Er is een tsunami van jihadisten op komst: ISIS lafbekjes willen naar Europa

Geen categorieokt 18 2016, 8:00
Nu het ze te heet onder de voeten wordt in Syrië en Irak maken ISIS-terroristen plannen om naar Europa te vertrekken.
Hoewel het bijzonder goed nieuws is dat ISIS op het punt staat om verslagen te worden in Syrië en Irak betekent dit niet dat het onhoofdingsgilde dan ook meteen van de aardbodem geveegd is. Volgens diverse experts, waaronder het hoofd van het nationale centrum voor terrorismebestrijding in de VS, Nicholas Rasmussen, zullen ISIS-slachters namelijk gewoon naar Europa verkassen, waar ze vervolgens de ene na de andere aanslag zullen plegen.
Volgens deze experts begint dat proces waarschijnlijk al als Mosul ingenomen wordt door de anti-ISIS coalitie.
De Italiaanse jihaddeskundige Loretta Napoleoni legt uit:

"Zelfs zonder land blijft IS als terreurbeweging een risico. Je kunt het kalifaat als concept niet vernietigen. Net zo min als we Al-Qaeda hebben verslagen. Over een paar jaar beginnen een paar jihadisten gewoon opnieuw."

De al eerder genoemde Nicholas Rasmussen voegt daar aan toe de wereld niet al te veel moet verwachten van een ISIS-nederlaag. Het grote probleem is namelijk dat er bij de strijd te weinig jihadisten omkomen of gevangen worden genomen. De meeste ISIS-strijders zijn namelijk eersteklas lafbekjes. Als ze gevaar zien slaan ze meteen op de vlucht. Ze gooien hun wapen neer, trekken andere kleding aan, en voor je het weet zien ze er uit als gewoon weer een vluchteling.
Volgens alle experts gaan de jihadisten daar de komende tijd stug mee door, waardoor Europa opeens overstroomd zal worden met terroristen. De terrorismedreiging zal de komende maanden en jaren dan ook vrijwel zeker ongekend hoog zijn.
Natuurlijk kan dit prima voorkomen worden. Hoe? Door helemaal los te gaan in de strijd tegen ISIS. Op dit moment is er vooral een strategische strijd gaande om het grondgebied van ISIS terug te veroveren. Dat is leuk en belangrijk, maar het moet er eerst en vooral om gaan om zoveel mogelijk jihadisten uit te schakelen. Het doel van iedere aanval moet dus niet zijn om deze of gene straat te heroveren, maar om 'zoveel mogelijk ISIS-koppensnellers om zeep te helpen.'
Ja, het klinkt veel lezers ongetwijfeld 'barbaars' in de oren, maar de enige juiste manier om deze terroristenclub te bestrijden is door alle leden van de aardbodem te vegen. Een 'nette' oorlog heeft in dit geval absoluut geen zin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten