Donald Trump eist zege op: ‘We moeten Hillary Clinton dankbaar zijn’

Donald Trump heeft zojuist zijn overwinningstoespraak gegeven. Het meest opvallende? Hij deed meteen een handreiking aan Hillary Clinton.

Meteen bij het begin van zijn speech liet Trump weten de strijdbijl wat hem betreft nu begraven moet worden. Hij zei dat Clinton hem net gebeld had en hem gefeliciteerd had met zijn overwinning. Hij was daar blij mee en legde uit dat hij en de rest van Amerika haar bijzonder veel dankbaarheid verschuldigd zijn “vanwege het goede en belangrijke werk dat ze gedurende haar lange carriere gedaan heeft.” Nu is dat nogal opvallend omdat Hillary alles wat ze aanraakte in uitwerpselen heeft doen veranderen, maar goed, we zullen het maar toeschrijven aan het optimisme van de winnaar. Als je wint is het immers altijd gemakkelijk om toch heel vriendelijk over mensen te spreken, zelfs als die dat absoluut niet verdienen.

Nu hij gewonnen heeft, zei Trump, is het belangrijk voor het Amerikaanse volk om “weer samen te komen.” “We moeten de wonden van onze natie verzorgen,” en dat kan wat hem betreft alleen samen.

Vervolgens liet hij even duidelijk merken waarom mensen zoals ik hem al jaren wegzetten als een populistische progressieveling: hij zei dat hij Amerika “weer groot zal maken” door wegen te bouwen, bruggen, en ga zo maar door. Met andere woorden, hij wil de Amerikaanse economie uit het dal trekken door enorme projecten op te zetten. Dat vind ik weinig hoopvol klinken, maar aangezien hij dit al tijdens de hele campagne beloofde is dit duidelijk wat de blanke arbeidersklasse in Amerika wil. Dat is immers zijn achterban (en de reden dat hij staten als Ohio, Iowa, Pennsylvana, etc. won).

Ironisch genoeg is hij daardoor vrijwel zeker in staat om juist wél zaken te doen met Democraten in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, hoewel hij die niet eens nodig heeft. De Republikeinen hebben hun meerderheid in het Congres, zoals we die twee kamers samen noemen, namelijk vastgehouden.

Ook had Trump een boodschap voor andere landen: “We will get along with all other nations… who are willing to get along with us.” Met andere woorden: het Amerika van Trump wil in principe een goede relatie hebben met alle andere landen, maar wel alleen als die landen dat zelf ook willen. Anders dan Obama zal hij vrijwel zeker geen handreiking doen aan landen die Amerika haten — denk daarbij aan Noord-Korea en Iran. En dat is natuurlijk bijzonder positief.

Aan het einde van zijn speech sloot Trump af door alle mensen te bedanken die hem geholpen hebben tijdens de campagne. Eerst en vooral, natuurlijk, zijn running mate Mike Pence, maar ook de voormalige burgemeester van New York Rudy Giuliani en Reince Preibus, de voorzitter van de RNC, het Republikeinse Nationale Comité.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Nico

  “Ironisch genoeg is hij daardoor vrijwel zeker in staat om juist wél zaken te doen met Democraten in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, hoewel hij die niet eens nodig heeft. De Republikeinen hebben hun meerderheid in het Congres, zoals we die twee kamers samen noemen, namelijk vastgehouden.”
  Dat geloof ik ook. Zeker omdat veel republikeinen weinig zullen zien in grote overheidsprojecten en democraten des te meer.

  1. Mar

   Ben benieuwd hoe de Republikeinen zich nu gaan opstellen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. De president is nu van hun partij maar niet elke Republikein is ingenomen met Trump. Blijven ze dezelfde koers varen als bij Obama, eigen belang eerst voor het belang van het land en de bevolking, goede dingen voor de mensen blokkeren alleen maar om het dwarszitten, dan schiet de bevolking er weinig mee op.

   Het politiek establishment is er nog steeds in Washington, ongeacht Trump.

 2. Ritter

  Trump is de president die Amerika nodig heeft in deze tijden; krachtig en niet bang om het beestje bij de naam te noemen.

  1. Norman Corinth

   @Ritter,
   Het beestje bij de naam noemen betekent in de praktijk meestal dat we moslims, negers en politieke tegenstanders een lesje leren.
   Op de keper beschouwd is het de behoefte aan vrij baan voor racisme en fascisme.

   1. Mart

    Norman en alle andere Trump bachers,en nu slechte verliezers…ik geef jullie allemaal ”de vinger”,wat een zielige figuren zijn jullie met je minderwaardigheids complex.

 3. Wachteres

  Israël en de vrije westerse wereld kunnen ongelooflijk blij zijn met de overwinning van Trump.

  Laten we verwachten dat dit het begin van het einde is van de dictatoriale EU met haar waanzinnige multiculturele droom.

  Na BRexit is dit een nieuwe hoop op een toekomst waarin onze cultuur beschermd blijft en niet wordt verkwanseld aan een achterlijke voormiddeleeuewse ideologie.

  De multiculti-waanzin loopt ten einde! En misschien nog op tijd.

  1. Nico

   Trump zal de steun van de VS aan alle landen in het Midden Oosten, en dus ook aan Israël drastisch terugschroeven.

   1. Anna

    Nico. Midden-Oosten moet zelf de handen uit de mouwen gaan steken en ophouden met elkaar uitmoorden. Trump wil “partnerschap” en “geen conflicten”. Clinton wilde vijandigheid met de Russen en M-O.

  2. Anna

   Wachteres. De oorlogssfeer die NAVO/EU, Obama/Clinton opriepen deugden niet.

  3. Mar

   @Wachteres

   Aan een verdeeld Amerika heeft de rest van de wereld niet veel.

   1. Wachteres

    Je bedoelt dst we allemaal politiek-correct moeten gaan denken. @Mar en dan komt het wel goed?

    Die verdeeldheid was er al en die zou er ook zijn als Hillary was gekozen.

    Links/politiek-correct heeft voor verdeeldheid gezorgd, door de rest een multiculturele samenleving in de strot te duwen.

    Als je het daar niet mee eens bent, dan ben je een racist, een fascist en een nazi.

    Je gelooft toch zelf niet dat de mensen dat blijven pikken?

    1. Mar

     @Wachteres

     U maakt een grote denkfout. Amerika heeft een totaal andere samenleving dan Europa. De Amerikaanse cultuur verschilt significant van de Europese cultuur.

     Amerika is multiculti. Amerikanen stammen allemaal af van immigranten, met uitzondering van de Indianen. Trumps moeder was een immigrante. Trumps grootvader was een immigrant. Obama is de zoon van een immigrant. Trump en Obama allebei geboren in Amerika en daarom evenveel Amerikaan, ongeacht de afkomst.

     Tijdens zijn campagne heeft Trump zoveel Amerikanen! tot op het bot beledigd en ervoor gezorgd dat er wederom Amerikanen opstaan die het land claimen als alleen hun land en andere afstammelingen van immigranten daar niet thuishoren, zodat er fricties en verdeeldheid ontstaat tussen Amerikanen! onderling.

     De geest is uit de fles en het is te hopen dat Trump erin slaagt die weer heel snel terug in de fles te krijgen.
     Vanochtend zei hij dat hij er wil zijn voor alle Amerikanen! Ben benieuwd wat hij uit zijn pet gaat toveren om de boosheid en argwaan, die hij heeft veroorzaakt, weg te nemen.

     1. Sjonnie

      Het zullen spannende tijden worden. Overigens klopt wat mevrouw Wachteres zegt niet helemaal want juist het vrije westen hoeft weinig tot niets te verwachten van Trump. Hij zet zich enkel en alleen in voor Amerika. Ik begrijp die blijheid hier dan ook niet zo goed. De bescherming die we allen genoten zal onder Trump niet meer als vanzelfsprekend zijn. De handel die we bedreven zal niet meer zo vrij zijn als het was en de landen waar we over het algemeen grote vraagtekens bij zetten zijn verheugd met Trump als president, wat mij extra argwanend maakt. Maar zoals gezegd, er is een keuze gemaakt en het is te hopen dat hij vrij snel resultaten boekt om de geest waar u het over heeft weer terug in de fles te krijgen want zijn achterban is als straks de rook is opgetrokken nog steeds erg boos en zal niet veel geduld hebben en al helemaal geen leugens meer accepteren. Het worden dus spannende doch interessante tijden en we zullen over een tijdje de eerste balans opmaken. Dan kunnen we misschien zeggen dat mensen als mevrouw Wachteres gelijk hadden.

     2. Wachteres

      Met mijn denken is niets mis, @Mar:

      Ook de meeste Amerikanen willen niet meer, meer, meer Islam maar minder, minddr, minder.

      Dat Amerika multiculti is heeft daar niets mee te maken.

     3. Sniper666

      @ Mar

      Ik weet niet waar u woont, maar alleen al in 010 wonen 175 nationaliteiten ofzoiets… Nu weet ik wel dat dit niet voor heel NL opgaat maar voor het grootste deel wel voor de Randstad. Dus hier is het inmiddels ook heel multi-culti. Kortom, is het hier in NL wel zo heel anders dan in de USA?

   2. Anna

    Mar. Aan een oorlogsfeer en vijandigheid die de NAVO/EU/Obama/Clinton oproepen heeft de wereld alleen maar veel ellende.

 4. DeKadt

  Ik heb het voorspeld. Ik zag Trump winnen. En ik heb gelijk gekregen. Ik volgde de Amerikaanse verkiezingen dag in dag uit. Ik volgde de reële analyses en ik zag de enorme golf aan steun door het land. Ik zag ook de feiten rondom Clinton. Feiten die bijna alle journalisten niet onder ogen wilden zien. Ook op DDS. Ook op deze site zat de redactie diep in de zak van de Democraten.

  Trump’s historische overwinning kon men zien aankomen. Maar de meeste journalisten, analisten en commentatoren wilden het niet zien. Ook op DDS. Men keek bewust de andere kant op. Iets wat de afgelopen 8 jaren ook de Obama regering tekent: men heeft niets voor elkaar gekregen. Amerika zakte weg in lethargisch navelstaren. Economie futloos, geopolitiek totaal stuurloos en de natie gesegregeerd als nooit te voren. Allemaal onder de eerste (en waarschijnlijk laatste) zwarte president. Obama heeft het gigantische laten afweten.

  En de Democraten hebben vervolgens zijn opvolger naar voren geschoven die niet slechter kon zijn dan Clinton. De meeste corrupte kandidaat ooit. Men heeft het plafond op zichzelf laten neerkomen. En de policor gemeente joelde het allemaal na. Ook op DDS. Wat een onvoorstelbare wanprestatie als journalist. Men moet zich eigenlijk rot schamen. Laat het een les geweest zijn: beoefen je vak neutraal en professioneel en laat je vooroordeel thuis.

  1. Anna

   Nico. Midden-Oosten moet zelf de handen uit de mouwen gaan steken en ophouden met elkaar uitmoorden. Trump wil “partnerschap” en “geen conflicten”. Clinton wilde vijandigheid met de Russen en M-O.

  2. Anna

   Dekadt. Journalisten, Amerika “kenners” schrijvers en columnisten waren slecht bezig om het volk te manipuleren. Onder journalisten zitten heel veel kwade geesten.

  3. Wachteres

   We weten allemaal dat een linkse journalist niet meer professioneel/neutraal mag zijn, @DeKadt.

   Dan kun je je baan wel vergeten. Dat leert men al in de linkse opleiding voor journalistiek. Voor de uitslag kon je aan de kop van een artikel over de verkiezingen zien of de krant links was.

   De peilingen gaven trouwens dezelfde mentaliteit aan: Alles om Hillary te laten winnen.

   Een geweldige prestatie van Trump. Hij heeft tegen de stroom in gezwommen en toch gewonnen!

 5. Joep Russel

  God zij dank dat die vreselijke killary niet is gekozen.Amerika heeft een sterke leider nodig en die hebben ze nu.En de EU,dat stelletje slappelingen moeten nu maar afwachten met hun walgelijke reacties.

 6. Gustaafff

  “Nu is dat nogal opvallend omdat Hillary alles wat ze aanraakte in uitwerpselen heeft doen veranderen”

  Hillary Clinton stond jaren als presidentsvrouw en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de eliminering van Bin Laden tijdens haar werk bij BuZa. Als minister en senator deed ze bovendien uitstekend werk. Een hogere werkdruk dan minister is amper te bedenken. Wij zouden het nog geen week uithouden.

  De anti-clinton lobby is weer duidelijk aanwezig.

  1. Anna

   Gustaafff. Clinton sprak alleen in oorlogstaal en vijandschap. Dat schijnt bij links en de VVD in goede aarde te vallen.

 7. plankamp

  Deze verkiezingsuitslag is het resultaat van het decennia manipuleren van kiezers door de politieke elite en de media. Wees niet verbaast als er in maart 2017 in Nederland ook zo’n verkiezingsuitslag uit de bus komt en vooral ‘huillie huillie’, plucheverslaafde volksverlakkers !

 8. Wim

  De verbaasden gezichten van de Media geeft hun onnozelheid en partijdigheid al aan. Men leeft daar in een ander wereld. O ja en de beurzen zouden enorme klappen krijgen, niet dus

 9. Bes Tolen

  Onze koloniale regering heeft in haar onzinnige en onzedelijke houding getoond ver van de werkelijkheid te staan. De oude politieke partijen, met name de VVD en PvdA met hun policor en hun voorkeursregelingen en het verstoten van grote bevolkingsgroepen aan autochtone Nederlanders, die het land hebben opgebouwd en van dit land echt houden, die politieke partijen waar ook in het bijzonder D66 truttenpartij toe behoort, moet nu eindelijk door de kiezers duidelijk worden gemaakt dat hun tijd voorbij is. Willen we Nederland overeind houden. Dat al zoveel heeft verloren en niet alleen door de plundering door Amerika en haar lakeien maar ook de voortdurende overheids intimidatie van de ware Nederlanders. Door die Nederlanders voortdurend in diskrediet te brengen. Door de smerige vervalsing van de geschiedenis en van het heden.
  Inderdaad DeKadt, wat een wanprestaties van de policor journalisten. Inderdaad Wachteres, laat er vooral een einde komen aan de verkwanseling, aan de multicultwaanzin.

 10. zomaar

  ons Hansje van Baalen , is al bang dat zijn democratie , hier straks (in Europa met ONVERKOZEN LIJDERS!!!) het onderspit gaan delven .

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26984556/__Trump_nachtmerrie_voor_Europa__.html

  weg is dan het luxe leventje voor deze nep sociale democraten , die de Europese bevolking al ruim 4 decennia in gijzeling houden !.

  dankzij hun globalisering !, zijn vele bedrijven naar andere oorden vertrokken , en staat de werkman hier met lege handen .

  1. Wachteres

   http://politiek.tpo.nl/2016/11/09/alexander-pechtold-d66-boodschap-verdeeldheid-wint-vandaag/

   Alexander Pechtold (D66): ‘Boodschap van verdeeldheid wint vandaag’
   Democraat over zegevieren democratie: ‘Dit is erg, erg slecht nieuws’

   Aldus Alexander Pechtold (D66) in een reactie op de winst van Donald Trump, eerlijk gekozen door het volk in een vrije democratie, via het ANP. Verder commentaar overbodig”.

   Dit is de leider van de partij die destijds is opgericht om het volk meer invloed te geven. Onder ander door referenda!

   Hij is uitgegoeid tot dictatortje ‘Alexander de Grote’.

 11. Wachteres

  Ik zag op WNL dat Amerikaanse aanhangers van Trump zijn winst in deze verkiezingen ook zien als een vervolg op BRexit. Het komt uit dezelfde bron.

 12. Sniper666

  Kom er maar in Beukie en copietjes!!

 13. Ni28

  Met Trump heeft de wereld nu een kans op gezonde verandering door het loslaten van de politieke correctheid en de vijanden van de vrije wereld met harde hand bestrijden. Het is nu aan de regering Trump om te laten zien dat ie dat ook kan. Verandering in de VS is hopelijk ook een verandering voor Europa. De hoogste tijd want hier gaat het goed mis. Eindelijk een beetje licht in de lange tunnel. Ik hoop dat Trump lukt nog beter te worden dan de zeer succesvolle Reagan.

 14. Ni28

  Voortaan moeten wij N.C, umhz en W.B serieus nemen. Van wat hij altijd beweert is het tegendeel waar.

 15. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=G2qIXXafxCQ

  This Video Will Get Donald Trump Elected

  En het is hem gelukt! Wat een toespraak!

  1. Sjonnie

   U heeft de film You’ve been Trumped vast niet bekeken? Dan zou u nu kunnen weten hoe hij tegen Europeanen (in dit geval schotten, normale mensen zoals u en ik) had aangekeken en hoe hij daarmee wenst om te gaan. Natuurlijk, hij krijgt de voordeel van de twijfel maar ik als Nederlander die op het Europese contingent woon hoef (terecht) helemaal niets van deze man te verwachten. Dus ik begrijp uw vreugde niet zo goed. Wat zal Trump voor u gaan betekenen?

   1. toetssteen

    @Sjonnie
    Afdeling naïef en eigen gericht?

    1. Sjonnie

     U kijkt ook even liever weg als het u wat ongemakkelijk wordt? Dat is inmiddels een bekende reflex bij u. Maar ik begrijp dat ook u de belangen van de verenigde staten verkiest boven de belangen van het eigen continent. En dan spreekt u mij aan op naief. U is leuk. En die film? Vooral niet kijken. Het voelt voor wegkijkers als u en mevrouw wachteres namelijk écht heel erg ongemakkelijk. Hoe dan ook heb ik meer respect voor de oude schotten uit die documentaire dan voor u. Die staan nog ergens voor, vanuit hun oprechte trots en dwepen niet met een of andere buitenlander uit een ver land. ps. verrek uw nek niet met al dat wegkijken.

    2. Norman Corinth

     @Toetsteen,

     Uw bijdragen wekken onveranderlijk de indruk dat ze in beschonken toestand zijn geschreven, althans dat hoop ik voor u.

     1. Wachteres

      Simon is ietwat gefrustreerd en dan krijgt hij de behoefte om mensen, in wiens schaduw hij nog niet kan staan, te beledigen.

      Ik heb maar een woord voor jou Simon: Je bent een hele grote

      KLOOTZAK!

 16. Niek

  Hèèèhe. Zucht. Pffffffffiieeieieiei ieeuuuuuwwwwhh. Zucht!! Huh? Heeeeeehe.

  Jaja Michael, je draait je drol wel opeens heul errug positief. En zo hoort het ook. Ik bedoel, niet dat je nou zo draait als een ouwe nsbjer in een pot vol snot, maar dat je eindelijk het licht een béétje gaat ontwaarden!

  Eindelijk licht aan het eind van de tunnel en het bleek geen andere trein!

  Michael, heul zeker weten, weet je nog, wat zei je nu met die heel vette knal headlines… ja hoor zeker weten alles, burp, zelfs 100%, 20 Okt.:

  >>>>>>>> “Hillary Clinton gaat de verkiezingen volgende maand HONDERD PROCENT ZEKER op epische wijze winnen”. <<<<<< HAHAHAHAHAHAHA!!

  Ja helegaar waar hoor, maar niet heus: je gaat al net zo manipuleren als al die linkse foute msm polls en blaadjes en tv uitzendingen!!! WOOOOEEEHAHAHA. Snik. Burp.

  Andere vette headline op 20 Oktober van DDS Paultje (aqua rosa) Rozewater, redactie; "Trump gaat af als een gieter in laatste debat, Hillary Clinton wordt volgende president van de VS- HAHAHAHAHAHAHA!!
  Timmetje, 16Okt: "Knettergekke Donald Trump…"HAHAHAHAHAHAHA!!
  12 Okt: "De uitspraak van Donald Trump – de favoriete presidentskandidaat van o.a. roomblanke racisten"HAHAHAHAHAHAHA!!
  10 Okt: "Compleet gestoorde Donald Trump…"HAHAHAHAHAHAHA!!
  10 Okt: "De mentale crisis bij de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.."HAHAHAHAHAHAHA!!

  rebus sic stantibus 7 uur ago (11Okt) “Ik weet bijna zeker dat Trump de President van Amerika zal gaan worden.” Als er geen weddenschappen op zet kan het uitspreken van dit geloof weinig kwaad.HAHAHAHAHAHAHA!!

  rebus sic stantibus 10 uur ago (14 Okt) "Dat Trump ernstig gaat verliezen zal inmiddels elk verstandig mens wel doorhebben. Er is maar een zorg: houdt de gewonde clown het uit tot verkiezingsdag?" HAHAHAHAHAHAHA!!

  Niek 5 uur ago (25 Okt) ALS KLAP OP DE VUURPIJL!!!!!!!!!!!!!"Haha ik ga straks hard lachen dat jij Michael, en je Tim en andere linkse trollen hier, het goed mis hebt op 6 November, vanwege je – alléén maar (negatieve) focus op Trump door de foute NWO info (gelardeerd met misselijke en schreeuwende, foutieve headlines) die je voortdurend verkiest!"

  Nog1 3 uur ago, 25 Okt @ Niek
  "Dat was geen verrassing. We zijn veel meer geintereseerd in wat je gaat doen als gewoon gebeurd wat ieder zinnig mens (zelfs Trump) inmiddels beseft. Want Trumps gedoe over verkiezingsfraude is vooral bedoeld om het onafwendbare verlies draaglijker te maken." HAHAHAHAHAHAHA!!

  1. Norman Corinth

   @Niek,

   Er was geen serieus peilingsbureau die deze donderslag bij heldere hemel voorspelde.
   De suggestie dat men dit had kunnen zien aankomen slaat nergens op.

   1. Sniper666

    @ N.C.

    Klopt. En daarom NC, snel weg hier en naar de Pearl voor een frisse blik op de realiteit.

  2. Nog1

   @ Niek

   Ik had dit idd niet verwacht, maar Trump volgens mij ook niet. Want wie speelt nou bij de aanvaardingsspeech het nummer ‘you cant always get what you want’ van de Stones?

   Overigens ben ik er niet rouwig om. Ik ben tegen de oorlogsretoriek tegen Rusland die vaak gebaseerd is op het omdraaien van oorzaak en gevolg, en ik denk dat Trump in dat opzicht een betere politiek voor ogen heeft dan Clinton.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Juist daarom begrijp ik het draaien van dat nummer heel goed.
    Samen met u hoop ik op een goed overleg met de andere kant van de wereld. De wereld ontwikkelt zich meer en meer. Overleg en discussie zijn voor mij prioriteit! Men laat zich geen oren meer aannaaien. Eergisteren een intervieuw met de former president van Japan gezien, hij liet niet veel spanen heel van het U.S. beleid.

 17. Niek

  Normatrol Krentig, ‘donderslag bij heldere hemel’, ja dat was tevens voor totaal onnozelen als jij, lul behang! Je bent nog dommer dan ik dacht.
  Ga de juiste, onafhankelijker media lezen joh. Verder praat ik niet eens met je. Je hebt geen enkel excuus, scheer je weg, vuile laffe landverrader!

  1. Sniper666

   @ Niek

   Agree.

  2. Norman Corinth

   @Niek,

   Ik dacht dat je verheugd was over de uitkomst van deze verkiezingen. Waar komt dan deze onbeheerste woede vandaan?

 18. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=1xNGefzL1NE

  Riots After Donald Trump Election Win | Anti-Trump protestors in california after Donald trump wins

  “Beschaafd’ links uit zich na de verkiezingen.

 19. Sniper666

  Het is wel opmerkelijk dat Trumpie op NINE ELEVEN de nieuwe POTUS gaat worden.

 20. Seneca

  Het volk – de broodheren van het tuig dat zich elite noemt en voelt – wordt constant belazerd, in de maling en niet serieus genomen. Dat is wat er mankeert aan het maatschappelijk bestel in NL en EU. Schulz de kampcommandant van het EP heeft zijn zorg uitgesproken over de verkiezing van Trump. Turk ook een van de commandanten van de EU is in mijn optiek de enige van dat stelletje ongeregeld die nog een beetje gezond verstand heeft; hij nodigde Trump uit naar Brussel voor overleg. Gewoon normaal met elkaar omgaan en niet onmiddellijk in de gordijnen klimmen als men tegenwind heeft; nu denk ik dat het linkse schorem dat in EU het denken bepaalt, Trump niet als tegenwind zullen ervaren; voor hen wordt het een complete zuidwesterstorm die hen van de sokken blaast. Wat mij betreft, liever vandaag dan morgen.

  1. toetssteen

   @Seneca
   Grind, het klonk in mijn oren als een soort bevel.
   ‘ zo snel het u schikt’ /Eh dat dus.

   1. toetssteen

    Grinn, achterlijke controle!

 21. Seneca

  Turk moet zijn: Donald Tusk.

  1. toetssteen

   @Seneca
   Ook gij Brutus?
   Maar laat me wel zijn, het is bizar dat een ongekozen puppet een hoge borst opzet.

 22. Sjonnie

  Het Amerikaanse volk heeft gesproken en voor Donald Trump gekozenen dat moet worden gerespecteerd. Ik ben erg benieuwd wat hij de komende 4 jaar voor zijn kiezers gaat bereiken. Belofte maakt tenslotte schuld en anders is het na vier jaar afgelopen. Ik ben bang dat de teleurstelling groot gaat worden want behalve de president verandert er niet veel in Washington en wat hij allemaal heeft toegezegd te gaan doen, ik weet het niet hoor. De gewone man/vrouw zal er naar alle waarschijnlijkheid niet veel mee opschieten. Maar we gaan het zien. Laten we beginnen met de voordeel van de twijfel.

  1. Sniper666

   @ Sjonnie

   Sportief man.

 23. Wachteres

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3919816/KATIE-HOPKINS-right-Trump-s-triumph-crushed-lefty-luvvies-useless-pollsters-multicultural-mafia-gender-Nazis-refuse-listen-regular-people-Brexiteer-thank-America.html

  I was right. Trump’s triumph has crushed the lefty luvvies, useless pollsters, multicultural mafia and gender Nazis who refuse to listen to regular people. So, from a Brexiteer, thank you America

 24. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=grD_IINiH9c

  VIDEO Paul Joseph Watson: Jankende socialistische Hillary-stemmers

  1. Vabis

   Geweldig, ik geniet zo van die huilebalken……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.