Hilarisch: Lodewijk Asscher wil ‘trots en sociaal’ Nederland door op te treden ‘tegen xenofoben’

Om zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA kracht bij te zetten is Lodewijk Asscher vandaag met een 7-puntenplan op de proppen gekomen. De kern van het plan is dat de vicepremier Nederland “trots en sociaal” wil maken.

In theorie klinkt dat natuurlijk geweldig mooi, maar er is één groot probleem: als een PvdA’er het woord ‘sociaal’ gebruikt weet je dat het “belastingverhogingen voor werkenden” betekent. Iedere keer weer is werkend Nederland het haasje als de sociaaldemocraten het voor het zeggen hebben. Dat zal onder Asscher niet anders zijn.

En ja, dat vermoeden blijkt meteen te kloppen bij het eerste punt van het 7-puntenplan van de socialist. Die luidt namelijk “Eerlijke belastingen.” Wat dit betekent is dat hij bedrijven meer wil belasten. Dat geld wil hij vervolgens extragratis weggeven aan de achterban van zijn eigen partij: mensen die niets van hun leven willen maken en/of de hele dag lekker onderuit gezakt op de bank zitten. Lekker hoor! Ondertussen vertelt hij daar natuurlijk niet bij dat hogere belastingen voor bedrijven minder werkgelegenheid oplevert. Heel gek, maar zo werkt het nu eenmaal in de echte wereld: hoe minder geld bedrijven overhouden, hoe minder behoefte ze aan werknemers hebben.

De hardwerkende Nederlander mag de rekening van deze belastingverhoging dus uiteindelijk gaan betalen.

Vervolgens komt Asscher met een voorstel waar veel Nederlanders iets in zullen zien, maar dat nooit daadwerkelijk in de praktijk gebracht zal worden. Hij wil namelijk dat het “radicaal anders moet” in Europa. Dit betekent onder meer:

Gelijk loon voor gelijk werk moet het uitgangspunt zijn. Want waar oneerlijke concurrentie tussen mensen bestaat, verliest iedereen. Wat mij betreft stoppen we dus met arbeidsmigratie die alleen bedoeld is om kosten van arbeid te drukken. Nu kost een Roemeense bouwvakker door Europese regels zo een paar honderd euro minder dan een Nederlander naast hem op de steiger die precies hetzelfde werk doet. De Nederlander kan het vergeten om nog aan de bak te komen. Die regels moeten weg.

Natuurlijk weet Asscher net zo goed als jij en ik dat dit proefballonnetje nooit geaccepteerd zal worden door Brussel. Asscher roept het nu even voor de bühne, maar als bij  puntje bij paaltje komt blijft het natuurlijk gewoon hetzelfde in Europa. En ondertussen zal Asscher ons vertellen dat Brussel nog machtiger en groter moet worden.

Nee bedankt.

Vervolgens legt Asscher uit dat hij ook van plan is om de banenmarkt om zeep te helpen. Hij noemt dat zelf een systeem van “zekerheid,” maar feitelijk betekent het “een systeem van werkloosheid”:

Ik weiger me neer te leggen bij verdere flexibilisering van onze arbeidsmarkt… Zzp-ers moeten in staat worden gesteld om een redelijk tarief te vragen in plaats van als een citroen te worden uitgeknepen. We willen zorgen dat iedereen verzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid… Nul-uren contracten worden uitgebannen.

In de praktijk betekent dit dat het duurder voor bedrijven wordt om mensen in dienst te nemen. Het resultaat daarvan is niet dat de werkgelegenheid toeneemt, maar dat er juist minder banen zullen zijn. Als Asscher het voor het zeggen krijgt in Nederland kun jij je er dus alvast op voorbereiden dat je de hele dag op de bank moet zitten, of je dat nu wilt of niet.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar Asscher is nog lang niet klaar met zijn plan om de economie te ontmantelen:

Werkdruk tegengaan, ziekmakende sfeer bij bedrijven aanpakken, geld uittrekken zodat we er voor elkaar kunnen zijn.

Dit betekent dus gewoon meer macht van de overheid over de handel en wandel bij bedrijven. Het wordt een bekend riedeltje, maar dat betekent dus minder werk, minder winst, en dus minder economische groei. Met dank aan de nieuwe verlosser van de PvdA. Lekker he?

Terwijl hij de economie af wil breken pleit Asscher ook voor een ongekend groot immigratiebeleid. Jawel, alle ‘vluchtelingen’ uit het Midden-Oosten (lees: Arabische gelukzoekers) moeten opgevangen worden in ons land. Want ach, dat kunnen we best aan. Daarbij wil hij al die vluchtelingen niet opvangen in dezelfde wijken, nee, ze moeten verspreid worden. Hij wil dus graag zoveel mogelijk dorpen en steden verzieken.

En, oh ja, voor ik het vergeet: daarbij wil hij de sterke arm van Brussel gebruiken om EU-landen die niet mee willen doen aan dit idiote immigratiebeleid daar alsnog toe te dwingen.

We staan pal voor een eerlijk vluchtelingenbeleid. Natuurlijk vangen we in Nederland mensen op die vluchten voor oorlog en geweld- de verschrikkelijke beelden van Aleppo zeggen genoeg. We gaan het wel anders aanpakken. De meest kwetsbare wijken worden ontzien, we verdelen de opvang rechtvaardig over het land.  De aantallen worden begrensd en ieder land in Europa moet zijn steentje bijdragen.

Vervolgens wil Asscher ons zuurverdiende belastinggeld ook nog eens extra in het onderwijs pompen. Dit terwijl we er allemaal al achter zijn dat meer geld helemaal geen beter onderwijs oplevert. Sterker nog, hoe meer de overheid in het onderwijs stopt, hoe slecht het wordt. Blijkbaar is Asscher te hardleers om die les nou eindelijk eens in zijn oren te knopen. Daarbij wil hij onze kinderen al vanaf 2,5 jaar voor zichzelf opeisen. Wat nou lekker thuis zitten en met pappa en mama spelen? Naar school, en snel een beetje!

School behoort voor ieder kind een gelijk startpunt te zijn voor je verdere leven. Dus moeten we investeren in beter onderwijs. En dat begint spelenderwijs vanaf twee-en-een-half jaar.

Tenslotte heeft Asscher ook een puntje over radicale moslims:

Dus: strenge inburgeringseisen die ook gaan over de Nederlandse waarden.

Helaas gelooft natuurlijk niemand dat de PvdA daar inderdaad iets aan doet. De halve achterban van die partij bestaat immers uit conservatieve moslims die weigeren om te integreren in de samenleving. De kans dat Asscher tegen hen optreedt is nagenoeg nihil.

En dat is niet alles. Asscher wil namelijk ook meteen autochtone Nederlanders die niet blij zijn met zijn multiculturele heilstaat aanpakken:

Optreden tegen xenofoben, die het met hun platte vooroordelen voor getalenteerde Nederlanders met wortels elders, verzieken. Iedereen verdient een eerlijke kans.

Daar zijn we dus bij het enige punt aangekomen waar Asscher ongetwijfeld wel mee aan de wandel gaat: ‘optreden’ tegen mensen die zijn multiculturele droom niet delen.

Wat er ook gebeurt, we moeten ten koste van alles voorkomen dat deze man a) lijsttrekker van de PvdA wordt en b) als hem dat onverhoeds toch lukt, dat hij de PvdA terug aan de macht brengt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. poldi

  Wat een onzin.
  Typisch verkiezings geblaat.
  Kijk naar de resultaten van de afgelopen perioden wat de PvdA heeft bereikt. Wouter Bos=ouderen extra belasten,
  Jette Klijnsma=afbraak sociale voorzieningen en afbraak pensioen,
  van Rijn=afbraak ouderen zorg.
  Nog steeds 500.000 werklozen.
  Groot tekort aan sociale woningen,
  grote instroom gelukszoekers die gratis geld krijgen, van onze zorg misbruik maken en geen zorgverzekering betalen.

  1. Norman Corinth

   @poldi,

   De strekking van uw bijdrage werd al eerder eloquent verwoord door Hans Teeuwen: https://youtu.be/jsZ00zSodWI

 2. zomaar

  http://www.moeilijkewoordjes.nl/xenofobie/

  ho,ho, linkse dolgedraaide vrijer , mag ik zelf nog uitmaken of ik bang ben of zijn moet ,voor die vreemdeling die dreigt mij en mijn gezin naar de andere wereld te helpen .

  wil jij ook al een links vingertje in de pap , door mijn gedachten en angsten te controleren .

  zorg liever dat er geen gewelddadige vreemde onze grenzen over rollen.

 3. Gustaafff

  Voor belastingverhoging hoef je echt geen pvda te zijn. Van rechts tot links vind niemand het een probleem om de belasting nog eens op te schroeven. Overigens vind ik de bewering dat de achterban van de pvda uit bankzitters bestaat kort door de bocht. De pvda is juist de partij van en voor de arbeiders. De werkelijke “bankzitters” van de pvda zijn mensen die niet kunnen werken, hoe graag ze dat ook zouden willen, en nauwelijks rondkomen. Maar die zijn al gigantisch te grazen genomen door de VVD.

 4. Arachne

  School behoort voor ieder kind een gelijk startpunt te zijn voor je verdere leven. Dus moeten we investeren in beter onderwijs. En dat begint spelenderwijs vanaf twee-en-een-half jaar.

  Het begint spelenderwijs en na enige tijd is het keihard verplicht.
  Dit gaat niet om onderwijs, maar om indoctrinatie vanaf zeer jonge leeftijd en het (verder) ontwrichten van het gezin en ontmanteling van de natuurlijke band tussen ouder en kind (behalve financieel, want dan bent u wel de ouder).

 5. J.C.

  “De meest kwetsbare wijken worden ontzien, we verdelen de opvang rechtvaardig over het land”.

  Benieuwd welke groepen autochtonen er in die kwetsbare wijken van Asscher wonen. Zouden zomaar eens de goedverdienende yuppen kunnen zijn, of de (familie van) politici, of de welgestelden (die immers maar met een paar gezinnenin een groot gebied wonen). Maar de wijken van de gewone hardwerkende Nederlander zal hij beslist niet bedoelen, kijk immers naar wat Asscher deed in bijvoorbeeld het plaatsje Oranje Drenthe (140 inwoners, waar aanvankelijk dwingend 1400 gelukszoekers bij moesten worden gezet), toen hij deel uitmaakte van Rutte II. Asscher steunde staatssecretaris Dijkhoff volledig bij dit onzalige plan. Kortom: leugenachtige verkiezingsretoriek.

 6. Geah

  Sylvana Simons moet toch zo trots als een aapje zijn, nu zij als hysterisch wezentje zo in de picture staat….En nee, ze lijkt niet op een pauw, maar zo trots als een aapje is ook een spreekwoord….

 7. Ni28

  De sociale democraten zijn asociaal en niet democratisch. De eerlijke burger laten opdraaien voor de boeven als zielig door hun omschreven is asociaal. Degene die deze waantoestanden bekritiseerd als xenofoob omschrijven is ondemocratisch. De linksen zijn de grootste vijand van voor de eerlijke werkende burger.

 8. Wachteres

  Kan iemand zich voorstellen dat ik jaren op de PVDA heb gestemd? Ik niet!
  Ik ben zelfs een aantal jaren lid geweest.

  “Trots en sociaal”. Ja!, maar de PVDA heeft daar geen last van.

  Trots op je land en cultuur? Laat me niet lachen. De PVDA verkwanselt ons land aan een ideologie met voormiddeleeuwse opvattingen. Sociaal? Nee dus, er zijn hier al voldoende voorbeelden gegeven.

  “Gelijk loon voor gelijk werk”. Dat gaat in de EU vast wel gebeuren. Alleen zal dat loon voor de gewone mensen steeds lager worden, naar Amerikaans model: Drie baantjes om rond te kunnen komen. En zijn ‘systeem van zekerheid’ is inderdaad een ramp.
  werknemers worden na een jaar gedumpt. Ik maak het mee in de familie.

  De immigratie: natuurlijk, als je tegen een overweldigende instroom van de islam bent, dan ben je een xenofoob. Toevallig ken ik genoeg mensen die tegen het EU-immigratie beleid zijn, maar ik heb nooit gemerkt dat zij iets tegen ‘alle buitenlanders’ hebben. Goedkoop links gepraat!

  De PVV is pas opgekomen toen het met de instroom van de islam uit de klauwen ging lopen.

  En als de linksen eerlijk was dan zouden zij er gewoon voor uitkomen dat zij een multicuturele samenleving willen en dat plan niet uitspelen over de ruggen van zogenaamde ‘vluchtelingen’.

  Van de vroegere PVDA is niets meer over.

 9. Anna

  PvdAer Lodewijk Asscher heeft vanaf 5 november 2012 met trots de sociale Nederlandse maatschappij afgebroken.

  1. J.C.

   @Anna

   Net als de hele PvdA overigens………

   En warempel in de peiling van Eenvandaag steeg de PvdA 2 zetels. Wel jammer, dat DDS aan deze peiling, waar de PVV virtueel de grootste was, is en blijft, geen aandacht schenkt.

 10. Anna

  PvdeAFBRAAK! Gaat nu na afbraak voor de verkiezingen met een super moralistische boodschap de bevolking paaien en voorliegen.

 11. toetssteen

  Weet Asscher wel dat Nederland op plaats vier staat als het gaat om dichtstbevolkte landen? Landen boven de 15 miljoen inwoners, de rest zijn stadstaten.
  Dichter bevolkt zelfs dan India!
  (En daar is de hoeveelheid water in het polderland nog niet eens vanaf getrokken.)

  Maar ja, Asscher is niet de enige wappie:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3364140/2012/12/16/Om-onze-rijkdom-hoort-geen-hek.dhtml

  Zou hij sloten op de deur hebben? Iets zegt me van wel….. Foei!

 12. Niek

  Hij is gek.

  Nee bedankt Asscher.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.