Jan Roos haalt knalhard uit naar Rutte: ‘Wat snapt hij niet aan het NEE van referendum?’

In een column voor het Algemeen Dagblad haalt Jan Roos vandaag keihard uit naar premier Rutte. En terecht. Het is namelijk volkomen onacceptabel dat de premier de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne nog steeds negeert.

Zoals we gewend zijn van Roos gaat hij met een flinke hamer tekeer:

Het maandenlange tijdrekken van de premier heeft ervoor gezorgd dat Brexit tussendoor kwam. Als hij nog langer wacht komt straks ook de kerst tussendoor en kan hij het weer een maand voor zich uitschuiven. Ook zegt Rutte dat de andere 27 landen gewoon doorgaan als we niet meedoen. Weer niet waar, aangezien alle landen, dus ook Nederland, moeten tekenen.

Maar wat snapt de VVD-premier niet aan NEE? Hij hoeft niet te onderhandelen over een aanpassing van het verdrag. Want de meeste Nederlanders hebben in een geldig referendum laten weten het gewoonweg niet te willen. Dus niet een paar zinnen of een hoofdstukje moet anders. Het hele verdrag moet van tafel. Nee is namelijk gewoon nee en niet een ‘ja, mits’.

En dat is precies waar eurofielen die het nog steeds opnemen voor de premier de fout ingaan. Zij denken dat ‘opnieuw’ onderhandelen een juist antwoord is op de uitslag van het referendum. Dat is het niet. Nee is nee is nee. De vraag was niet ‘steun je het verdrag als er enkele aanpassingen verricht worden.’

Natuurlijk weet Rutte dat ook. Het interesseert hem alleen geen moer. Als oppereurofiel zijnde beschouwt hij het zijn taak om Brussel altijd zijn zin te geven, ja, ook als de Nederlandse kiezer dat absoluut niet wil. Daarom draaide hij het ‘nee’ onmiddellijk om in een ‘ja mits,’ en deed hij vervolgens niets in Brussel om het verdrag tegen te houden.

Deze houding van Rutte is volstrekt onacceptabel — en nog misselijkmakend ook. De uitslag van een referendum moet niet alleen ‘serieus’ worden genomen, maar zelfs bepalend zijn voor het beleid van de regering. Een meerderheid van de kiezers was duidelijk tegen het verdrag met Oekraïne. Rutte dient hun wil uit te voeren.

Wil hij dat niet doen, prima, maar dan moet hij het lef hebben om dat duidelijk te zeggen en vervolgens aan te kondigen dat hij ermee ophoudt. Als premier heb je soms dingen te doen waar je zelf misschien niet achterstaat, maar die de kiezer desalniettemin van je eist. Op het moment dat je jezelf belangrijker vindt dan de kiezer ben je niet meer de juiste man (of vrouw) om dit land te leiden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Niek

  Ja mits nooit niet mits nee nooit niet.

 2. Sniper666

  Rutte is een trekpop waarvan zijn bazen nu eisen dat hij de mening van het klootjesvolk negeert. Daar is-ie voor aangenomen.

 3. zomaar

  elk tegengeluid wordt in de linkse democratie genegeerd !, nee accepteren zij niet !, als zij hiermee hun snode plannen gedwarsboomd zien , dat is met dit referendum zo, dat was met het plaatsen van gelukszoekers zo , zegde de massa nee tegen dit soort plannen dan komt het er toch .

  een bewijs dat wij ondanks de (oude) partijen het hard roepen niet in een democratie leven !, een verkapte dictatuur .

 4. poldi

  Net gelezen in de Elsevier:
  “PVV en VNL niet uitgenodigd: wat wil Rutte met Oekraïne-overleg?”
  Een deel van de oppositiepartijen heeft een uitnodiging van premier Mark Rutte (VVD) gekregen met het verzoek om te overleggen over de uitslag van het Oekraïne-referendum. De premier zou op die manier willen onderzoeken met welke oplossingen de partijen kunnen leven.
  Welk leugenachtig spelletje speelt Rutte nu weer ?

  Geert Wilders twittert:
  Achterkamertjesoverleg om Rutte de stem van het volk om zeep te laten helpen.
  Schandalig en laf want NEE IS NEE.

 5. poldi

  Het is simpel, Rutte moet niet ratificeren en niet zo vreselijk angstig zijn voor Juncker en Merkel, een staatsman zijn, maar zijn toekomstige EU baan kan hij dan wel aan de wilgen hangen, wat gaat het worden?

 6. Ni28

  Rutte snapt het wel maar hij wilt het niet, heel simpel. En hij wilt de stemmers behoeden van hun fout want dit hadden zij niet bedoeld. En zo kunt je doorgaan en intussen trekt zich Brussel geen moer aan wat de volk in een land heeft gezegd. Alleen bij een harde veto van Nederland zouden zij moeten. Maar dan is de toekomst van Rutte bezegeld in Brussel want dat is niet zijn opdracht.

 7. Beukman

  Tja. Het Kabinet heeft aan een aantal oppositiepartijen uitgenodigd om samen te bekijken met welke oplossingen de partijen kunmnen leven. Die partijen hebben echter geantwoord: “Zoek het zelf maar uit.” Vrij vertaald : “Ik ga daar mijn vingers niet aan branden.” Wat Rutte in eerste instantie ook had gedaan, het zelf uitzoeken, maar dat was ook weer niet goed.

  Het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel bij degenen die tegen het associatieverdrag zijn lijkt erg op de Brexiteers die de benen namen na het Britse referendum, totdat May ze nog net bij de staart wist te grijpen.

  Het duidt er tevens op dat de tegenstanders van het verdrag willens en wetens de complexiteit ervan in de wind hebben geslagen. Nederland heeft er nu geen handtekening onder gezet, maar kan moeilijk van andere landen eisen om hetzelfde te doen.

  1. Houtlijm

   Wat zeg je nu Beuk?! “Gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel bij degenen die tegen het associatieverdrag zijn”??? Juist degenen die tegen het verdrag stemden namen hun verantwoordelijkheid. Degenen die NIET stemden waren de onverantwoordelijken. Maar dat is waarschijnlijk te hoog voor jou gegrepen.

   1. Beukman

    Ik ken die reflex van jou zo onderhand wel om andersdenkenden voor dom uit te maken, @Lijm. Zo’n 17 procent van de kiesgerechtigden heeft tegen het verdrag gestemd. Nederland heeft het nu dus niet getekend. Dat heeft de Tietenknijper van VNL toch maar mooi voor elkaar gekregen, samen met Thierry “Ik ga nooit in de politiek” Baudet.

    Wat moet Rutte nog meer doen? De overige 27 landen dreigen de oorlog te verklaren als zij het verdrag wél tekenen?
    Even concreet graag, Lijm. Heel hard NEE brullen en daarna hard weglopen getuigt niet van het nemen van verantwoordelijkheid.

    1. rebus sic stantibus

     Mogelijk is Houtlijm van mening dat we als Nederland uit de EU moeten stappen als het handelsverdrag niet door alle EU-lidstaten wordt verworpen.

     1. CeesBoogaart

      De andere lidstaten hebben het wel getekend en geratificeert dus die gaan dan gewoon zelf door zonder Nederland, het referendum geldt namelijk niet in die andere landen, die kijken tochal geamuseerd dat Rutte een minderheids nee accepteert.

     2. Beukman

      Lijm ook er nu ook langzaam achter dat hij is belazerd door Roos en Baudet.

  2. zomaar

   Rutte en consorten hoeven niet meer te doen , dan de uitslag van het gehouden referendum te respecteren !!.

   tijdens de stemming was iedereen vrij , wel of niet voor of tegen te stemmen , is de opkomst laag jammer dan !, toch is het geen reden om te zeggen als “alle voorstanders waren gaan stemmen” , of “als alle tegenstanders waren gaan stemmen” was de uitslag anders geweest .

   respecteer eens de stem van het volk , wat je vertegenwoordigd .

   1. van Urk

    Als Rutte niet tevreden is met de stem van het volk, waarom kiest het dan geen nieuw volk? O wacht!

    1. ikweetwatikwil

     🙂 voor van Urk

  3. ome Bob

   beukman beukman beukman,
   wat een ontzettende lul reactie weer ,
   gaat gloeiende gloeiende schijthuizen schoonmaken , bokkenlul ,

   en zeg tegen Zakkos, dat hij niet te diep voor overbuigt ,
   want dan komt die bleekwater damp in zijn neus ,

   en dan slaan zijn ogen dicht, en kan hij die bukraket foto’s niet vinden

   je opmerking, : het lijkt erg op de brexiteers die de benen namen na het Britse referendum , ?????

   die mensen hebben hun land terug gepakt van de ongekozen, ongekozenen, jouw vrienden in brussel .

   ongelofelijk , je laatste hersencel is duidelijk ook kapot gesnoven

   dooeiiii

   weet je wat , zuip zo’n fles bleekwater in 1 x leeg, en stik de rotmoord , landverrader

   snappu ??

   1. Beukman

    oom eend oom eend oom eend
    vertel het me dan maar ,

    effe concreet graag,
    die reacties van jou zien er uit als een ontplofte BUK RAKET

    probeer nu gewoon eens to the point te reageren .
    Wat moet oom Rutte nog meer doen volgens jou behalve niet tekenen ? moet hij de overige 27 landen dreigen de oorlog te verklaren als zij het verdrag wél tekenen ?
    moet hij een paar BUK RAKETTEN van oom Poetin lenen om daarmee passagiersvliegtuigen van die 27 landen uit de lucht te schieten ???

    Nu effe geen ijssies eten oom Eend , vertel het me maar .

    Koffie nu laaaatersssss

    1. ome Bob

     zoals ik al zei, je weet het niet meer he ,
     ik moet to the point reageren
     op 1 of andere landverrader die op iedere vraag die
     gesteld wordt geen antwoord geeft ,

     dus bukraketten lenen van Oom Vladimir,
     punt 1 krijgen jullie niks meer van Oom vladimir
     ook geen gas
     en Bukraketten alleen boven op je hoofd, maar geen echte buk raketten hoor 3700 kernraketten , ik hoop dat je in Volkel woont
     daar komt dus zeg maar de 1e naar beneden !!

     dus jij en die holmaat van je ZAKKOS GIGANTICOS , steunen het gajus, en triefel in den Haag en brussel , dus Rutte is boos , want het onderzoek was geweldig
     hij roept de onderste steen moet boven komen ,?

     heel Europa gelukkig met 3 gelogen en al onderuitgehaalde belachelijke bukraket vervoer filmpjes,

     1e opgenomen op 5 juli, de crash was 16 juli thank you
     2e opgenomen pakweg 30 dagen eerder op 1/2 juni thank you
     3e opgenomen met autoshowroom foto 60 km KIEV gebied thank you

     en het was een BUKRAKET ??? LUL ??

     MOOI LAAT DIE BUKRAKET DAN EENS ZIEN NA 27 MAANDEN

     FUCKING ASSHOLE ,

     SNAPPU , er was en er is geen bukraket ,

     ja, bij een select groepje , VVDers , en in de EU groeperingen de Tandenfeee , von rompuy, ja
     die weten het het was een bukraket .

     WAAR DAN, NA 27 MAANDEN WAAR DAN .

     zo effe douchen jij begon toch over bukraketten

     geef mij de foto , laat maar zien, ik betaal 2 x 5000 euro en we lullen nergens meer over,

     goed he

     dus mij maak je niks wijs mafkees, je IQ is veeeeeel te laang
     en laten we het over wereldwijsheid maar helemaal niet hebben doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    2. ome Bob

     to the point ???????????????????
     hij stapt in de Auto , trein net als hansie van baalen
     int eerst effe zijn dagvergoeding
     loopt naar binnen ne als DE GROTE NIGEL
     en zegt , beste stukken zakkenvullers tevens EU triefel

     HET NEDERLANDSE VOLK HEEFT GESPROKEN EN ZEGT NEE
     TEGEN UKRAINE !!
     ik weet dat dat U allen niet zo goed uitkomt ,

     dus doe maar wat er in de regels staat , iedereen moet tekenen

     MAAR WIJ DOEN NIET MEE,

     Ik vertegenwoordig de stem van mijn volk !!!

     dat kan hij zeggen , dat kan hij trots weer als mislukte homo kleine kinderen les gaan geven , die heel trots op hem zullen zijn
     en zal hij de geschiedenis boeken ingaaan als
     DE REDDER DDES VADERLANDS , met een ruggengraat

     snappu , toiletreinigende bleekwater gooier ?????

     1. Beukman

      Maar dat heptie toch, oom Eend? Oom Mark hep niet getekend. De andere 27 lidstaten gaan wel tekenen of hebben dat al gedaan, verdrag wordt omgezet naar bilateraal verdrag.

      En nu? BUK-raketten erop af? Ons leger? Onze vloot? Vertel het oom Beukman maar.

    3. ome Bob

     beukman , beukman ,

     dat is toch het hele punt,

     hij doet n.l. niks, hij draait om de brij heen !

     als hij in brussel NEE roept , mijn volk heeft NEE gestemd

     dan IS ZIJN NIEUWE BAAN PLEITE , EN IS HIJ VOOR DE KERST DOOD !!

     EN ALS HIJ JA, ZEGT , IS DE VVD KLAAR MET SPITTEN !!

     maar dat wist die pleuris homo toch al voor dat referendum

     dus ja of Nee, en dat brussel er niks mee doet ,

     dat wisten wij toch al van te voren !

     eerst wapperen met 15oo miljoen euro bij Janokovic, die zei Nee
     dus
     dan nemen we maatregelen , de coup en zetten een USA marionet neer
     dan
     schiet het weer niet op, want een land in oorlog , ja je bezet gemeentehuizen in de donbass
     dan schiet je 12,000 mensen dood en 24.000 gewonden
     en
     dan schiet het nog niet op.
     want het Ukraine leger wordt verslagen en zonder wapens naar Kiev terug gestuurd zonder vermoord te worden
     goed he van oom vladimir
     de navo kan niet binnen vallen , geen EU geen lid NAVO

     dus nou zijn we het zat en schieten , effe de MH-17 uit de lucht
     ooooohoooooo
     de radar stond uit tijdens de crash
     goh raar he ??
     kogelgaten ??
     niet genoeg ,
     onder de 300 30 MM MITRAILLEUR KOGEL gaten gaan we niet tellen

     HET WAS EEN BUKRAKETT

     PUTIN DID IT, HET WAS EEN BUKRAKET, weet je nog
     WAAR ZIJN DIE FOTO’S NOU , ??
     WAAR ZIJN DE FOTO’S
     WAAR ZIJN DE FOTO’S

     dus visum vrij reizen, is er eigenlijk al door

     al de kinderen na de EU toetreding in half europa zonder werk , want de afgestudeerde Ukraine schitterend mooie jonge meissies komen jullie kinderen wegvagen
     want die werken nu voor 100 euro per maand, dus
     ze staan nu al te trappelen .
     DUS JOUW VVD VRIENDEN VERKNEUKELEN ZICH AL,
     DE WERKELOOSHEID KNALT OMHOOG
     MAAR ???
     wel veel centjes verdienen , en ze zien er ook nog 10 x mooier uit dan die nederlandse rondlopende volgevreten vuilniszakken .

     dus ons NEE is NEE , en de rest zal ons worst wezen ,
     maar daarom zullen er meer mensen ooit wakker worden ,

     en kan er misschien na een paar bomaanslagen hopelijk in Den Haag een referendum gehouden worden voor een NEXIT

     hij , jouw vriend Rutte , is een waardeloze klootzak, en heeft zijn land verraden en doet het gewoon nog 1 keer .
     Dus staat niet daar voor ons, maar voor de vreemde mogendheid, en er kwam geen goed woord meer uit na 1 bezoek , met bea aan de Bea Bilderberg vergadering

     dus werkt nu voor vreemde ongekozen mogendheid

     DUS DOOD DOOR DE KOGEL !

     vraag maar aan Mussert, die had nog een excuus !

     HET WAS OORLOG

     hij dus niet , de ruggengraatloze landverrader

     1. Beukman

      Kut de krep, Bobs. Concreet nu.
      JIJ bent even oom Mark. Wat doe je? Je neemt de 2e klas naar Brussel, stapt bij de EU naar binnen, en zegt: “Mijn volk heeft nee gestemd.”
      En dan? Wat doe je dan? Wat doet Brussel?
      Laat die BUK maar even zitten. Eerst behandelen we Mark.

    4. ome Bob

     dus ik ben effe Rutte ??
     nou dan hadden jullie dus gewoon een echt referendum gehad ,
     en was het allemaal klaar geweest met spitten ,

     of dacht jij, lekkere bijdehand , dat er ook maar iets veranderd is sinds ons NEE van 62.9 NEE , NEE, NEEE, NEE ,

     dus aangezien ik voor hetere vuren heb gestaan in de wereld
     en
     je ziet toch wat Nigel deed in brussel ,
     hij maakte er toch gehakt van, en kwam om de U.K uit de EU te leiden , en de KANJER IS GESLAAGD ,

     dus stap naar binnen , en zeg het spijt mij , maar
     MIJN VOLK HEEFT GEKOZEN ! en het is NEE geworden .

     de vraag is niet , wat er veranderd moet worden, en HIJ hoeft helemaal niet naar de andere partijen te luisteren .

     mijn vriend in Hongarije heeft toch ook gewoon schijt aan de Tandenfee, en die Dronken lul ,

     en wat de gevolgen zijn ???

     dat we straks als de oorlog uitbreekt onze kinderen niet hoeven te sturen om te sterven in Ukraine ,

     want ik hoor daar niks meer over, maar als je tekent beste mafkees
     het staat er echt ,
     moeten we komen helpen bij grensconflicten SNAPPU

     EN MET WIE ZIJN DIE GRENSCONFLICTEN DAN WEL ??

     Met OOM Vladimir, nog niet zo lang geleden onze grote vriend

     ZE HEBBEN HET AL 164 X GEPROBEERD , MIJN JONGEN

     164 x heeft Kiev het Minsk 2 geschonden , en je hoort
     er hier geen flikker over, met je omgekochte pers vrienden .

     dus, als je niet tekent, steek je dus een dikke vinger op naar onze bevrijders, die van Europa 1 groot glazen parkeerplaats willen maken

     want 12.000 doden of een vliegtuig uit de lucht, dat interesseert dat gajus daar geen flikker ,

     wapens verkopen , in heel europa, de oorlog opstarten ,

     en oom vladimir , gaat niet verliezen hoor ik vertel het je maar alvast
     mocht er ook maar iets mis gaan , dan krijgt hij binnen 5 minuten toestemming om de hele wereld naar de grote Manitou te helpen
     en ??

     ZE KUNNEN HET ONGEVEER 42 X , DUS LUKKEN ZAL HET ZEKER !

     het is napoleon niet gelukt , Hitler ook niet ondanks USA money

     dus mijn jongen het is NEE ,

     dus je gaat dat in brussel vertellen , of de nederlanders bij “”ik veeg mijn reet er me af ‘ dat mag danwel mocht ook !
     dan is de VVD klaar met spitten

     WIJ HEBBEN GESTEMD VOLGENS DE OFFICIELE SPELREGELS EN WE HEBBEN NEE GEZEGD !!

     MEER IS ER NIET

     maar onze Bilderberg vriend , heeft nadrukkelijk opdrachten mee gekregen van het schuim der aarde ,
     dus hij weet , dat hij met zijn leven speelt ,
     hij wordt doodgereden , wordt neergestoken of een homo feesie
     je hoeft Mc Cain de Warlord , dat niet te vertellen ,

     DAAROM staat hij nu op 1 been , dus hij tekent gewoon , danwel zegt val maar dood tegen de nederlandse stemmers

     je hebt ze allemaal al gezien, of ben je ziende blind ?
     Balkenende , de jager, Rutte, pechthold ,

     dus ik ben heeeel jaloers op de britten , zelf uitmaken of je sterft of je land weer opbouwt
     vechten om weer trots te zijn op je landje ,
     ze slepen Rotterdam niet weg
     het achterland kan niet zonder ons ,
     dus troys zijn op Nederland, je schouders eronder
     maar helaas ,
     MET 135 LANDVERRADERS , ZAL HET NIET LUKKEN
     maar ik ben zo verschrikkelijk bang voor onze kinderen en kleinkinderen,
     jij met die andere mafkees, zie je het niet, of wil je het niet zien

     de totale ondergang !!

     gegroet , nu was ik even echt serieus

     ik ga met mijn schitterende meissie een lekker vissie eten
     misschien is alles zeer binnen kort wel helemaal klaar !
     ik zal bidden voor onze kinderen vanavond

     1. Beukman

      Nou oom Eend, ik merk dat jij echt in de huid van oom Mark bent gekropen, want op mijn simpele vraag produceer je 85 cm tekst. Als ik jouw antwoord print, kan ik er zeker 3x mijn kont mee afvegen. Maar er zit niet 1 antwoord tussen op mijn vraag.
      Jij moet gewoon de politiek in, Eend, je bent er geknipt voor.

     2. rebus sic stantibus

      Ome Bob lijkt doordrongen van van zijn sterfelijkheid en dat is in beginsel een weg tot wijsheid.

    5. ome Bob

     beste zuigende etterbak teven waardeloze nederlander tevens landverrader
     dan is het nu dus prijs ;

     OOM VLADIMIR IS BOOS,
     en heeft 22 minuten geleden een bericht uit laten gaan !!

     dat vanaf nu ieder vreemd vliegtuig , iedere raket van USA , Turkije, S.A
     of wel ander triefel land ter wereld !!!!!
     jullie vrienden !!!

     het zelfde moment uit de lucht wordt geschoten ,dus die perongeluk USA aanval, van een dagie of wat geleden
     gaat niet meer gebeuren !!

     Het is klaar, voor mijn Oom Vladimir, dus haal nu nog maar 1 geintje uit

     tevens sprak hij de geweldige woorden, dat het sturen van de nieuwe “” onzichtbare nieuwe USA , vliegtuigen

     dus voor VOOR EEN HELE LEUKE RARE VERRASSING KONDEN KOMEN TE STAAN

     Heerlijk , dus jullie hebben het voor elkaar . !!

     stelletje klootzakken , ik hoop dat brussel er ook vandaag nog aangaat

     welterusten Ome bob

     1. ome Bob

      ja het was ook mijn laatste poging om te kijken of er nog 1 werkende hersencel bij jullie zou zijn ,

      dus NEE is NEE

      maar verder heb ik een suggestie, sterf lekker alletwee !!

      met veel genoegen kom ik eerdaags op jullie graf dansen

      als jullie hier alleen maar zorgen dat mensen ergens anders rond gaan kijken ,
      en dat schijnt de bedoeling te zijn , doe dan ook lekker de groeten aan jullie homo Livenstro. het was een bukraket en ziin vriend Soros

      moge het een verschrikkelijke dood zijn voor jullie ,
      misschien kan ik een handje helpen ermee .

      gegroet ik ben er hier vandoor ,

      Ome Bob

     2. Beukman

      Nou oom Eend, ga jij eerst maar rustig uit eten met je meissie en slaap er een nachtje over. Dan hoop ik morgen van je te horen wat Rutte nog meer kan doen behalve zijn handtekening niet zetten onder het verdrag.

  4. Nog1

   @ Beukman

   Een associatieverdrag is alleen geldig bij alle handtekeningen. Zodra er eentje mist is er geen verdrag. Dat is ook meteen het grootste verschil in procedure tussen een handelsverdrag en een associatieverdrag.

   Het huidige gedoe van Rutte is vnl bedoelt omdat hij straks toch gaat tekenen en dit probeert te doen met een minimum aan electorale schade.

   Ik zie overigens niet wat dit met verantwoordelijkheidsgevoel te maken heeft. De EU heeft maar met een paar landen een associatieverdrag en er is geen enkele reden waarom het ontbreken in het geval van Oekraiene zo’n big deal zou zijn. We hebben nooit een dergelijk verdrag met het land gehad en er is geen rationele reden te bedenken waarom we opeens een dergelijk verdrag nodig zouden hebben.

   1. Beukman

    Ik lees dat als Rutte er niet in slaagt om recht te doen aan die 17 of 18 procent nee-stemmers, het verdrag niet door Nederland zal worden geratificeerd. Zeker, dit is politiek dus zekerheid hebben we niet, maar het is dus wat voorbarig om er zonder meer van uit te gaan dat Rutte wél zal tekenen.

    Ook lees ik dat het zonder handtekening van Nederland mogelijk moet zijn om het verdrag om te zetten naar een bilateraal handelsakkoord (dus tussen Oekraïne en de 28 lidstaten). Is dat wat Roos wil, of is dat wat Roos niet wil?

    Wat verantwoordelijkheidsgevoel betreft: het zou de aanvoerders van het nee-kamp sieren als ze Rutte niet de kastanjes uit het voer lieten halen, maar zelf kwamen met concrete voorstellen.

    1. Houtlijm

     Wat voor voorstellen Beuk? Nee is nee. Aanvullende voorstellen ‘om de boel nog enigszins te redden’ zijn uit den boze. Nee is nee. Er wordt niet getekend and that’s it.

     1. Beukman

      Waarom loopt de laatste dagen iedereen dan plotseling te zeuren dat Mark te weinig heeft gedaan, @Lijm? De bedoeling is dat ie niks doet. Hoe kan ie dan “te weinig” hebben gedaan? Bij geenstijl staan ze helemaal op tilt.

 8. garriet60

  waarom doet deze man RUTTE zo moeilijk ! om de stem van het Nederlandse volk te accepteren zo als de uitslag betaamt .ik heb deze man niet gekozen als zijnde minister President en wil daarom ook heel graag dat hij OPROT helemaal uit de politiek vandaan . deze persoon is niet langer te VERTROUWEN!!

  1. ome Bob

   dat proberen we al heeeeel lang aan
   de vvd trollen Zakkos giganticos en 30 zilverlingen
   de VVD – EU trollen duidelijk te maken

   ze maken alleen herrrie voor 40 , maar het zijn de enige 2 jier op dit blog

   hoor die er niks van begrijpen ,

   U moet eens aan ze vragen waar de Bukraket foto’s zijn ,
   krijgt u ook gelijk antwoord .

   huggie

 9. CeesBoogaart

  jannetje roos:
  1. het was een raadgevend referendum
  2. 19,6742 % stemde NEE, 12,3063 % stemde JA , 67,8% stemde niet,
  dus was er geen meerderheid van 50+1%.
  Enkel in het door rusland bezette Crimea (Krim) referendum wordt bijna 20% gezien als meerderheid.

  Als hij zo graag wil dat Putin doorstoot naar Polen, Duitsland en Nederland en ons bezet, dan kan hij zich opgeven als militant in Moskou, en dan maar hopen dat Amerika het niet weer in het hoofd haalt om ons te bevrijden net als in 1945.

  De link tussen Televaag en kremlinmedia is bekend.

  1. ome Bob

   zo Zakkos , a.k.a. cees Boogaart
   daar staan in zo’n kort stukkie een hoop fouten ,
   eigenlijk meer fouten dan goeie dingen

   Ik vind dat je even een nieuwe reactie moet schrijven ,

   want , wat ziet Ome Bob , uw russische Putin vriend volgens Zakkos ,

   Het was een raadgevend referendum ?? JA HELEMAAL !!
   DUS ??
   Kan die Bilderberger lul Rutte, er toch gewoon zijn reet mee afvegen
   dat staat gewoon in de regels !
   MAAR DAN KAN JULLIE VRIEND DIE LOOPSE HOND ER NATUURLIJK GEEN ZETELTJES BIJ ZETTEN IEDERE WEEK

   en is de VVD effe klaar , want dan is het volk wel wakker, en
   daarom sluipt en hinkelt de Homo op 1 been om het probleem heen !

   zijn toekomst staat op het spel , nou zijn leven ook denk ik !

   We hebben NEE gezegd Lullo , gewoon NEE , dat konden we ook aankruizen , wordt het JA of NEE wat waren de regels opkomst minimaal 30 % dus
   GELDIG REFERENDUM

   jij als kloothommel wil na het stemmen de regels veranderen , no. no. no.
   dat doen alleen VVDers, of D’66ers van de groepering geeniD’66 !!

   SNAPPU REGELS ZIJN REGELS IN DIT 3e wereldland
   en aanstaande bananen republiek , met Jess de mocro homo aan het hoofd

   dus je lul verhaal van 50 + 1 was dus nergens te vinden , maar zeurder, spijkers op laag zoekers en toiletreinigers met dikke bleek , zouden ook als het 50 % + 1 was geweest ,

   nu gesproken hebben dat dan 49 % het er niet mee eens was,

   dus lullo effe terug naar de schoolbanken , jij gaat als bleekwater strooier,
   bij tante neel en Oom paulus
   iets wat in 490 b.c. uitgevonden is niet nu effe veranderen
   begrepen mafketel, :DAT HEET DE STEM VAN HET VOLK !!
   zelfs door de USA goedgekeurd met 230 oorlogen in 200 jaar , jouw bevrijders ??? begrijp ik ,
   ik denk niet dat geschiedenis je sterkste punt is, hersenloosheid zo te zien wel ,
   Kijk even wanneer Stalingrad was en de slag bij Kursk ,
   kijk dan even wanneer de USA van het strand af kwam, dus zoek ook even de datum van het bombarderen van Pearl Harbour
   snappu ,
   dan trek je dus even die data van elkaar af,
   dus joegen de Russen de pleuris moffen al als ratten voor zich uit richting berlijn , met de USA nog lekker in het zonnetje
   UW BEVRIJDERS, MENSEN ZOALS JIJ MOETEN ZE BOYCOTTEN VAN WELKE REACTIE DAN OOK , nou ja misschien is de Viva wat voor je , lullo ??

   uw volgende hersenbeschadigging zit onder de Krim ???

   duidelijk ????
   dus na de coup in Kiev door uw bevrijders ???? en EU ,
   werd door mevr. Nuland ( fuck de EU ) haakje sluiten , niet vergeten
   de nieuwe regering samengesteld met SS-elite Svoboda leden en de right sector, uiteraard uw gegoede vrienden

   Ons bastaarden koningshuis was daar al gek op ,
   google even de trouwfoto’s van Benno in de SS-elite trouwauto en toevallig was de tuin inwandelende stropdas van bea Bilderberg lid van de HITLERJUGEND

   dus u zult ook wel fan zijn ????
   maar ik dwaal even af geloof ik

   dus werd in KIEV razendsnel besloten om de KRIM aan de nieuwe vrienden te overhandigen dus de USA vloot kon hoppa zo naaar de Krim

   nou zal ik even als kenner uw oren wassen , oude SS liefhebber

   Helaas was de Russische beer met Oom vladimir niet in slaap gevallen ,en die had toevallig een contract afgesloten voorlopig tot 2040
   voor zeg maaar inclusief super goedkoop russisch gas 9.000 miljoen per jaar ,ook wel 9 miljard genoemd , voor de hersenlozen hier op het blog hier

   dus 9.000 miljoen per jaar , voor de Russische vlootb in Sebastopol en de aanwezigheid van 25.000 soldaten

   verder staat er nog een niet noemenswaardig bedraagje open in Ukrain , dus nooit betaald ,
   het is slecht 45.000 miljoen , zijnde vvoor de hersenlozen 46 miljard EURO

   BENT U ER NOG OF GAAT OME BOB TE SNEL ???

   dus mocht de krim
   Oom vladimir doet niet moeilijk ,
   die doet iets wat wij niet kunnen en mogen ,

   iets met, een referendum in 2005 wat niet zo goed bevallen was of zo
   ons NEE en Balkie die gewoon bij het kruisje toch tekende,
   en nu 400.000 euro p.j. verdient voor 4 dagen in de week
   dus ja dan teken je toch , ??
   62.9 % waaronder Ome bob had NEE gestemd hoor
   U zult u zich dat ongetwijfeld ,als zijnde hersenloze landverrader
   wel niet meer herineren denk ik zo maar ?

   DUS OOM VLADIMIR , schrijft een referendum uit en vraagt aan de EU
   toezichthouders , bij de stembureau’s
   nou de EU deed dat natuurlijk niet, want de USA vindt dat vast niet goed, etc

   dus de krim mag stemmen :

   1e U wordt zelfstandig !! ( mooi hee ?/ )
   2e U sluit zich aan bij Rusland ( mooi he zelf kiezen ?/ )
   3e U blijft bij Ukraine

   nou 95 % wilde bij Rusland horen , dus

   WAAR HAAAL JE IN JEZUS / eu / bRUSSEL , JE LANDVERRADERS LUL VERHAAL VANDAAN ??? van 20 % ?????????????????????????

   en dan als Putin doorstoot naar Polen , duitsland , nederland

   die moeite neemt die kanjer helemaal niet, lullo

   Putin heeft in 16 jaar zijn geheel naar de kloten geholpen land uit de stront getrokken , pleurde de IMF het land uit, (met de kreet opzouten ,stelen kunnen we zelf )
   is goud gaan kopen , wat de USA heel laag hield qua koers, dus voor een habbekrats , meestal voor waaardeloze USA petro dollars duizenden tonnen aan echt goud gekocht ,
   heeft Gas, heeft kolen , heeft olie, heeft diamanten, en zeer waardevolle stoffen voor de vliegtuigindustrie
   en de gaspijp naar china is zo goed als klaar
   dus gooit nu jouw USA asholes aan gort in syrie

   DUS WHO IS THE BOSS , DIE ISLAM LUL IN USA

   of Uw watjes in Brussel, de “”pang . pang roepende figuren ??

   misschien kunt u zich beter druk maken over het gas in nederland ?

   je staatsschuld is haast 500.000 miljoen zijnde 500 miljard
   en die gaan jullie snel verhogen met je islam vrienden van Rutte
   dus
   HET GAS ISS HAAST OP ,

   DUS WAAR GAAN JULLIE, DE VVD SMARTASHES , STRAKS JE GAS HALEN DAN ,
   gegroet , dus de volgende les is niet meer gratis

   WAAR BLIJVEN DE FOTO’S UIT HET RAPPORT ?
   VERTEL AAN OME BOB

   ik betaal contant euro 5000 , – nou zal wel storm lopen

   zo happie eten met lavrov

 10. ome Bob

  wat begrijpt die man die de deur van de kast niet kan vinden
  de leider van de beste regering sinds ADOLF ,
  wat begrrijpt deze landverrader niet als de kiezer : NEE zegt ???

  begrijpt hij de N niet , Of de E of die andere E

  stop nou toch gloeiende gloeiende gewoon met dat gezeik

  het referendum was NEE ,

  dus het volk wil het niet , en dat al die koekwausen dachten het wordt geen NEE , dus we nemen bij de HOKKIEEEEEEE gewoon nog effe zo’n gele rakkkker met de andeere kanjers
  DIE MOETEN NET ALS IN ENGELAND NIET ZEIKEN !

  je kon, je mocht, en je ging niet, dus de bodem hoeveelheid werd gehaald dus het is NEE

  gesnopen toiletreinigers ? of moet ik het op die betonnen plaat voor je kop komen timmeren ????

  laateerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  1. rebus sic stantibus

   Het ziektebeeld van Ome Bob lijkt zich te verdiepen.

   1. Peter Selie

    Van jezelf heb je dat nog niet door hé narcistische slappe zak, ook onder je vele alias-accounts blijf je een trieste laffe saccus giganticus.

   2. Vabis

    Jouw ziektebeeld is ongeneeslijk, ome Bob zet je keer op keer voor lul, trol!

    1. Peter Selie

     Mee eens beste Vabis, hij heeft in de verste verte niet in de gaten dat hij keer op keer voor lul wordt gezet door Bob, en Bob kan het weten hij woont namelijk in Oekraïne en weet dus wat er speelt, waarvan de trieste Troll CP er geen notie van heeft, alleen wat in de reguliere media verschijnt neemt deze sukkel aan voor de waarheid en daarom is zijn heilige missie om andere reguurders constant lastig te vallen met zijn randdebiele opmerkingen die kant nog wal raken.

   3. ome Bob

    mijn god, wat een geweldige , super geweldige reactie
    weer van
    de man met ondertussen dik 8 super intelligente namen
    hoe die binnen komt , ?

    nou hij werkt er gewoon ,

    Zakkos Giganticos , gaat de schijthuizen schoon maken bij Tante neel en Oom Paulus

    en gelukkig hebben we de foto’s nog ,

    waar zijn de “”ONWEERLEGBARE BEWIJZEN “” VAN MIJN BUKRAKETJE ?

    STIL , DOODSTIL , DAAR GEEF JE DAN GEEN ANTWOORD OP !!!

    Maar we gaan ze voor de rechtbank slepen hoor de schuldigen ,

    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ,

    ik zie het al gebeuren Oom Vladimir is het zat , en rijdt eeerst in 8 uur naar KIEV , drinken eerst nog een paar bakkies pleur onderweg
    en rijden en vliegen dan door naar Den Haag en brussel ,
    de Chinezen rijden gelijk mee ,
    en ja hoor vooraan met de blos van enthousiastme onze landverraders met de russische vlag stoer omhoog op het malieveld
    een russische pet op ,

    dank Oom Vladimir, dank , ome Bob heeft al zoveel goeds over U verteld ,

    ze hebben de kalashnikov kogels nooit gehoord ,

    wat een verschrikkelijk slecht mens ben jij , ongelofelijk

    Ome Bob

  1. ome Bob

   ja mensen die elkaar de waarheid vertellen in 1 partij
   goed he , dikke bleek gooiert ?

   dat kennen jullie niet he, de baas is wet , dus allemaal hetzelfde jassie
   aan
   en meeknikken en meestemmen ,

   Nee lul , vechten voor je mening, en niet wakker liggen hoe hoog je als je je muil dicht houdt op de verkiezings lijst komt

   vechten voor je land, en niet aan je komende brussel baantje denken

   maar dat is voor waardeloze EU trollen niet weggelegd . Toch ?

   lekker kop dicht . je muil houden , en doorlopen de Tandenfee heeft gesproken ,

   Penis Aqua rosa , is dat lul rozewater , ??

   oom vladimir

   1. Peter Selie

    🙂 🙂 🙂

  2. chavera

   En daar maat u zich druk om @rebus sic stantibus
   Valt in het niet bij onderstaande Url. Met dat tuig moeten NL zaken doen?
   @Ome Bob komt wat grof over maar hij doorziet het hele misselijk makende spel van de politieke elite. Gelukkig worden vele mensen wakker en zien hoe men wordt gemanipuleerd m.n door propaganda in de MSM.
   http://tinyurl.com/jggwfh8

 11. Bo Wegter

  Ja Hallo!! Hoe kun je nu van Markje verwachten dat hij luistert naar de kloothommels als zijn lucratieve baantje binnen de EU op het spel staat??!! Je moet wel even in de gaten houden waar de prioriteiten liggen …toch???

 12. Koos_Koets

  PEGIDA-DEMONSTRATIE
  Zondag 9 oktober 14:00 Koekamp Den Haag
  Op de hoek van het Malieveld schuin tegenover Centraal Station
  http://pegidanederland.com/as-demonstratie/default.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.