RDW wil rijbewijs op je smartphone. Prima idee, ik bedoel maar: wat kan er in vredesnaam misgaan?

Oh wacht…

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een geweldig idee:

Over een paar jaar kan iedereen zijn rijbewijs op zijn smartphone hebben. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) verwacht dat de techniek rond 2020 voldoende veiligheid biedt om dit mogelijk te maken.

Unitmanager Rijbewijzen, Bas van den Berg, legt uit:

“Op dit moment wordt internationaal gewerkt aan de ontwikkeling van een standaard en worden er proeven gedaan met apps die dit mogelijk moeten maken. Wel zullen er bij ons nog extra waarborgen nodig zijn, omdat wij het rijbewijs in ons land ook als identiteitsbewijs gebruiken.”

Ah, wat zijn we toch weer heerlijk innovatief bezig met elkaar! Ik zie het al helemaal voor me: we hebben allemaal een handige app met daarop ons rijbewijs. Als we aan worden gehouden door de politie openen we de app even et voila: klaar. Bijkomend voordeel voor de staat is natuurlijk dat we onze telefoon overal met ons meenemen en ze de app dus snel even kunnen linken aan satellieten en dergelijke zodat we precies weten waar we 24/7 zijn.

Oh wacht, schreef ik dat nou echt op? Haha, zo’n vaart zal dat natuurlijk niet lopen! Welnee, niets om je zorgen over te maken. We weten immers allemaal dat de staat onze privacy buitengewoon serieus neemt en helemaal niet van zins is om een enorm Big Brother-achtig systeem op te zetten.

Toch?

Zoals Ancilla van de Leest, lijsttrekker van de PiratenPartij bij de komende verkiezingen, het verwoordt op Twitter:

Laat die mooie, privacyloze en hackvriendelijke toekomst maar komen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ni28

    Bij de geboorte een draadloos ID chip inplanten, lijkt mij wat, geen gezeur met administratie en iedereen is gelijk op de hoogte. Rijd je te hard wordt een bedrag gelijk afgeschreven nog voordat je thuis bent.

  2. Sniper666

    Dit is een ramp. De roverheid weet dan meteen waar iedereen is/geweest is. En reken maar dat ze het gaan gebruiken. Daarnaast is reeds voldoende bewezen dat data onveilig zijn t.a.v. hackers. Dus straks krijg je de situatie dat een hacker de beschikking heeft over duizenden digitale ID bewijzen. tel uit je winst…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.