Hilarisch: Lodewijk Asscher wil 'trots en sociaal' Nederland door op te treden 'tegen xenofoben'

Geen categorieokt 27 2016, 10:00
Om zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA kracht bij te zetten is Lodewijk Asscher vandaag met een 7-puntenplan op de proppen gekomen. De kern van het plan is dat de vicepremier Nederland "trots en sociaal" wil maken.
In theorie klinkt dat natuurlijk geweldig mooi, maar er is één groot probleem: als een PvdA'er het woord 'sociaal' gebruikt weet je dat het "belastingverhogingen voor werkenden" betekent. Iedere keer weer is werkend Nederland het haasje als de sociaaldemocraten het voor het zeggen hebben. Dat zal onder Asscher niet anders zijn.
En ja, dat vermoeden blijkt meteen te kloppen bij het eerste punt van het 7-puntenplan van de socialist. Die luidt namelijk "Eerlijke belastingen." Wat dit betekent is dat hij bedrijven meer wil belasten. Dat geld wil hij vervolgens extragratis weggeven aan de achterban van zijn eigen partij: mensen die niets van hun leven willen maken en/of de hele dag lekker onderuit gezakt op de bank zitten. Lekker hoor! Ondertussen vertelt hij daar natuurlijk niet bij dat hogere belastingen voor bedrijven minder werkgelegenheid oplevert. Heel gek, maar zo werkt het nu eenmaal in de echte wereld: hoe minder geld bedrijven overhouden, hoe minder behoefte ze aan werknemers hebben.
De hardwerkende Nederlander mag de rekening van deze belastingverhoging dus uiteindelijk gaan betalen.
Vervolgens komt Asscher met een voorstel waar veel Nederlanders iets in zullen zien, maar dat nooit daadwerkelijk in de praktijk gebracht zal worden. Hij wil namelijk dat het "radicaal anders moet" in Europa. Dit betekent onder meer:

Gelijk loon voor gelijk werk moet het uitgangspunt zijn. Want waar oneerlijke concurrentie tussen mensen bestaat, verliest iedereen. Wat mij betreft stoppen we dus met arbeidsmigratie die alleen bedoeld is om kosten van arbeid te drukken. Nu kost een Roemeense bouwvakker door Europese regels zo een paar honderd euro minder dan een Nederlander naast hem op de steiger die precies hetzelfde werk doet. De Nederlander kan het vergeten om nog aan de bak te komen. Die regels moeten weg.

Natuurlijk weet Asscher net zo goed als jij en ik dat dit proefballonnetje nooit geaccepteerd zal worden door Brussel. Asscher roept het nu even voor de bühne, maar als bij puntje bij paaltje komt blijft het natuurlijk gewoon hetzelfde in Europa. En ondertussen zal Asscher ons vertellen dat Brussel nog machtiger en groter moet worden.
Nee bedankt.
Vervolgens legt Asscher uit dat hij ook van plan is om de banenmarkt om zeep te helpen. Hij noemt dat zelf een systeem van "zekerheid," maar feitelijk betekent het "een systeem van werkloosheid":

Ik weiger me neer te leggen bij verdere flexibilisering van onze arbeidsmarkt... Zzp-ers moeten in staat worden gesteld om een redelijk tarief te vragen in plaats van als een citroen te worden uitgeknepen. We willen zorgen dat iedereen verzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid... Nul-uren contracten worden uitgebannen.

In de praktijk betekent dit dat het duurder voor bedrijven wordt om mensen in dienst te nemen. Het resultaat daarvan is niet dat de werkgelegenheid toeneemt, maar dat er juist minder banen zullen zijn. Als Asscher het voor het zeggen krijgt in Nederland kun jij je er dus alvast op voorbereiden dat je de hele dag op de bank moet zitten, of je dat nu wilt of niet.
Dat is allemaal al erg genoeg, maar Asscher is nog lang niet klaar met zijn plan om de economie te ontmantelen:

Werkdruk tegengaan, ziekmakende sfeer bij bedrijven aanpakken, geld uittrekken zodat we er voor elkaar kunnen zijn.

Dit betekent dus gewoon meer macht van de overheid over de handel en wandel bij bedrijven. Het wordt een bekend riedeltje, maar dat betekent dus minder werk, minder winst, en dus minder economische groei. Met dank aan de nieuwe verlosser van de PvdA. Lekker he?
Terwijl hij de economie af wil breken pleit Asscher ook voor een ongekend groot immigratiebeleid. Jawel, alle 'vluchtelingen' uit het Midden-Oosten (lees: Arabische gelukzoekers) moeten opgevangen worden in ons land. Want ach, dat kunnen we best aan. Daarbij wil hij al die vluchtelingen niet opvangen in dezelfde wijken, nee, ze moeten verspreid worden. Hij wil dus graag zoveel mogelijk dorpen en steden verzieken.
En, oh ja, voor ik het vergeet: daarbij wil hij de sterke arm van Brussel gebruiken om EU-landen die niet mee willen doen aan dit idiote immigratiebeleid daar alsnog toe te dwingen.

We staan pal voor een eerlijk vluchtelingenbeleid. Natuurlijk vangen we in Nederland mensen op die vluchten voor oorlog en geweld- de verschrikkelijke beelden van Aleppo zeggen genoeg. We gaan het wel anders aanpakken. De meest kwetsbare wijken worden ontzien, we verdelen de opvang rechtvaardig over het land. De aantallen worden begrensd en ieder land in Europa moet zijn steentje bijdragen.

Vervolgens wil Asscher ons zuurverdiende belastinggeld ook nog eens extra in het onderwijs pompen. Dit terwijl we er allemaal al achter zijn dat meer geld helemaal geen beter onderwijs oplevert. Sterker nog, hoe meer de overheid in het onderwijs stopt, hoe slecht het wordt. Blijkbaar is Asscher te hardleers om die les nou eindelijk eens in zijn oren te knopen. Daarbij wil hij onze kinderen al vanaf 2,5 jaar voor zichzelf opeisen. Wat nou lekker thuis zitten en met pappa en mama spelen? Naar school, en snel een beetje!

School behoort voor ieder kind een gelijk startpunt te zijn voor je verdere leven. Dus moeten we investeren in beter onderwijs. En dat begint spelenderwijs vanaf twee-en-een-half jaar.

Tenslotte heeft Asscher ook een puntje over radicale moslims:

Dus: strenge inburgeringseisen die ook gaan over de Nederlandse waarden.

Helaas gelooft natuurlijk niemand dat de PvdA daar inderdaad iets aan doet. De halve achterban van die partij bestaat immers uit conservatieve moslims die weigeren om te integreren in de samenleving. De kans dat Asscher tegen hen optreedt is nagenoeg nihil.
En dat is niet alles. Asscher wil namelijk ook meteen autochtone Nederlanders die niet blij zijn met zijn multiculturele heilstaat aanpakken:

Optreden tegen xenofoben, die het met hun platte vooroordelen voor getalenteerde Nederlanders met wortels elders, verzieken. Iedereen verdient een eerlijke kans.

Daar zijn we dus bij het enige punt aangekomen waar Asscher ongetwijfeld wel mee aan de wandel gaat: 'optreden' tegen mensen die zijn multiculturele droom niet delen.
Wat er ook gebeurt, we moeten ten koste van alles voorkomen dat deze man a) lijsttrekker van de PvdA wordt en b) als hem dat onverhoeds toch lukt, dat hij de PvdA terug aan de macht brengt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten