Tweede Kamer dolblij met euthanasieplan: 'Yes! Alle ouderen dood, bespaart overheid bakken met geld!'

Geen categorieokt 13 2016, 8:00
De Tweede Kamer is uitzinnig van vreugde over een plan van het kabinet om 'euthansie' mogelijk te maken voor bejaarden die niet zien zijn.
Het aparte hiervan is dat, toen we in Nederland een debat hadden over legalisering van euthanasie, tegenstanders riepen dat het op termijn hierop zou uitlopen. Nee hoor, zeiden de voorstanders, dat viel allemaal reuzemee! Het ging alleen om doodzieke mensen, en daar zou het ook altijd alleen maar om gaan. Niets geen domino-effect.

Op dit moment mag er alleen hulp bij zelfmoord worden gegeven bij mensen die ziek zijn en uitzichtloos lijden. Het kabinet wil echter ook mensen die het leven beu zijn en al een ’voltooid leven’ hebben onder strenge voorwaarden meer mogelijkheden geven om er met professionele hulp een einde aan te maken. Daartoe wordt een nieuwe wet opgetuigd.

De nep-liberale VVD’er Arno Rutte juicht het plan toe:

"Als je weloverwogen, zonder druk van buiten, tot de conclusie komt dat je leven voltooid is, moet die weg open staan."

De PvdA is het daar helemaal mee eens:

"Het is een ongelooflijk verstandige en zorgvuldige stap om dit te doen. De al bestaande wet liet een groep mensen buiten beschouwing waar dit kabinet nu wel mee aan de slag gaat. Dit is een enorm moedige stap voorwaarts."

Weet u waarom de Kamer hier zo blij mee is? Omdat ze meeleven met ouderen die er wel genoeg van hebben, denkt u? Welnee: ze vinden dit een geweldig plan omdat ouderen de staat bakken met geld kosten. Hoe meer bejaarden uit het leven stappen, des te meer de staat bespaart. Daar is het ze om te doen. Het gaat puur om de centen.
En wat is dat voor idioterie van Arno Rutte? De weg staat nu al open voor mensen om zelfmoord te plegen. Sterker nog, elke dag is wel iemand die uit het leven stapt. Zo moeilijk is dat allemaal niet, er zijn echt honderden manieren te bedenken om jezelf om het leven te brengen. Met dit plan maak je het niet slechts 'mogelijk' om dat te doen, je promoot het actief. Dat is een bijzonder groot en belangrijk verschil.
Daar komt bij dat je bij euthanasie een ander -- een dokter! -- dwingt om daar aan mee te werken. Dit terwijl elke dokter een eed aflegt waardoor hij feitelijk zweert om dit nou juist niet te doen. Je maakt dus eedbrekers van elke arts. En dat alleen maar om wat op de kosten van ouderenzorg te besparen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten