Pure horror: levensgevaarlijke witte haai breekt door kooi waar duiker inzit

Angstaanjagende video legt vast hoe een levensgevaarlijke haai dwars door een kooi heen breekt. 

Wie de film Jaws ooit heeft gezien heeft vast weleens een nachtmerrie over haaien gehad. Bij de meeste mensen blijft het gelukkig bij een nare droom, maar voor deze duiker werd die nachtmerrie in één klap werkelijkheid. Terwijl hij in een kooi onder water zit, breekt er opeens een levensgevaarlijke haai dwars door de kooi heen. De angstige momenten zijn vastgelegd op video.

De opnames zijn gemaakt voor de westkust van Mexico. De kooi hangt achter een boot wanneer er plotseling een vier meter lange haai aan komt zwemmen. Het beest breekt de spijlen van de kooi alsof het luciferhoutjes zijn. De angst op de boot is groot want men weet niet of er een duiker in de kooi zit. Even zijn de opvarenden opgelucht omdat ze denken dat er niemand in de kooi zat. Maar nadat de haai de kooi heeft verlaten, komt er ook een duiker naar buiten!

schermafbeelding-2016-10-14-om-12-47-43

Wonder boven wonder is de duiker ongedeerd. Hij had zich op de bodem van de kooi klein gemaakt en zich muisstil gehouden. Volgens de filmer had de haai het niet op hem voorzien maar op een stuk tonijn. Als haaien in iets bijten, raken ze voor een paar momenten verblind. Waarschijnlijk heeft de haai daardoor de kooi geraakt, maar omdat hij al een stuk tonijn had, heeft hij de duiker met rust gelaten. Gelukkig maar, want witte haaien zijn levensgevaarlijk en maken jaarlijks tientallen slachtoffers.

Kijk hier de angstaanjagende video.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.