PvdA’er Eberhard van der Laan kondigt ‘harde aanpak’ straatterroristen aan, blijkt softe beleidswijziging te zijn

De Telegraaf kopt heel trots: ‘Harde aanpak jeugdbende Amsterdam Noord.’ Dan denk je: nu komt er wat. Nou, dat valt vies tegen.

De eerste zin van het artikel op de website van de grootste krant voor Nederland (een positie die De Telegraaf nog dit jaar kwijtraakt aan het AD) geeft de burger nóg meer hoop:

Een jeugdbende die een wijk in Amsterdam Noord teistert, wordt nu nog harder aangepakt.

Dan denk je: nu komt er iets dat ons allen versteld zal doen staan. Ja, ja, Eberhard laat deze straatterroristen even zien wie de baas is. Go Ebo!

Nou nee:

Vandaag heeft burgemeester Eberhard van der Laan de eerste twee gebiedsverboden getekend en hij waarschuwt dat de gemeente nog meer in het vat heeft…

Van een avondklok voor de buurt of een enkeltje naar een opvoedingskamp voor deze jongeren wil de burgemeester niets weten. Wel wordt de treiteraanpak gebruikt waarmee jongeren die in de buurt wonen en voor overlast blijven zorgen, verplicht kunnen worden om te verhuizen.

Zo, zo, dus de ‘harde aanpak’ bestaat eruit dat de stad de jongeren uiteindelijk kan dwingen om de boel ergens anders te verzieken? Dat hakt er wel in ja! Hoe kunnen ze dit ooit verwerken? Laten we hopen dat hun tere zieltjes niet al te beschadigd worden door dit keiharde beleid.

Krijgen ze daar dan wel een mooi nieuw clubhuis van de gemeente of dat niet?

Dit is de PvdA in een notendop: er wordt heel hard geroepen dat ze nu keihard en ongelooflijk streng gaan optreden… waarna er een softe beleidswijziging volgt waar niemand van onder de indruk is. En zij zich maar afvragen hoe het toch kan dat ze verkiezing na verkiezing verliezen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Niek

  onder topic “Kerk Islamiseert” maar is weer onmogelijk tekst te plaatsen daar!? Hier maar proberen

  1. Sarko

   Tja Niek , god(T)’s wegen zijn ondoorgrondelijk.
   Kan ook zijn dat je woordkeuze niet wordt geaccepteerd

 2. Niek

  Nou hier kan ik tevens mijn reactie niet knippen en plakken.
  Wat is er toch aan de hand? Echt waardeloos. Websitebouwerrrrrrrrrr!!!

 3. Sniper666

  Ik mag hopen dat er na het overlijden van de Partij voor de Allahtonen een eind komt aan de lange reeks slappe links Joodse theedrinkende burgemeesters in 020.

 4. Peter Selie

  Tja mij is de kei-harde aanpak van de PvdA reeds bekend, door dat zij zelf uit politiek correcte softies bestaan, die het verschil tussen harde en softe aanpak van deze prangende issue’s niet willen doen en in lengte der dagen het liefst ontkennen dat ze bestaan.

 5. Kees

  Jammer dat de pvda zo weinig doet tegen die overlast. Niet alleen vanwege de slachtoffers, maar ook voor de marokkanen/antillianen zelf. Als we eens eerder hadden benoemd in plaats van weggekeken, en echt hadden doorgepakt, dan hadden deze jongeren ook een toekomst gehad, nu missen ze die, met dank aan de pvda, d66 enz.

 6. van Urk

  Hoe kan de PvdA uberhaupt dit gaan aanpakken terwijl dat partij met haar Joop en VARA meningen het zelf daarmee veroorzaakt heeft? Vroeger had je nog van die bromsnorren die met een gummiknuppel achter je aan vloog en je flink te grazen neemt waar je tenminste nog wat van leerde vooral als je thuis kwam en boze ouders je een trap na gingen geven ook nog. Tegenwoordig is een corrigerende tik op de vingers al pure mishandeling.

  1. Peter Selie

   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/57/3d/db/573ddba78cc22e7a483caa3861f646b6.jpg

   We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze die het heeft veroorzaakt.

   -Albert Einstein

 7. Ni28

  Zacht aaien wordt hard aaien of was het andersom?

 8. RS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.