Nederland wordt knettergek: Leiden doet aangifte wegens 'overschilderen gaybrapad'

Geen categorieokt 18 2016, 9:00
We zijn in Nederland allemaal voor tolerantie, maar waarom moeten we het nou steeds weer overdrijven? Een gaybrapad? Serieus?
Hoe zeer onze cultuur in verval is? Lees maar mee:

De gemeente Leiden heeft aangifte gedaan van de vernieling van het regenboogzebrapad in het centrum. Een groep jongeren bekladde het 'gaybrapad' in de nacht van zondag op maandag.

Het incident, dat rond 3 uur 's nachts plaatsvond, is gefilmd door het personeel van een café naast het 'gaybrapad’, meldt Omroep West.

Eén van de figuren bracht toen hij klaar was met het overschilderen van het regenboogzebrapad de Hitlergroet. Het moge duidelijk zijn dat dit een abominabel creatuur is. Sterker nog, in principe is dat zelfs een doodsbedreiging: Hitler vergaste immers niet alleen joden, maar ook zigeuners en, jawel, homoseksuelen.
https://twitter.com/RoosvGelderen/status/787992486270697472?ref_src=twsrc%5Etfw
Het is dus prima en zelfs bijzonder belangrijk om deze man te confronteren met zijn hatelijke gedrag.
Tegelijkertijd moeten we ons wél afvragen hoe het toch kan dat een gaybrapad tegenwoordig een halszaak is in Nederland. Je kunt het ook overdrijven: homoseksualiteit wordt terecht geaccepteerd in ons land, maar om nou een zebrapad in regenboogkleuren te schilderen om een bepaalde geaardheid te 'vieren'... dat gaat wel heel ver.
Sterker nog, het slaat volstrekt nergens op. Er is toch ook niet zoiets als een straightrapad?
In Nederland hebben we er nogal een handje van om door te slaan in dit soort zaken. Laat een zebrapad alsjeblieft gewoon een zebrapad zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten