412 miljoen accounts van pornowebsites gehackt, 4 miljoen Nederlanders in verlegenheid gebracht

Als jij een account hebt bij Friend Finder Network, en volgens de gegevens van de site geldt dat vier miljoen mensen hun taal als Nederlands hebben ingesteld, kon je weleens ernstig in verlegenheid gebracht worden.

De website is namelijk gehackt. En dat geldt niet alleen voor deze site, maar ook voor Penthouse, Cams.com, en Stripshow.com. In totaal hebben de hackers maar liefst 412 miljoen accounts buitgemaakt.

Vier miljoen gebruikers gebruikten de Nederlandse taal als hun officiële taal. Het gaat dus vrijwel zeker om miljoenen Nederlanders en Vlamingen die hierdoor mogelijk in de problemen komen. De hackers konden namelijk niet alleen de wachtwoorden en gebruikersnamen stelen, maar ook informatie over de browser, het ip-adres van de gebruiker, en of de gebruiker voor content betaald heeft.

Je zou maar getrouwd zijn als dit soort informatie op straat komt te liggen. Ik kan me voorstellen dat er nogal wat mannen zijn die zich opeens ernstig zorgen maken.

Het meest opvallende hieraan is dat miljoenen mannen blijkbaar nog steeds dit risico nemen. Het is namelijk alles behalve de eerste keer dat dit soort websites gehackt worden. In 2015 gebeurde dat al met Ashley Madison. Als gevolg daarvan kwamen er nogal wat relaties in de problemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Beukman

    Hopelijk wordt DDS nooit gehackt. Je wil niet weten hoeveel huwelijken er dan op de klippen lopen. 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.