Oekraïne voert de druk op Nederland om verdrag stevig op, schuift ongevraagd aan bij intern overleg

Oekraïne ziet dat Nederland al bijna bezwijkt, en komt binnenkort langs om de genadeklap uit te delen.

We hebben dan wel nee gezegd tegen een associatieverdrag met Oekraïne, maar ga er maar vanuit dat dat verdrag er gewoon komt. Dat is in feite de lijn die Mark Rutte steeds meer propageert, nu hij langzaam maar zeker moet gaan toegeven dat hij er niets aan heeft gedaan om de uitslag van het referendum ook maar enigszins invloed te laten hebben. Nee, ik ben geen fan van referenda, maar als je ze dan toch houdt moet je de uitslag uiteraard wel respecteren en implementeren.

De druk om die volksraadpleging nou eens te vergeten wordt echter steeds groter vanuit de Europese Unie en Oekraïne, mede doordat een groot deel van het verdrag al lang in werking was gegaan. Voor alle andere betrokken landen is het dus een kwestie van het sluiten van dit afgeronde dossier. En afgerond is het zeker: het Nederlandse “nee” zal simpelweg geen enkele verandering teweeg brengen in het verdrag, hoe erg we ook zouden willen dat we dat zouden kunnen afdwingen. Dat is de realiteit.

Rutte huivert er echter vooralsnog voor om dit volmondig toe te geven. Het lijkt erop dat Oekraïne daarom een stevig offensief is gestart om ons op de knieën te krijgen, wat inmiddels zo ver gaat als het beweren dat Nederland hiermee “ondankbaar” is voor de hulp van de Oekraïners bij het MH17-onderzoek – wat natuurlijk volstrekt los staat hiervan.

De zoveelste ontwikkeling hierin is dat ze niet enkel meer van een afstand schreeuwen, maar ook interne vergaderingen komen dwarsbomen. De Tweede Kamer-commissies van Buitenlandse Zaken en die van Europese Zaken zouden op 25 oktober een ontmoeting hebben met de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken. Hoewel dit een prima kans was geweest om onze EU-bondgenoten onder de spreekwoordelijke vier ogen duidelijk te maken wat onze bezwaren bij het verdrag zijn, gaat dat mooi niet door. De leden van deze commissies hebben namelijk te horen gekregen dat de Oekraïnse minister van Buitenlandse Zaken, Pavlo Klimkin, opeens ook aanwezig zal zijn bij het gesprek, omdat hij hier dan toch op bezoek zou zijn. Toevallig, maar niet heus. Of iemand daar nog bezwaar tegen heeft.

Helaas lijkt het er daarmee op dat Oekraïne het pad opgaat van rivaal Rusland, dat er ook niet vies van is zich ongevraagd te mengen in interne aangelegenheden. En het moet toegegeven worden, ze hebben veel geleerd van de Russen. Ze zijn er immers al aardig succesvol mee: hun mening weegt tegenwoordig zwaarder bij onze politici dan die van het eigen volk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Peter Selie

  Een ding nog over de nazistische elitaire fascisten die aan het bewind zijn in Oekraïne, Oekraïne een economische dwerg met de economische capaciteit van Noord-Holland maakt ongevraagd de dienst uit binnen het overleg. Ach wie twijfelt er nu nog aan dat de Europese Unie een corporatistisch, globalistisch bolwerk is waarin de grote internationale bedrijven de dienst volledig uitmaken en zelfs regel en wetgeving naar hun hand proberen te zetten. Dit laatste gebeurt al voor de ogen van alle naïeve, dwaze Europeanen die het er mee eens zijn dat CETA & TTIP handelsovereenkomsten gesloten worden. Er is géén weg terug naar een normaal soeverein bestuur, de islamisering van Europa is de hefboom om tot een totalitaire staatsvorm te komen, waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen dit zelfde totalitaire regiem.

  Vieze President Joe Biden zei: Dat het een goed ding is wanneer de blanken een absolute minderheid in Amerika vormen.

  Zoon vicepresident Biden nieuw directielid bij grootste private gasbedrijf Oekraïne

  Zoon Joe Biden werkt voor Oekraïense gasfirma
  http://www.demorgen.be/buitenland/zoon-joe-biden-werkt-voor-oekraiense-gasfirma-b7e01623/

  1. Peter Selie

   Wat ik nog even in het vuur van de strijd vergeten was is het volgende; wanneer de islamisering overal in Europa een voldongen feit is geworden dan wordt er óók afgerekend met deze tribale moslims die dachten dat ze de Euro-jihad hadden gewonnen. Agenda 21 volgt dan op de reeds uiteengezette lijnen van de nieuwe wereld orde, waarin de wereld onderworpen wordt aan een depopulatie programma. Waar 500 miljoen slaven de elite mag bedienen op hun wensen. Elke politicus waar ook ter wereld heeft zich nooit gewaagd aan het issue van overbevolking. Tja China heeft met zijn 1 kind politiek een toegeving gedaan naar 2 kinderen politiek, en Afrika, India, Bangladesh ach laat ook maar, men ziet vanzelf wanneer de flitsen van de waterstofbommen hun werk doen of misschien net even anders (Kuch).

  2. Nog1

   @ Peter Selie

   Wat heeft de mening van de vice-president van de VS over de kleur van de inwoners van dat land in hemelsnaam te maken met dit onderwerp?

   (Overigens begon de VS ook met een blanke minderheid, en is de meerderheid nooit erg groot geweest. Maar dat ter zijde)

 2. Sniper666

  Eén grote corrupte bende, de EU, de Clintons, Rutte, etc. Het maakt niet uit waar je kijkt volkomen verrot.

 3. ome Bob

  wat hebben ze dan eigenlijk om de druk op te voeren ??

  een vliegtuig uit de lucht geschoten ??
  45.000 miljoen euro nog aan Rusland terug betalen ??
  geen leger ??
  geen gas ?
  geen Olie ??
  geen geld ???
  een compleet verrot wegennet ??
  500.000 maffioso ?
  Azov batteljon ?
  Svoboda U weet wel de Hilter SS kampbewaarders !!

  Oorlog in de Donbass ,waar de vrijheidsstrijders het Oekrainse leger omsingelden en zonder wapens terug liet lopen naar Kiev ??

  en u wilt gaan helpen bij grensincidenten, ?? want dat staat in dat
  “”HANDELSVERDRAG “” ???

  Uw kinderen zonder werk, want er komen 25 miljoen knappe meiden in nederland werken voor euro 500 p. maand !!

  Ja mooie kinderen maken ze wel, daar kunnen die gescheurde bolle spijkerbroek , volgevreten Nederlandse kinderkoppen niet tegen op ,
  met mavo 1 ,2 en 3 en een pretpakket !

  dus dat zou dan een reden kunnen zijn ,whahahahaha

  WAT EEN GELUL , ZE HEBBEN HELEMAAL NIKS,

  jA, ZE KUNNEN ZUIPEN ALS EEN KETTER, WERKELIJK ONGELOFELIJK

  VEEL PLEZIER ER MEE

  OME BOB
  DUS WAAR LIGT U WAKKER VAN DAN ?? VAN WELKE DRUK VAN UKRAINE ?

 4. Peter Selie

  http://66.media.tumblr.com/fbdc50415a3ad97412ebd0f72715513f/tumblr_nksjijZZbD1tqgi3uo1_1280.jpg

  “De ongecontroleerde bevolkingstoename in de Derde Wereld zal binnen afzienbare tijd tot catastrofale toestanden leiden. Als we niet de draaikolk van toenemende verpaupering in gesleurd willen worden, dan moet Europa zich tot op zekere hoogte afsluiten. Alleen wanneer de Europese volkerengemeenschap zichzelf op deze wijze in stand houdt, zal ze in staat blijven om volgens haar humanitaire idealen te leven en daarmee ook anderen te helpen.”

  (Prof. Dr. Irenäus Eibl-Eibesfeldt)

 5. werkloze generaal

  Als Nederland niet ratificeert is de morele overwinning een feit en wordt er recht gedaan aan de nee – uitslag. Want dan zeggen we namelijk : ==>

  WIJ WILLEN JULLIE ARMOEDIGE BOEVENBENDE ER NIET BIJ HEBBEN !

  1. ome Bob

   ja, inderdaad
   en
   we zeggen NEE je kunt doodvallen ,
   we sturen onze kinderen niet om Putin tegen te houden

   Die pleuris VVD homo’s gaan maar lekker zelf pang, pang roepen

   OORLOGSDREIGINGEN , EN HULP BIJ GRENSINCIDENTEN HEBBEN

   NIETS MAAR DAN OOK HELEMAAL NIETS IN EEN HANDELSVERDRAG

   TE ZOEKEN ,

   en handelsverdrag ???? , de teringzooi die in Ukraine gemaakt wordt , die komt door geen enkele Europese keuring

   dus wat handelsverdrag , iemand die 100 euro p.maand verdient ??

   die gaat nederlandse spullen kopen , rot toch op ,

   dit is een 7e rangs bananen republiek, zelfs de honden zijn er corrupt

   dus opzouten , ga maar lekker zelf Oom Vladimir tegen houden !!

   Ome bob komt wel meegelopen hoor trouwens

   die heeft in nederland nog een “”PAAR “‘ APPELTJES , te schillen

   Ome bob

   JOEHOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE Oom PUTIN !! blijven oefenen jongens ouwe VVD relnichten , de juiste toonhoogte kan je leven redden
   en ik denk je anus ook , whahahaha

 6. Ali Yas

  “En afgerond is het zeker: het Nederlandse “nee” zal simpelweg geen enkele verandering teweeg brengen in het verdrag”

  Maar met een Nederlands “nee” is het verdrag niets waard: niemand hoeft zich er dan aan te houden. Ook en vooral Nederland niet. Formeel zal Nederland niet hoeven meebetalen aan steun voor dat door en door corrupte land, nooit zullen Nederlandse jongens in Oekraïne hoeven te vechten tegen de Russen.

 7. Seneca

  Vreemd dat Wallonië – geen zelfstandige staat zoals NL – kans ziet om Ceta tegen te houden en LUL Rutte is zo druk met lachen dat hij geen kans ziet om het referendum Oekraïne bij het Europese tuig onder de aandacht te brengen. En die klootzak wil dat wij wederom op hem stemmen? NLers zijn politiek gezien dom om niet te zeggen stom, maar als zij wederom op dit stelletje ongeregeld stemmen, dan ben ik weg uit dit land. Wat betreft de ‘Euro-parlementariërs’ die hebben het te druk om coke te snuiven en hebben nooit en zullen dan ook nooit iets doen dat ten gunste van de Europese burger is.

  1. Norman Corinth

   @Seneca,

   Ik denk dat Nederland wel degelijk in staat is, net als Wallonië, om dit verdrag te blokkeren maar dat Rutte dit niet wil vanwege de economische en politieke schade die dit voor ons land zal veroorzaken. Het referendum was een uit de hand gelopen grap dan wel een bedrijfsongeval en verstandige regeringsleiders doen er goed aan onze belangen voorop te blijven stellen.

   1. Houtlijm

    De economische schade waarmee Norma dreigt is een farce – ondernemers (worldwide) denken niet politiek en zullen geen cent minder omzetten. Of denkt Simon dat er sancties ingesteld worden tegen Nederland en/of hoge boetes opgelegd door de EU? Het kost ons kortom geen cent.

    De politieke schade is ook minimaal; we liggen goddomme 1 keer in de 40 jaar dwars omdat het volk zich uitspreekt. Andere landen zijn onbetrouwbaarder en rommelen meer dan Nederland. De politieke schade is er alleen voor Rutte zelf. Helaas bestaat integriteit niet meer. Alleen politieke kontkruiperij.

   2. Ali Yas

    “regeringsleiders doen er goed aan onze belangen voorop te blijven stellen”

    Ceteris doelt op de belangen van de elite.

    Het volk, zoals dat gesproken heeft middels het Referendum, stelt andere prioriteiten.

  2. ome Bob

   ja en ze blijven bezig ,
   iedereen heeft het referendum tegen gewerkt,
   we gaan niet stemmen , we stemmen toch ja,
   allemaal wisten ze het
   en nou zeiken, ja maar, het was geen 50 % + 1
   nee, het moest minimaal 30 % zijn

   WE HEBBEN NEE GEZEGD, wat begrijpt die mossel ruggengraat homo niet?

   DE N NIET OF DE E NIET ???

   bij de brexit hetzelfde zeik verhaal , ZE WILLEN ER DUS UIT !!

   EN DIE ISLAMBOMBAMA PLEURIS NEGER KWAM DAAR OOK EVEN HELPEN ,

   EN ??? WAT ZIEN IK ????

   De italianen mogen ook stemmen, dus dat wordt lachen
   en wie zie ik dus daar weer op de televisieeeeeeeeeeeeeeeeeee

   WEER DIE TYPHUS PLEURIS ISLAMBOMBAMA ,

   die mislukte keniaanse dobber islam negert, met die travestiet en die paardenkop !! , die kokosnoten boom klimmert

   komt ook daar weer effe , zijn mening geven !!

   kan iemand bij die dobbernegert niet het ventiel er uit trekken

   heeft die kokosnoten kopper nog niet genoeg naar de kloten geholpen ??

   ome bob

 8. Jeroen100

  Als ik zie dat de Walen het CETA akkoord kunnen tegenhouden, de Oekrainers hier persoonlijk de druk op komen voeren en onze beroeps leugenaar gisteravond beweerde dat het niet ratificeren veel onrust in de instabiele regio zal veroorzaken, vraag ik me af onderstaande bewering in het artikel wel juist is:

  Voor alle andere betrokken landen is het dus een kwestie van het sluiten van dit afgeronde dossier. En afgerond is het zeker: het Nederlandse “nee” zal simpelweg geen enkele verandering teweeg brengen in het verdrag, hoe erg we ook zouden willen dat we dat zouden kunnen afdwingen. Dat is de realiteit.

  1. ome Bob

   ons Nee, houdt dus zoveel in
   dat volgens de EU regels
   het gehele verdrag geen fuck waard is ,

   dus ook mensen zoals jij, DE LANDVERRADERS

   HOEVEN DAN HUN KINDEREN NIET TE STUREN , ALS OOM VLADIMIR

   HET EINDELIJK ZAT IS, DAT GESPUIS DAAR , !!

   dank zij de net 30 % met hersens die wel Nee stemden .

   Jij wilt echt naar de kloten hee, ?? met nederland , geweldig

   maar slaap lekker verder , sluit je hier lekker op de side aan

   bij de heren A .Nus & P .Nus .

   de ene heeft verstand van onzichtbare beukraketten
   en die andere ??

   stoken liegen , zeiken, zeuren. en wordt het iets te heet onder de voeten
   dan heet hij ineens Zakkos G, Penis Aqua rosa, Syfylis, ceepreris CP, arie , brouwerstein , Hutten , klootzak, , etc etc hij heeft er nu pakweg 19 en
   verdwijnt dan altijd zonder antwoorden te geven .

   soort superlul

   dus veel plezier, wakker worden is een kunst , zei mijn moeder vroeger al

   heet je broer soms Rutte ??

   ome Bob

 9. Nog1

  Feitelijk klopt dit verhaal niet. Zonder Nederlandse ratificatie is er geen Associatieverdrag. Dergelijke verdragen kunnen alleen afgesloten worden met alle handtekeningen;

  ‘De Raad van Ministers neemt in onderstaande gevallen in alle hierboven beschreven stappen besluiten met eenparigheid van stemmen:

  – alle onderwerpen waar de Raad van Ministers bij het vaststellen van regelgeving binnen de Europese Unie besluiten neemt met eenparigheid van stemmen
  – associatieovereenkomsten
  – verdragen met economisch ontwikkelde landen over financiële hulp en samenwerking’

  Zowel voor het CETA als voor het Associatieverdrag geldt dus hetzelfde; alle handtekeningen of geen verdrag.

  Rutte’s probleem is dat hij wel wil (en gaat) tekenen maar dat hij dat graag gedaan zou hebben met de medeplichtigheid van andere (Nederlandse) politieke partijen.

  1. ome Bob

   dank u , !!!!

   dus het wachten is op Rutte , als hij tekent

   en we worden erin geluisd door die kloothommel

   dan zal maurice wel trots op hem zijn

   en zal de VVD er wel 1 of 2 zeteltjes bijkrijgen !!!

   whahahahaha,

   ome bob

  2. toetssteen

   @Nog1
   Maar D’66/Groen Links en de CU gaan echt wel tekenen bij het kruisje hoor.
   Mijn probleem met CETA/TTIP is de rare ISDS (of een kloon van) clausule. Dat hoort niet in een handelsverdrag.
   Ik ben overigens een voorstander van vrijhandel en een tegenstander van deze massale wurgcontracten.

   1. Nog1

    @ toetsteen

    Formeel hoeft alleen Rutte te tekenen.

    Dat ISDS is ook één van de redenen waarom het geratificeerd moet worden; echte handelsverdragen kunnen zonder nationale instemming aangenomen worden via het EP en een gekwalificeerde meerderheid in de Raad.

    Het is EU strategie om politieke verdragen te ‘vermommen’ als handelsverdragen. Dat geldt voor het Associatieverdrag, maar ook voor CETA en straks TTIP. De strategie lijkt vooralsnog niet helemaal naar wens te verlopen.

    In het CETA worden bedrijven feitelijk extraterritoriaal; ze hoeven zich niet meer voor een nationale rechtbank te verantwoorden en mogen derden voor een niet-nationale rechtbank dagen. Ook de vakbonden en consumentenorganisaties worden daardoor enigzins aan banden gelegd.

    Dit deden wij in de koloniale tijd met China.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.