Nederland wordt knettergek: Leiden doet aangifte wegens ‘overschilderen gaybrapad’

John Morgan (bron: Flickr)
Foto: John Morgan (bron: Flickr)

We zijn in Nederland allemaal voor tolerantie, maar waarom moeten we het nou steeds weer overdrijven? Een gaybrapad? Serieus?

Hoe zeer onze cultuur in verval is? Lees maar mee:

De gemeente Leiden heeft aangifte gedaan van de vernieling van het regenboogzebrapad in het centrum. Een groep jongeren bekladde het ‘gaybrapad’ in de nacht van zondag op maandag.

Het incident, dat rond 3 uur ‘s nachts plaatsvond, is gefilmd door het personeel van een café naast het ‘gaybrapad’, meldt Omroep West.

Eén van de figuren bracht toen hij klaar was met het overschilderen van het regenboogzebrapad de Hitlergroet. Het moge duidelijk zijn dat dit een abominabel creatuur is. Sterker nog, in principe is dat zelfs een doodsbedreiging: Hitler vergaste immers niet alleen joden, maar ook zigeuners en, jawel, homoseksuelen.

Het is dus prima en zelfs bijzonder belangrijk om deze man te confronteren met zijn hatelijke gedrag.

Tegelijkertijd moeten we ons wél afvragen hoe het toch kan dat een gaybrapad tegenwoordig een halszaak is in Nederland. Je kunt het ook overdrijven: homoseksualiteit wordt terecht geaccepteerd in ons land, maar om nou een zebrapad in regenboogkleuren te schilderen om een bepaalde geaardheid te ‘vieren’… dat gaat wel heel ver.

Sterker nog, het slaat volstrekt nergens op. Er is toch ook niet zoiets als een straightrapad?

In Nederland hebben we er nogal een handje van om door te slaan in dit soort zaken. Laat een zebrapad alsjeblieft gewoon een zebrapad zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

5 reacties

 1.   

  In Arnhem hebben ze ook van deze homokermis actrices, nog erger, oversteek lichtjes met twee Homo’s er op.

 2.   

  Haha Michael, ‘straightrapad’, ben blij om je nuchterheid.
  Ik wou dat NL meer van jouw soort (weer) had. Velen zijn zo verziekt gaan DENKEN. En ‘the war is in your mind’.

  En niet in je hart waar het begint (vaak de opinie in de psychologie en religie), maar alles begint in je denken, en je KIEST daarvoor.
  Geen excuses. Niet je bankaccount, je omstandigheden, de kleur van je huid, je ouders of voorgeslacht, je hormonen, testosteron of zielige achtergrond, je onbeheerste emoties, je verkeerde vrienden, je onwetendheid, enz.!! Slap geklets. Maar je DENKEN waar je voor kiest, dat maakt je.
  “Wat de man denkt is hij”, zei Salomo.

  Nee liever geen homopad (niets met gay te maken, eerder depressies zoals keihard bewezen!), geen straightrapad, geen lesbrapad, geen genderbrapad, geen brabrapad (dames met alleen bra aan), alleen: zebrapad!

 3.   

  Dat de homo’s zich niet ergeren aan een “gaybrapad”… Volgende stap, verkeersborden voor gays? U kunt hier van achter aangereden worden ofzo?

 4.   

  Mee eens, Michael.
  Bij ons in Utrecht is tijdens de raadsvergadering al de opmerking gemaakt ‘dat zo’n regenboogzebrapad tot geen enkele gedragsverandering leidt’.
  Waar dient het dan wel voor? Om de eigen voortreffelijkheid te etaleren.

 5.   

  In de buurt van Rotterdam heb je de Mohammedstraat. Een straat genoemd naar een pedo. Die mag van mij wel beklad worden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!