PvdA'er Eberhard van der Laan kondigt 'harde aanpak' straatterroristen aan, blijkt softe beleidswijziging te zijn

Geen categorieokt 06 2016, 10:30
De Telegraaf kopt heel trots: 'Harde aanpak jeugdbende Amsterdam Noord.' Dan denk je: nu komt er wat. Nou, dat valt vies tegen.
De eerste zin van het artikel op de website van de grootste krant voor Nederland (een positie die De Telegraaf nog dit jaar kwijtraakt aan het AD) geeft de burger nóg meer hoop:

Een jeugdbende die een wijk in Amsterdam Noord teistert, wordt nu nog harder aangepakt.

Dan denk je: nu komt er iets dat ons allen versteld zal doen staan. Ja, ja, Eberhard laat deze straatterroristen even zien wie de baas is. Go Ebo!
Nou nee:

Vandaag heeft burgemeester Eberhard van der Laan de eerste twee gebiedsverboden getekend en hij waarschuwt dat de gemeente nog meer in het vat heeft...

Van een avondklok voor de buurt of een enkeltje naar een opvoedingskamp voor deze jongeren wil de burgemeester niets weten. Wel wordt de treiteraanpak gebruikt waarmee jongeren die in de buurt wonen en voor overlast blijven zorgen, verplicht kunnen worden om te verhuizen.

Zo, zo, dus de 'harde aanpak' bestaat eruit dat de stad de jongeren uiteindelijk kan dwingen om de boel ergens anders te verzieken? Dat hakt er wel in ja! Hoe kunnen ze dit ooit verwerken? Laten we hopen dat hun tere zieltjes niet al te beschadigd worden door dit keiharde beleid.
Krijgen ze daar dan wel een mooi nieuw clubhuis van de gemeente of dat niet?
Dit is de PvdA in een notendop: er wordt heel hard geroepen dat ze nu keihard en ongelooflijk streng gaan optreden... waarna er een softe beleidswijziging volgt waar niemand van onder de indruk is. En zij zich maar afvragen hoe het toch kan dat ze verkiezing na verkiezing verliezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten