Nationale Postcode Loterij geeft 8,4 miljoen aan radicaal-linkse piraten

Door mee te doen aan de Nationale Postcode Loterij subsidieer jij dit soort radicale clubs.

Sea Shepherd is een radicaal-linkse organisatie van, voor en door extreme milieu-activisten. De organisatie werd enkele decennia geleden opgericht door een topman van Greenpeace. Hij moest die organisatie verlaten omdat zijn mede-Greenpeacers hem te radicaal vonden.

Lees meer: Nationale Postcode Loterij doneerde ook $25 miljoen aan Clinton Foundation

Wat natuurlijk het één en ander wil zeggen.

Die organisatie blijkt nu voor miljoenen gesubsidieerd te worden door de Nationale Postcode Loterij:

De Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van ons land, doneerde 8,4 miljoen euro voor het snelle schip van Actiegroep Sea Shepherd. Al snel rezen vragen of een nieuw ‘oorlogsschip’ wel een goed doel is? De radicale manier van actievoeren door Sea Shepherd is omstreden: justitie in de VS bestempelt de activisten als ‘een stelletje piraten’.

Sea Shepherd zijn feitelijk gewoon zeeterroristen. Ze doen er werkelijk alles aan om hun doelen te bereiken. Daarbij vinden ze het geen enkel probleem om schepen van bedrijven die ze niet steunen bewust zo zeer te beschadigen dat ze letterlijk zinken. De opvarenden moeten dan gered worden door collega’s of de kustwacht.

Dat is dan ook de reden dat er niet alleen kritiek is op Sea Shepherd vanuit Amerika, maar ook vanuit Nederland. VVD-Kamerlid Remco Dijkstra legt uit:

“Ik ben bepaald geen fan van Sea Shepherd, al was het maar omdat ze geweld hebben gebruikt. Waar de miljoenen van de Nationale Postcode Loterij heengaan, is aan hen. Ik vind wel dat de deelnemers aan de loterij moeten weten dat dit ook met hun geld gebeurt. Voor mij is het in elk geval een reden om niet aan de loterij deel te nemen.”

Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft deze radicale club nu in schip in handen dat van de marine lijkt te zijn: het is groot, grijs, razendsnel, en met een waterkanon. Ja, dat lees je goed: een waterkanon. Daarmee willen ze andere schepen in gevaar brengen; alles om hun heilige milieudoelen te bereiken.

Wil jij je geld daar echt aan uitgeven?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Sarko

  Oh jeetje gooi wekelijks de spam van de postcode loterij in de vuilnisbak.
  Geen goed idee, neem weer een abbo en het geld komt goed terecht, laat die MvdGalien maar rechts lullen en zijn zakken vullen…..

 2. Wim

  Het is best gek of ook weer niet dat Links altijd vreet van Rechts omdat bij Links niets te halen valt. Met veel geluk kun je soms een kopje verdunde tomatensoep terug krijgen

  1. umhz

   dat Links altijd vreet van Rechts
   Bedoelt u dat de spelers van loterijen rechts zijn of degene die de beslissing nemen wie hoeveel geld krijgt.
   Ben benieuwd naar de onderbouwing van uw stelling in deze.

 3. umhz

  De Nationale Postcode Loterij, de grootste goededoelenloterij van ons land.

  Wat dacht u van de staatsloterij.
  Doneert miljoenen per maand aan de staat waardoor wij minder hoeven bij te dragen.
  Noem dat maar geen goed doel: de Nederlandse belastingbetaler,

 4. Floris

  Die zogenaamde goede doelen zijn voornamelijk linkse doelen. Dat verbaast niet als je beziet hoeveel subsidie er gaat naar extreemlinkse clubjes. Van dat clubje van Volkert van der Graaff tot aan de manipulatieve stichtingen van zo’n Rene Daenen. Dit terwijl de zorg steeds verder wordt uitgekleed.

  Nederland is ziek, doodziek.

  1. umhz

   Ehhhh, rechtse goede doelen die voor de anderen opkomen?
   Noemt u eens een paar?

   1. Floris

    umhz (wat een suffe nick) toont ons een inkijkje in zijn one-track mind. Hij meent dat goede doelen per definitie links zijn.

    Aandoenlijk.

    1. umhz

     Floris    11 uur ago    Beantwoorden
     Die zogenaamde goede doelen zijn voornamelijk linkse doelen.

     Ineens is daar het voortschrijdend inzicht.

     Dan vertrouwt hij het internet toe:
     umhz meent dat goede doelen per definitie links zijn.
     Aandoenlijk.

   2. toetssteen

    @umhz
    Sociaal voelend zijn, is niet links of rechts. Socialisten kunnen sociaal ten opzichte van elkaar niet claimen!

    1. umhz

     Uw stelling is juist maar helaas lees ik nog geen voorbeelden van “rechtse” goede doelen welke uw goedkeuring zouden kunnen hebben.

  2. umhz

   Dit terwijl de zorg steeds verder wordt uitgekleed.

   Privatisering van de zorg was ook een links idee.
   Zorg als een bedrijf runnen en winst maken was ook een links idee.
   De graaiende topbestuurders zijn ook allemaal linkse managers.

   1. Floris

    Dat de zorg wordt uitgekleed ligt aan bezuinigingen, linksmans. En weet je waarom er bezuinigd moet worden?

    Ik geef je één ding op een briefje. Als Europa gevrijwaard zou zijn gebleven van massa-immigratie door voornamelijk kanslozen en parasieten dan zouden onze zieken en bejaarden een veel beter leven hebben gehad.

 5. Floris

  “De graaiende topbestuurders zijn ook allemaal linkse managers.”
  ————————————————————————-
  In de zachte sectoren, zoals zorg en bijvoorbeeld woningbouwverenigingen zijn de (graaiende) topbestuurders inderdaad meestal links. Kasteelheer Marcel van Dam gaf het goede voorbeeld.

  En dan zijn er nog talloze adviesbureautjes die meevreten uit de overheidsruif die niet zelden door linkse ex-ambtenaren worden gerund.

  In welk jaar bent u stil komen te staan in uw ontwikkeling? Ergens rond 1968?

 6. Bes Tolen

  Er stonden altijd twee eigenaren van de PC-loterij en aanverwant, hoog in de lijst van de rijkste 500 Nederlanders. Als zij niet (niet meer) in de nieuwe lijst van aanstaande 8 november staan dan moet dat uiteraard een reden hebben. Bijvoorbeeld vertrek naar een belastingparadijs. Ik ben benieuwd.
  Nog iets eigenaardigs doet zich voor. Uitkeringstrekkers, in het bijzonder bijstandtrekkers doen in grote getale mee aan de PC-loterij. In de meest arme gemeenten zou een fors aantal voor 80 euro in de maand deelnemen. Dat is voor een hoger bedrag dan andere Nederlanders maandelijks voor loterijen uitgeven. De bijstand is niet voor dergelijke uitgaven bestemd. De overheid subsidieert.
  Ook was er een onderzoek in een vrij grote gemeente waaruit bleek dat zeventig procent van de voedselbankers met een eigen auto naar de voedselbank kwam.
  Het is de vraag of je dat die bijstandstrekkers wel moet gunnen. Veel bijstandstrekkers zijn wel zuinig op de centen en denken er anders over.
  Als over de forse deelname aan loterijen door bijstandstrekkers van te beteugelen overdrijving of kwaad moet worden gesproken dan valt dat nog in het niet bij de grote bedragen aan giften door de overheid aan asielzoekers waarvoor de PC-loterij ook de particuliere door de overheid gesubsidieerde organisaties Vluchtelingenwerk met tientallen miljoenen euro’s per jaar steunt.
  Eén ding is zeker. We komen nooit meer van die asielzoekersindustrie af. Dit jaar is nu al het recordjaar. Duidelijk moge zijn dat er veel meer oppositie, intelligente oppositie moet komen.

 7. Ni28

  De Postcode Loterij gijzelt de deelnemers doordat het lotnummer bekend is, de postcode. Dat is voor velen de rede om mee te doen want stel je voor dat je buurman wint en jij niet. Hetzelfde geldt voor de Bankgiro Loterij. Zoals de meeste instanties zijn ook deze doorspekt van politieke correctheid en dus steunen zij de goede en “goede” doelen. Het is aan de deelnemers om dit te stoppen door niet meer mee te doen. Maar ja ….die buurman, he?

  1. umhz

   U omschrijft de situatie bijna perfect.
   Als men moet kiezen tussen principe en de kans op geld wint steeds opnieuw het mogelijke geld.
   Denk dat afgunst richting buurman/vrouw minder speelt.

 8. Ni28

  Het meeste kwaad komt van links. Dat is des te erger want links claimt sociaal nest te zijn.

 9. ko vadis

  Iemand die zichzelf sociaal noemt, helpt een ander van zijn eigen geld,
  Iemand die zichzelf socialist noemt, helpt zichzelf van andermans geld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.