Bizarre Marokkaanse televisie: hé vrouwen, zo verberg je de blauwe plekken die je gewelddadige man aanbracht!

marokko-verwondingen
Foto: Met make-up kan je zelfs de vreselijkse plekken wegwerken, zo beweert de Marokkaanse staatstelevisie! Bron: 2M.

Dit verzín je niet.

Om de zoveel tijd vraag ik me wel eens af: die pertinente onzin die de Nederlandse publieke omroep op de zender slingert, bizarder dan dat kan het toch niet? Vandaag ontdekte ik echter dat ik aan mijn voorstellingsvermogen moet gaan werken, want de taferelen op de Marokkaanse staatstelevisie zijn nog wel veel bizarder.

In veel islamitische landen is één femp,eem namelijk best groot: huiselijk geweld. Veel mannen die de islam tot hun godsdienst rekenen, menen in hun religie een excuus te hebben gevonden om het beest uit te hangen jegens hun eigen vrouw. Menig islamitisch echtgenote voelt regelmatig de toorn van de heer des huizes op haar neerdalen – soms zelfs letterlijk.

Dat probleem is liever vandaag dan morgen opgelost, en gezien de urgentie en maatschappelijke relevantie ligt hier wellicht zelfs een taak weggelegd voor de nationale publieke omroep van Marokko, nietwaar? Nou, dit onderwerp in een programma op de staatszender 2M behandelen bleek een hele grote fout te zijn. Het programma besloot namelijk niet om te praten over huiselijk geweld, de kwalijke oorzaken ervan of hoe dit te voorkomen valt.

Nee, 2M maakte er een item van om vrouwen te leren om alle blauwe plekken gewoonweg te verbergen:

Je kan kennelijk een paar lelijke japen die je van je man hebt gekregen gewoon wegpoetsen met een flinke laag schoonheidsartikelen! De presentratice gaat zo op in haar verhaal dat ze meer tijd kwijt is met uitleg over make-upproducten dan dat ze het onderwerp van huiselijk geweld ter sprake brengt.

De conclusie van het segment is daarna helemaal bizar:

Die woorden –“We hopen dat deze schoonheidstips je zullen helpen om door te gaan met je dagelijkse leven” – zijn zo’n beetje het symbool van wegkijken. Terwijl tuigmannen erop losrammen, moet je als vrouw alles kennelijk maar lijdzaam ondergaan en de ergste plekken gewoon wegwerken met make-up. Als niemand het immers kan zien, gebeurt het ook niet… toch?

Nee. Marokko moet zich schamen voor dit soort lelijke wegkijkende programma’s. Huiselijk geweld is echt al erg genoeg zónder dat je het met een tv-programma nog eens half gaat zitten goedkeuren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  onze linkse gekkies , gaan straks beweren dat deze vrouwen de blauwe plekken op hun gelaat schilderen !!, immers volgens deze gekkies worden vrouwen bij de moslim mannen op handen gedragen , er is geen spraken van geweld of discriminatie binnen de islam volgens deze gekkies .

 2.   

  De functie van de boerka wordt nu duidelijk misschien ook voor wegkijkers.

 3.   

  Het AD: ‘Ik stem PVV, maar loop er niet mee te koop’
  Wat een verademing dat er eindelijk een media als het AD is, die de onterechte framing van PVV stemmers onder de aandacht brengt
  Zeer lezenswaardig !

  http://www.ad.nl/nieuws/ik-stem-pvv-maar-loop-er-niet-mee-te-koop~af11437b/

  1.   

   Staat inderdaad haaks met wat onze linkse “oogklep” vrienden hier altijd op deze site beweren. PVV-ers zijn geen door hen genoemde rechts-extremistische “Tokkies” maar gewone en goed opgeleide Nederlanders vanuit alle hoeken.

   1.   

    onze linkse “oogklep” (nou ja), vrienden, dat zijn de echte Tokkies.

 4.   

  Ooooooh, een boerka werkt veel beter, hoor!

 5.   

  Onze “bestuurder, kamerlid” Jesse Klaver ,
  ( Obama immitator en linkse clown),
  die net als Kuzu, tegen het boerka verbod stemde,
  is gewoon een Marokkaanse bastaard met een VMBO (ambachtsschool) “opleiding”.

 6.   

  Kijk nou toch de eerste resultaten van die cursussubsidie vanuit Nederland!!! Mij benieuwen wat de volgende geweldige en oplossingsgerichte cursus gaat worden. Misschien is dit nog wel een tip voor onze landverraders en kansparels daar in die woestijn: “Hoe schmink ik mij kindbruid zodat ze volwassen lijkt.”

 7.   

  Beukie en consorten, kom er maar in om dit recht te praten.

 8.   

  Mijn vrouw loopt weleens tegen de rand van het bed aan, maar die zit vrouwvriendelijk op dijbeen hoogte. Bij mij zit te blauwe plek (rottige eikenhouten nesten) twintig centimeter hoger.
  Even zonder dollen, dit is bizar! Opbokken!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!