere dochters. Op een dag komt oom agent aan de deur vertellen dat uw vrouw of dochter verkracht is op beestachtige wijze door 3 moslim kansenparels (Zweden bijv. recent weet u nog?). Maar ze komen er mee weg en krijgen ook nog eens een schadevergoeding van de staat. Wat doet u dan als echte man?

     5. Beukman

      @Sniper
      Dat moslims stemmen en zich aan “onze” regels houden, zegt juist alles. Gereformeerde partijen hangen ook een geloof aan dat beweert dat hemelse wetten gaan boven wereldlijke wetten. Ook zij draaien echter mee in ons rechtssysteem. Hopelijk zet jou dit aan het denken. Er bestaat theorie. Daarnaast bestaat er zoiets als praktijk.

      Je link naar Fatima Elatik laat op geen enkele wijze zien dat zij wordt gedwongen om een hoofddoek te dragen. We kunnen er dus van uit gaan dat ze hem draagt uit vrije wil. Daar ga je met je dwang, het fabeltje der blanke mannen!

      Als mijn vrouw of dochters op een dag door jou worden verkracht of vermoord, dan weet ik niet of ik voor mezelf insta. Maar wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat seksueel geweld tegen vrouwen een universeel gegeven is? Ja, daar kan ik wel inkomen. Niet voor niets hebben ze in de metro van Mexico City aparte metrostellen voor mannen en vrouwen.

   2. Wachteres

    Beukie gelooft werkelijk wat hij zegt. Dat krijg je als je door politiek-correct geïnfliltreerd bent.

    1. Ali Yas

     Beukman valt te verwijten dat hij intellectueel op een voldoende hoog niveau staat om wel degelijk beter te weten. Hij is in staat onderzoek te doen en tot een helder inzicht te komen, maar hij *wil* dat niet. Daarmee is hij (passief) medeplichtig aan het kwaad dat de islam in Nederland aanricht. Ik zou hem aanraden zich snel te verbeteren, opdat hij zich niet over een paar jaar (of misschien al eerder) moet schamen voor wie hij nu is.

     1. Beukman

      Tja @Ali. Dank je voor het compliment, maar je zou natuurlijk ook zelf eens kunnen gaan twijfelen aan je eigen gelijk, nu iemand met de door jou opgesomde en niet mis te verstane kwalificaties, te weten Beukman, tot een andere conclusie komt dan jij.

     2. Ali Yas

      Nou Beuk, ik heb je intellectueel wel hoog zitten maar dat betekent niet dat ik ook je instelling waardeer. Voor het bereiken van de juiste conclusie is niet alleen een zekere cognitieve vaardigheid nodig, maar ook de wens de waarheid te weten te komen, zelfs als die niet in de kraam te pas komt. Die laatste kwaliteit onderscheidt de wetenschapper van de meeloper en de fantast.

      Teun Voeten kent de feiten: “Vrouwen krijgen de raad een hoofddoek te dragen, en als ze dat niet doen worden ze geïntimideerd.” Dat betekent niet dat alle vrouwen zich daar wat van aantrekken, maar daarin worden ze dan ook gesteund door de Belgische (en Nederlandse) wet. Je behoort echter te weten dat conformiteitsdrang in combinatie van bedreiging toch wel moeilijk te weerstaan zijn, zelfs als de vrouwen in kwestie liever ongesluierd over straat zouden gaan. Ook zou je moeten weten dat vrouwen de zo ontstane cognitieve dissonantie kunnen oplossen door zichzelf wijs te maken dat ze deze kleding ook echt zelf willen.

      Ondanks dit alles, Beukman, kies je ervoor tot de conclusie te komen dat de islamitische klederdracht die we zien niets met vrouwenonderdrukking te maken heeft. Dat is een intellectuele wanprestatie die je wordt ingegeven door de wens de islam als ongevaarlijk tijdverdrijf te zien.

     3. Beukman

      @Ali
      Het is duidelijk niet goed te praten dat er mannen zijn die vrouwen intimideren om hoofddoeken te dragen. Net zo is het niet goed te praten dat er mannen zijn die vrouwen intimideren omdat ze een hoofddoek dragen.
      Van staatswege de hoofddoek verbieden, daarmee los je het echte probleem niet op. Het echte probleem, dat zijn die twee groepen mannen. En o ja, ik wil best geloven dat die eerste groep groter en feller is.

      We willen toch dat vrouwen hun eigen keuzes kunnen maken? In dat plaatje past een verbod niet. Bovendien zijn we voor een kleinere overheid, niet een grotere, een overheid die zich niet overal tegenaan bemoeit.

      De emancipatie zal van de te emanciperen groep zelf moeten komen en niet van een bevoogdende overheid. Vrouwen zullen zich zelf moeten ontworstelen aan de bemoeizuchtige greep van mannen die voor hen willen bepalen wat ze wel of niet dragen.
      Monasch met zijn lulpraatje dat een vrouw er niet uit vrije wil voor kan kiezen om zich in een boerkini te hijsen (wat vind jij daar eigenlijk van?) is één van die bemoeizuchtige mannen.

 10. Peter Selie

  Asielcrisis kost België 1,3 miljard

  De kosten voor de opvang en de begeleiding van de vluchtelingen zijn in twee jaar verdubbeld, zo schrijft De Tijd vandaag.

  De grote piek van de vluchtelingencrisis is al even achter de rug. Maar de kosten van de extra opvang wegen dit en volgend jaar nog flink op de overheidsfinanciën. De federale overheid, Vlaanderen en Wallonië hebben dit jaar samen 1,3 miljard euro uitgetrokken voor het asiel- en migratiebeleid. Dat staat in de ontwerpbegroting van de federale regering. Het betekent bijna een verdubbeling in twee jaar tijd. In 2014 was dat nog 675,4 miljoen euro. Voor 2017 is nog eens 1 miljard euro ingeschreven.

  De federale overheid neemt van het totale bedrag voor 2016 1,13 miljard euro op zich. Het gros van de uitgaven gaat naar de opvang in de asielcentra (626,3 miljoen euro), de gezondheidszorg voor vluchtelingen (52,7 miljoen) en de administratie- en personeelskosten (194,6 miljoen). Er wordt ook 57,6 miljoen euro in rekening gebracht voor de Europese vluchtelingendeal met Turkije. Vlaanderen voorziet in 151,7 miljoen euro, voornamelijk voor onderwijs, taallessen en inburgering. In 2017 zakken de kosten opnieuw, naar 971 miljoen euro voor het federale niveau en 91,7 miljoen voor Vlaanderen.

  Er waren vorig jaar 35.451 asielaanvragen in België, het hoogste aantal sinds het vorige recordjaar 2000. De federale regering gaat voor 2016 uit van een daling naar 14.460 asielaanvragen, maar houdt voor 2017 opnieuw rekening met een opvallende stijging naar 23.503 aanvragen.

  Bron
  http://www.demorgen.be/

 11. H.Vaes

  Het kan verkeren.

 12. Gustaafff

  Overigens, dit gaat terugkomen als een boemerang. Onder de achterban bevinden zich veel types als Kuzu.

 13. ikweetwatikwil

  Als iedereen nu maar eens doorkreeg ,dat de ideologie islam niet in onze westerse samenleving past, schoten we op. Waar de islam verschijnt, is het de v, rede die verdwijnt. Dat zie je toch overal. Zelfs in onze Westerse samenleving.
  Ik vertrouw het niet helemaal met Monasch. Dat het op het ogenblik een rommelpot is bij de PvdA is duidelijk.

 14. Wachteres

  Ik ken ook meerdere moslima’s. Eén zei laatst openlijk tegen mij: “Wat zou ik graag een mooi sieraad willen dragen [ze keek naar mijn halsketting], maar ja, mag niet van mijn man”. En zij is niet de enige. Ze gruwt van de lange lorrige kleren die ze moet dragen.

  Maar natuurlijk komt het politiek-correct goed uit om te denken dat dit allemaal vrijwillig is. Dat sust hun geweten en geeft hen ‘een fijn gevoel’ in hun hoofd.

  Alsof er ook maar één vrouw vrijwillig in lange zwarte lorren loopt, waar ze nauwelijks doorheen kan kijken.

  De politiek-correcten begrijpen alvast niets van vrouwen. De vraag is:

  BEGRIJPEN ZIJ WEL IETS?

  1. Floris

   “Maar natuurlijk komt het politiek-correct goed uit om te denken dat dit allemaal vrijwillig is. Dat sust hun geweten en geeft hen ‘een fijn gevoel’ in hun hoofd.”
   ———————————————————————-
   Inderdaad, Wachteres. Deze mensen zijn zo intens laf, daar zijn gewoon geen woorden voor.

   1. Floris

    Nog een detail. In de bloedhete zandbaklanden lopen de heren in koel wit en de dames zeer vaak in zwart, dan krijgen ze het nog warmer. Dachten de politiek correcte laffe bunzings dat daar een andere reden voor is dan vrouwtje pesten?

    Deze verschrikkelijke en barbaarse religie is er van A tot Z op geconstrueerd om vrouwen te knechten.

    Maar in het westen zijn er nog altijd politiek correcte nuttige idioten met een vrachtwagenlading stront in hun ogen.

 15. Ruud562

  Die Jacques Monasch wordt pas geloofwaardig als hij die grachtengordelpartij; de PvdA, verlaat en aansluiting zoekt bij VNL of de PVV. Nu is het, al is het wel moedig je zo op te stellen in die walgelijke politiekcorrect en hypocriete eliteclub, pure verkiezingsretoriek!
  En, dat moet ik wel onderschrijven, hoofddoeken e.d. horen in deze maatschappij niet thuis, en zéker niet de paranoïde of labiele c.q. achterlijke lui die dit vanuit hun religie opleggen. Maar ja, voorlopig kunnen ze zich hier nog met duizenden vestigingen, mede dankzij die PvdA.

  1. Norman Corinth

   @ Ruud562

   Ik ben het met u eens, Monasch past met zijn ideeën beter bij islamkritische partijen als VNL en PVV. De opvattingen van die ik op dit onderwerp van hem vernam zijn niet in overeenstemming te brengen met het sociaal-democratische gedachtegoed.
   Monasch is een typisch voorbeeld van het mechanisme volgens welke je in het verlangen een eigen politiek profiel te zoeken je te ver kunt afdwalen van de politieke ideologie waar je uit voortkomt. We noemen dit verdwalen.

   1. Ali Yas

    “De opvattingen van die ik op dit onderwerp van hem vernam zijn niet in overeenstemming te brengen met het sociaal-democratische gedachtegoed.”

    In de ogen van Simon/Ceteris/Norman past een bekrompen religie met onderdrukking van vrouwen prima bij sociaal-democratisch gedachtegoed. Vreemd.

 16. poldi

  k hoop toch zo dat na de strijd tussen de kandidaat-lijsttrekkers heel Nederland de buik vol heeft van de PvdA.
  De allochtonen gaan waarschijnlijk toch al op Denk stemmen. Dus laat de rest van de kiezers die nog een beetje gezond verstand over hebben alsjeblieft naar de PVV overstappen. Dan blijft alleen nog een handjevol grachtengordelaars over en een paar BN-ers.
  Hopelijk te weinig voor 1 zetel.

 17. poldi

  Plagiaat
  =====
  Islam = islam.
  Er is geen gematigde islam (Erdogan).
  Zolang de PvdA het verzonnen woord “islamisten” blijft gebruiken, weten we zeker dat de PvdA niets zal ondernemen tegen de massale en ongecontroleerde import van mensen uit een vijandige cultuur, dat ze zullen blijven wegkijken bij aanrandingen, auto’s in brand steken en aanslagen.
  Ongelovigen mogen en moeten gedood worden als ze zich niet bekeren. Alles staat in de koran. Elke mohammedaan kan en zal op een gegeven moment naar de koran gaan leven. Ze wachten alleen maar op het juiste moment.
  Het woord “islamist” moet ons in slaap sussen. Meer is het niet.

 18. Niek

  gustaaafff, denktenktrol, umhz, tq1991, norman crent (onze nieuwe aanwinsten, regelmatig opnieuw slechte simonnicks), kotsiknots reetbus stik stante pede, simontrol cs, beukbral (homoschaduw vriend van simon), sarko samsombermans, sjonnie, rob enz, zekeris paradepis cs…

  (en waar bleven denktenktrol/simon wardy doosje, julius, svet, marieke, ‘het’ arie/annie aj1 ?)

  We hebben er heel wat gehad, soms trollen nog steeds hier! Maakt niet uit. Zelfde laken een burka, gajus allemaal van die globalistmulticult racistische aculturele wegmetons kerk; NIET lezen, totaal negeren als DDS zo lang wacht met bannen. Zonde van je tijd!!

 19. Sniper666

  @ Beukman

  A. Uw vergelijking tussen gereformeerden en islam gaat mank aan alle kanten. Onzin.

  B. Van die Fatima Elatik weten we dat het een PvdAllahtonen troll is. Lees nu eens goed man! Het dragen van een islam hoofddoek is jezelf conformeren aan de islam doctrine. Bovendien is onjuist voor een bestuurder vanwege scheiding tussen kerk en staat. Geloven doe je maar in je eigen tijd.

  U schrijft ; Als mijn vrouw of dochters op een dag door jou worden verkracht of vermoord, dan weet ik niet of ik voor mezelf insta. Maar wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat seksueel geweld tegen vrouwen een universeel gegeven is? Ja, daar kan ik wel inkomen. Niet voor niets hebben ze in de metro van Mexico City aparte metrostellen voor mannen en vrouwen.

  C. U geeft geen exact antwoord op mijn vraag. Deze bewegingen maakt u altijd. Zwak, uitermate zwak!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.