De EU maakt onze economie kapot: economische groei blijft achter bij de rest van de wereld

De wereldeconomie zal in 2017 volgens de Rabobank met 3 procent groeien. In Nederland zullen we genoegen moeten nemen met 1,8 procent.

Let wel: 1,8 procent werd nog niet zo heel lang geleden gezien als absoluut bespottelijk en beklagenswaardig. Vreemd genoeg vinden het kabinet en de aan Rutte bevriende media zo’n laag cijfer tegenwoordig reden om op te scheppen. Kijk maar hoe De Telegraaf dit nieuws brengt:

De Nederlandse economie profiteert volgend jaar van de sterke huizenmarkt en de toename van de werkgelegenheid. De economische groei komt daardoor naar verwachting uit op 1,8%.

Vervolgens voegt de zogenaamd rechtse (kuchkuch, even hoesten) krant daar aan toe:

Ons land blijft daarmee harder groeien dan het Europese gemiddelde.

Om voor mij volstrekt onbekende redenen wordt dat gebracht als goed nieuws. Dat valt nogal tegen. Het betekent namelijk dat de rest van Europa het nóg slechter doet dan ons land (1,8% groei is echt bespottelijk) én dat die andere landen onze groei daardoor beperken. Kijk maar naar de groeicijfers voor de hele wereld:

De Rabobank voorziet voor de wereldeconomie een groei van circa 3% in 2017.

Dat je hier als Telegraaf vervolgens heel positief over bericht is ronduit schokkend. Als de wereldeconomie zo veel sneller groeit dan de Nederlandse economie doet het kabinet iets fout. Dat is al helemaal zo als je bedenkt dat de groei dit jaar uitkomt op 2%. Volgend jaar zal die groei dus (nóg!) minder snel gaan. Tip voor de redactie van DFT: dat is géén goede ontwikkeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. RS

  ik vroeg mij al af WELK EUROPA ??????????

 2. Sniper666

  Met de term “de wereldeconomie krimpt/groeit”. Wat meet je dan precies? Vervolgens, bomen groeien niet eeuwig. Europa is een oude boom.

 3. Gustaafff

  Dat Nederland net uitgenodigd is voor de G20, en dat we straks een jaar in de Veilighaadsraad mogen, zal je hier niet lezen. Want, je zou het kabinet is complimenteren. Da’s verschrikkelijk!

  1. Sniper666

   @ Guustraaaff

   Boeien, die G20 en veiligheidsraad.

 4. Verlazques

  Zowel de Telegraaf als de Rabobank hebben de wijsheid niet in pacht. En vervolgens worden na een paar maanden de cijfers ALTIJD weer bijgesteld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.