Weer een Nederturks raadslid stapt uit PvdA, verklaart sociaaldemocraten de oorlog

Turgay Tankir stond tot voor kort bekend als een ‘voorbeeld’ voor andere immigranten. Nu breekt hij met de PvdA.

De leegloop van Nederturken bij de PvdA gaat maar door:

De Nijmeegse PvdA-wethouder Turgay Tankir (Economie, Werk en Inkomen) heeft met onmiddellijke ingang zijn portefeuille neergelegd. Turgay heeft hiertoe besloten omdat hij zich naar eigen zeggen niet meer gesteund voelt door zijn eigen fractie in de gemeenteraad.

Tankir zegt dat er binnen het college geen verdeeldheid is, maar dat hij met zijn eigen fractie van mening verschilt over zijn werkzaamheden. De reden: door ernstige tekorten moest er extra bezuinigd worden op bijstandsuitkeringen. Blijkbaar waren Tankir en zijn PvdA-fractie het daar niet over eens.

Dat is allemaal heel inhoudelijk enzo, maar voor de PvdA is dit natuurlijk reden voor weer een nieuwe migraine-aanval. De headline is immers dat er weer een Nederturkse politicus opstapt. De zoveelste in korte tijd.

Met een beetje mazzel verliest de PvdA de hele Nederturkse stem. Dat is niet goed nieuws omdat DENK dan mogelijk groter wordt (dat is helaas ongetwijfeld wel zo), maar omdat een kleine PvdA natuurlijk bijzonder goed is voor Nederland. Hoe minder invloed dat socialistische partijtje van, voor en door professionele bankzitters heeft, hoe beter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Alle Turken gaan uiteindelijk naar DENK. Met dank aan sociale democraten en Erdogan.

 2. Sniper666

  De Nijmeegse PvdA-wethouder Turgay Tankir heeft natuurlijk gelijk, het is bij de PvdA niet pluis.

 3. Peter Selie

  Tja de Turkse islamisten hebben heel schijnheilig mee gereden op de randdebiele PvdA trein, ze hebben hun doel bereikt en nu stappen ze af om de Euro-jihad vorm te geven.

  1. Vabis

   Dit probleem is heel gemakkelijk te tackelen door dubbele paspoorten in de politiek te verbieden!

   1. Seneca

    @Vabis
    Natuurlijk is dat simpel om te doen, maar kunt u zich herinneren wanneer er in Nederland iets op de makkelijke toer kan, dat ook gedaan wordt? Commissie hier, commissie daar, vergaderen en vergaderen… Wie betaalt het gelag? Juist…

   2. barendp

    kIJK DAT IS EEN HELDER GELUID. dAT IS NATUURLIJK ZO.!

   3. Sniper666

    @ Vabis

    Te beginnen bij Turkse paspoorten. Laat ze maar kiezen, Nederturk of Jan Doorsneeturk in Turkije zijn. Turkije uit de NAVO. Definitief standpunt: Turkije kan NOOIT deel van de EU worden.

 4. Niek

  Haha, “Hoe minder invloed dat socialistische partijtje van, voor en door professionele bankzitters heeft, hoe beter.”
  Yep, couch potatos, met grote bekken voor tevretenheid, en om zich soms op te winden voor Wilders.

  Hoewel, ik las ergens dat De Echte Socialist, die het Kapitaal (o.a. Exota en andere namen en zaken) zo kaputt heeft gemaakt, wel eens een flinke wandeling in zijn tuin doet! Om even te kijken hoe erica heide erbij ligt:

  Het moderne socialistische multiculti Duitsland:
  https://youtu.be/unfX2ch7BoI

  En de vertaling daarvan, in de nationaal socialistische versie ervan:
  https://youtu.be/UX_l2InVI5c

 5. Peter Selie

  Beeld: Tom Staal, de nieuwe PvdA-lijsttrekker

  Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap.

  ANP MARCO DE SWART

  http://politiek.tpo.nl/2016/10/21/beeld-tom-staal-nieuwe-pvda-lijsttrekker/

 6. toetssteen

  Grutjes, wie had dit nu verwacht…..? Iets met nogal dom om het mild uit te drukken.

  Eruit met die dubbele nationaliteit om te beginnen. U kiest voor het een of het ander, maar u kunt het niet beide hebben.

  Inzake bijstandsuitkering, het zou zo moeten zijn dat u daar pas recht op hebt indien u ervoor betaald hebt, of verzekerd. Dus afblijven van de ribbenkast van de andere belastingbetaler, daar zit al geen vet meer op.

 7. Freud

  Altijd gedacht dat een artikel dat in de aanhef met vette letters vermeldt “NU BREEKT HIJ MET DE PVDA” in de rest van deze column wordt uitgelegd. Niets van dat alles. De opmerking in de samenvatting dat Tankir de partij de oorlog heeft verklaard staat er al niet eens meer in. Niemand hier die manipulaties van links altijd haarfijn aanvoelt reageert daarop. Natuurlijk niet. Dat komt niet in hun kraam te pas.
  Het was beter om als betrouwbaar journalist te schrijven dat Tankir geen wethouder meer is door een politiek meningverschil maar toch nog altijd raadslid is. Dat zou voorlopig de waarheid zijn. En dat “socialistische partijtje” blijft heus niet op 10 zetels staan hoor. Wacht maar af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.